10.8.10

Ασκήσεις αναπνοής για τα Ζώδια-ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Εκτός από την αναζωογόνηση του οργανισμού οι ασκήσεις γιόγκα αυξάνουν την οξυγόνωση του σώματος και το καθαρίζουν από τις τοξίνες. Η άσκηση που ακολουθεί βοηθά στον έλεγχο της σεξουαλικής ενέργειας του Σκορπιού.
Ώρα :  8 π.μ. και 4 μ.μ.
Τόπος : Καλά αερισμένο δωμάτιο, χωρίς ρεύματα.
Διάρκεια : 5 λεπτά, πρωϊ και απόγευμα.
Τεχνική : Καθείστε με ίσια την πλάτη, κλείστε τα μάτια κι αναπνεύσατε, αργά και ρυθμικά, χαλαρώνοντας σωματικά και διανοητικά. Ύστερ΄από 2 λεπτά βαθιάς αναπνοής, εισπνεύστε μετρώντας δύο, κρατείστε την αναπνοή σας μετρώντας οκτώ, ενώ αργά σφίγγετε τους μύωνες τους σφιγκτήρος σας. Μετά, εκπνεύστε μετρώντας τέσσερα από τ΄αριστερό ρουθούνι (άνδρες) ή το δεξί (οι γυναίκες). Επαναλάβετε, δέκα φορές.
            Μετά επτά εβδομάδες πρακτικής μπορείτε να παρατείνετε το χρόνο της άσκησης αλλά, ποτέ μη ξεπερνάτε τους χρόνους 4,16 και 8.
            Πολλοί δάσκαλοι της Γιόγκα λένε ότι η ψυχοσεξουαλική ενέργεια ρυθμίζεται με το διαλογισμό. Αν ο διαλογιζόμενος προσπαθήσει βλέπει νοητά, ένα αέρινο ρεύμα που πηγάζει από τη βάση της σπονδυλικής στήλης, να προχωρεί προς τον εγκέφαλο ενώ συσπά ρυθμικά τους μύωνες του σφιγκτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: