10.8.10

Ζωδια και διατροφη-ΤΟΞΟΤΗΣ


Ο κύριος κανόνας που θα πρέπει να τηρείται στη δίαιτα του Τοξότη είναι : Περιορισμός στην κατανάλωση γλυκών και τροφών. Ο Δίας επηρεάζει το συκώτι και τις αρτηρίες και όταν είναι δυσαρμονικός τείνει να προκαλεί ανωμαλίες στην λειτουργία αυτών των ζωτικών σημείων του σώματος. Τα πικάντικα φαγητά και τα πλούσια γλυκά που ασκούν μια ακαταμάχητη γοητεία για τους Τοξότες, δίνουν στη κυκλοφορία του αίματος μια υπερβολική τοξικότητα και αυξάνουν την χοληστερίνη που δημιουργεί ένα στρώμα που φράζει τα τοιχώματα των αρτηριών, με αποτέλεσμα να μην γίνεται καλή κυκλοφορία στα πόδια. Τότε έχουμε κράμπες στα πόδια καμμιά φορά τόσο δυνατές ώστε να μην μας αφήνουν να κοιμηθούμε. Επίσης, στένωση της στεφανιαίας που τροφοδοτεί την καρδιά ή των φλεβών που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο μπορεί να προκαλέσουν καρδιακές προσβολές ιδιαίτερα σε μεγάλη ηλικία.
            Για να είστε σίγουροι ότι το συκώτι σας εργάζεται καλά πρέπει να σιγουρευτείτε ότι παίρνετε ορισμένες τροφές που περιέχουν βιταμίνη C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
            Μια από τις βιταμίνες Β, η χολίνη, παίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για την καλή υγεία σας. Βοηθά το σώμα να διαλύει τα λίπη. Έρευνες μας έχουν δείξει ότι έλλειψη της χολίνης δημιουργεί εκφυλισμό και θάνατο των κυττάρων του συκωτιού. Τη χολίνη την βρίσκουμε στα σιτηρά, στο μοσχαρίσιο συκώτι, στον κρόκο του αυγού και στην λεκιθίνη. Υπάρχει επίσης σε χάπια.
            Το συκώτι σας χρειάζεται, επίσης, αρκετή βιταμίνη C για να μπορεί να πολεμήσει τα χημικά δηλητήρια που βρίσκονται στο αίμα από διάφορες αιτίες, μια από τις οποίες είναι και οι τροφές με συντηρητικά πρόσθετα.
            Η βιταμίνη C βοηθά τη πρόληψη των αιματωμάτων από το σπάσιμο των τριχοειδών αγγείων.
            Το βιοχημικό άλας του Τοξότη είναι το διοξείδιο του πυριτίου που βρίσκεται σε φυσική κατάσταση στους κρυστάλλους του χαλαζία.
            Το πάγκρεας περιέχει ικανή ποσότητα διοξειδίου του πυριτίου απαραίτητη για τους ιστούς των μυώνων. Το βιοχημικό αυτό άλας υπάρχει επίσης στα κόκκαλα., στους συνδετικούς ιστούς του εγκεφάλου και στο κυτταρικό περίβλημα των νεύρων. Βοηθά τον οργανισμό να συγκρατεί την θερμότητα κατά τον χειμώνα λόγω της μονώσεως που προκαλεί.
            Επίσης προκαλεί τον ερεθισμό του σώματος, με αποτέλεσμα εμπυήσεις, καλόγερους και σπυριά, που ανεβαίνουν στις επιφάνειες του δέρματος κι ενεργεί σαν θεραπευτικός παράγων καθώς βοηθά στην αποβολή των τοξινών.
            Μπορείτε εύκολα να διακρίνετε την έλλειψη αυτού του βιοχημικού άλατος αν τα μαλλιά σας είναι θαμπά, τα νύχια σας αδύνατα και σπάζουν και τα ούλα σας είναι ευαίσθητα και ματώνουν.
            Διαιτητικές πηγές που έχουν συγκεντρωμένη ποσότητα αυτού του άλατος είναι τα φλούδια των φρούτων και των λαχανικών, τα σύκα, οι φράουλες, τα δαμάσκηνα, το κουάκερ, τα γογγύλια, το μαύρο ρύζι και τα ώριμα κεράσια.
            Ο χαλαζίας βρίσκεται επίσης στα τυπικά βότανα του Τοξότη που είναι : μαντζουράνα, μολόχα, αγριμόνιο και φασκόμηλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: