28.10.10

Αστρολογική ανάλυση του ΟΧΙ

Από τον Γιάννη Ριζόπουλο
Όταν ο πρεσβευτής Εμανουέλε Γκράτσι περνούσε το κατώφλι στο σπίτι του Μεταξά, ήταν σχεδόν βέβαιος ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αποδεχόταν το Ιταλικό τελεσίγραφο. Ο ίδιος εξάλλου ήταν εκείνος που ενημέρωνε τακτικά το Μουσολίνι για την ανετοιμότητα και τις αδυναμίες των Ελλήνων.
Αλλά ο Ιταλός διπλωμάτης δεν είχε εκτιμήσει σωστά την κατάσταση, παρά τα αναμφισβήτητα προσόντα του ζωδίου του (Δίδυμοι). Ο Ποσειδώνας του (σε σύνοδο με τον Ήλιο, τον Πλούτωνα και τον αστρικό Άρη) που τόσο πολύ τον είχε εξυπηρετήσει στις κατασκοπευτικές ενέργειες του, τον πρόδωσε εκκωφαντικά. Και η παρουσία του πλανήτη της αυταπάτης στον 1ο οίκο του ωροσκοπίου της στιγμής δεν ήταν καθόλου τυχαία.
Το ρολόι έδειχνε 3 τα ξημερώματα. Ο Ωροσκόπος, η Σελήνη και η Αφροδίτη στην Παρθένο προοιώνιζαν μια ακόμη τυπική διπλωματική αποστολή-κάτι σαν το tea time-ωστόσο η παρουσία του αστρικού Άρη στο ζώδιο σε σύνοδο με τους τροπικούς δείκτες έδινε το ρυθμό μιας αυταρχικής απαίτησης που έπρεπε να εκπληρωθεί «εδώ και τώρα».
Ο τονισμένος άξονας 2ου-8ου οίκου (Ήλιος, Δήμητρα, Δίας και Κρόνος βρίσκονται εκεί) σε μια διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να θεωρηθεί ως «φωτογραφία» ενός οικονομικού αιτήματος αλλά όταν πρόκειται για μια χώρα τα «αποκτήματα» είναι και τα εδάφη της.Η ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: