13.8.10

Ασκήσεις αναπνοής για τα Ζώδια-ΤΟΞΟΤΗΣ


Στην Ινδία, οι περισσότερες – αν όχι όλες – οι αναπνοές γιόγκα διδάσκουν κάποιο είδος αυθυποβολής ταυτόχρονα με τον έλεγχο του prana (ζωογόνο ρευστό). Πολλοί δάσκαλοι της Γιόγκα θεωρούν την αυθυποβολή σαν ένα είδος ενέργειας, που κατευθύνεται με τη θέληση και τη φαντασία στο μέρος του σώματος που επιλέγουμε. Η αποθήκευση της ηλεκτρο-μαγνητικής δύναμης μπορεί να θεραπεύσει κάθε νευρική ή οργανική ανωμαλία με την προϋπόθεση ότι η άσκηση θα γίνεται συνέχεια για μια χρονική περίοδο απαραίτητη για το επιθυμητό αποτέλεσμα.
            Η ακόλουθη αναπνευστική τεχνική έχει σχέση με τον έλεγχο της αναπνοής και της πνευματικής επανάληψης της παλμικής συλλαβής που ονομάζεται mantram.
Ώρα : 8-9 π.μ. και 4-5 μ.μ.
Τόπος : Απομονωμένο μέρος, στο ύπαιθρο αν είναι δυνατόν. Αλλιώς ένα καλά αερισμένο δωμάτιο.
Διάρκεια : 5 λεπτά.
Τεχνική : καθισμένοι αναπαυτικά, σε μια ίσια καρέκλα, κλείστε τα μάτια και προσπαθείστε να χαλαρώσετε. Αφήστε τους παλμούς της φύσης να εισχωρήσουν στο σώμα σας και στο μυαλό σας.
Σιγά-σιγά αναπνεύστε βαθιά μετρώντας ως το επτά. Κρατήστε την αναπνοή σας μετρώντας ένα, και μετά σιγά-σιγά, αναπνεύστε ενώ μετράτε πάλι επτά. Βοηθήστε τους πνεύμονές σας στην εκπνοή του αέρα σφίγγοντας τους κοιλιακούς μυς. Επαναλάβετε τις εισπνοές και εκπνοές 10 φορές.
Τώρα τοποθετείστε την ανοιχτή παλάμη του δεξιού σας χεριού πάνω στο συκώτι σας. (Βρίσκεται στην επάνω δεξιά περιοχή της κοιλιάς αμέσως κάτω από το διάφραγμα). Για μια ακόμη φορά, αναπνεύστε σιγά-σιγά και ρυθμιστικά εισπνοή-εκπνοή. Πρέπει να μετράτε, νοερά επαναλαμβάνοντας τη συλλαβή hromm σε χρόνο ίσο προς επτά μονάδες και εν τω μεταξύ, φανταστείτε μια πηγή ενέργειας να περνά από το μπράτσο, στο χέρι και μετά στο συκώτι σας. Επαναλάβετε τον κύκλο της άσκησης αυτής δέκα φορές.



Δεν υπάρχουν σχόλια: