31.8.10

Οι 360 μοίρες του Ζωδιακού και τα σύμβολά τους

ΛΕΩΝ

Μοίρες: 10-15

Κυρίαρχο πνεύμα: Jerathel

Επίκληση: Eripe me. Domine, ab homine malo : a viro iniquo eripe me.

Κυριαρχία: Διάδοση του φωτός, του πολιτισμού

Θετικές όψεις: Πνεύμα που αγαπά την ειρήνη, τη δικαιοσύνη, την επιστήμη και τις τέχνες, διαπρέπει στη λογοτεχνία.

Αρνητικές όψεις: Άγνοια, δουλεία, μισαλλοδοξία


Μοίρα 11: Μοίρα του ηθικού κινδύνου.

Εδώ υπάρχει μια τάση για καλούς συνεταιρισμούς. Το άτομο μπορεί να είναι ένας υπέροχος και φιλόξενος Αμφιτρύωνας, χαρούμενος, κοινωνικός, γενναιόδωρος, τρυφερός, που αγαπάει τις ευχάριστες αλλαγές γύρω του, άτομο γεμάτο συμπάθεια αλλά και λίγο αδύναμο, αναποφάσιστο, που χαίρεται μεν να συνεργάζεται αλλά και δειλό για να προχωρήσει σε μεγαλειώδεις καινοτομίες.
Ανάλογα με το περιβάλλον και την εκπαίδευση, άντρας ή γυναίκα, θα βασιστεί κυρίως στα ένστικτά του, θα κάνει συμβιβασμούς, από δειλία, ίσως και να βρεθεί στην άβολη θέση του αποπλανημένου. Η συμπεριφορά του θα παρεξηγηθεί αρκετές φορές, καθώς τα άτομα αυτής της μοίρας, αγαπούν τα γέλια και τον αισθησιασμό.
Η εσωτερική διάθεση δεν είναι κάτι κακό, αλλά το να είναι κάποιος αδύναμος, ή το να διασκεδάζει με τα λάθη του, το να δείχνει πάρα πολύ μεγάλη ανοχή των πράξεών του, δικαιολογώντας τον εαυτό του κάθε φορά, το να αδιαφορεί για τα καλά, είναι κάτι που εμποδίζει την ανάκτηση της δύναμης του χαρακτήρα, και τη δύναμη της θέλησης πράγματα που απαιτούνται για την ευτυχία ενός ανθρώπου.
Εδώ βρίσκεται ο αστερισμός του «Μικρού Λέοντος» που οπωσδήποτε μπορεί να βοηθήσει επιδρώντας ευεργετικά στο όλο θέμα, διότι βελτιώνει τις κακές διαθέσεις αυτής της μοίρας και επιβεβαιώνει τα καλά, με το δώρο μιας ευγενικής φύσης, γενναιόδωρης, ήσυχης, ντροπαλής αλλά ενδόμυχα λίγο δειλής , η οποία όμως δεν αναιρεί τις δυνατότητες για να κατακτήσει εξέχουσες θέσεις.


Μοίρα 12: Μοίρα των πλεονεκτημάτων.

Αν και το άτομο δεν κλήθηκε για να ζήσει αναγκαστικά μια ζωή γεμάτη αδράνεια, ο επαγγελματικός του βίος, θα είναι ευτυχισμένος και ειρηνικός, δεν θα διαταραχθεί από οποιαδήποτε υπερβολική φιλοδοξία, εσωτερικά ή εξωτερικά. Έτσι λοιπόν θα ευνοηθούν διαφορετικές πλευρές: πρώτα η εργασία του που θα είναι ήρεμη και ισχυρή, η φροντίδα του για κάθε εργαζόμενο, (εάν είναι ο ίδιος το αφεντικό) αλλά και πνευματική ποιότητα όπως το να είναι τα άτομα αυτής της μοίρας στοχαστικά, διαρκώς σε εγρήγορση και ενεργά πάντα, ενώ δεν παραμελούν να καλλιεργήσουν το πνεύμα τους, να απολαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο τους και στη συνέχεια (με αρωγό την τύχη) , να δρέπουν τους καρπούς του δικού τους έργου. Ως προς τις επιχειρήσεις, ευνοούνται τα μεγάλα οικιστικά συγκροτήματα, τα γεωργικά κτήματα, ενοίκια ή μερίσματα που συνήθως αποκτώνται με τον γάμο. Αυτή η ζωδιακή μοίρα, είναι συχνά η κατάλληλη να φέρει κληρονομιές. Έχει παρατηρηθεί πως άτομα γεννημένα σ’ αυτή τη μοίρα, συνήθως ευνοούνται από κληρονομιά διαφόρων συγγενών τους που δεν έχουν παιδιά.
Η γυναίκες που γεννήθηκαν στην 12η του Λέοντα, είναι ιδιαίτερα γοητευτικές.


Μοίρα 13: Μοίρα του πείσματος.

Όπου αποφασίσει να ριζώσει, εκεί και θα "κολλήσει" τη ζωή του. Ωστόσο έχει τη σοφία να μην θέσει κατά πολύ υψηλότερα τον πήχυ από όσο φτάνουν οι δυνάμεις του, γι’ αυτό και θα πετύχει στην προσπάθειά του, γιατί αντιμετωπίζει με γενναιότητα κάθε δύσκολη κατάσταση και παραμένει σταθερός και συνεπής στα σχέδιά του.
Θα αγαπήσει όσα χόμπι ή όσες εργασίες έχουν σχέση με μεγάλα ζώα, με την κτηνοτροφία, την συντήρηση αλόγων, την ιππασία, ή την γεωργική επιστήμη, κλπ. Γενικά θα έχει καλή τύχη και θα αποκτήσει μια σημαντική περιουσία.
Πατάει σταθερά στα πόδια του, και έχει επίσης τεράστια ψυχική δύναμη, καθώς και επιμονή. Μπορεί να δώσει τη γνώμη του, να μεταδώσει τις αρχές του, τις πεποιθήσεις του, τα επιχειρήματά του, τα οποία συνήθως υπερασπίζεται με πάθος. Απεχθάνεται το να εξαρτάται φυσικά ή ηθικά από κάποιον ή από κάτι.
Με άσχημες θέσεις των πλανητών στο γενέθλιο, υπάρχει η τάση για ψέματα καθώς και η τάση για εμπλοκή σε υποθέσεις ποινικής φύσεως. Ως προς την υγεία, υπάρχει ο κίνδυνος για δηλητηριάσεις.


Μοίρα 14: Μοίρα της ραθυμίας.

Άτομα χωρίς ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, ευχαριστημένα από μια ζωή μονότονη, αρκεί να μην υποφέρουν, να μη νιώσουν πόνο και να μην παρεκκλίνουν από τα τετριμμένα. Η καθημερινή ρουτίνα είναι αγαλλίαση γι’ αυτό το άτομο δεν ζητάει πολλά από τη ζωή του, - ούτε καν την πνευματική του ανέλιξη – αλλά νιώθει ασφάλεια μέσα σε μια αδιατάρακτη και επίπεδη καθημερινότητα.
Αυτό είναι πιο εμφανές σε ωροσκόπια που επηρεάζονται από κακές πλανητικές όψεις – συνήθως όταν ο Δίας, ο Άρης και ο Ερμής προσβάλλονται πολύ, ή δεν βρίσκονται σε ισχυρές θέσεις και γωνίες.
Εάν για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν βρουν κάποια δραστηριότητα, ή αφεθούν μοιρολατρικά σε αυτή την τάση, σταδιακά γίνονται όλο και πιο αδέξιοι, ανίκανοι, σχεδόν τεμπέληδες, και μοιρολάτρες, άτομα που περιφρονούν και χλευάζουν την ενεργητικότητα και τις δραστηριότητες των άλλων γενικά. Η απραξία και η αδράνεια δημιουργεί φυσικά πολύ δυσάρεστες καταστάσεις.
Παρ’ όλ’ αυτά, πιθανότατα θα είναι άτομα πλούσια, από την γέννησή τους ή, τουλάχιστον, θα διάγουν άνετο βίο, χωρίς οικονομικές δυσκολίες, θεωρώντας πως η περιουσία είναι κάτι που δικαιωματικά τους ανήκει και όχι ένα δώρο που πρέπει να αποκτήσουν εργαζόμενοι σκληρά. Είναι τα χαρακτηριστικά άτομα που τρώνε όσα έχουν σπείρει οι άλλοι, γόνοι οικογενειών στις οποίες εργάσθηκαν σκληρά οι γονείς για να τα βρουν όλα έτοιμα τα τέκνα (αφορά πάντα τα ωροσκόπια με τις όψεις που προαναφέραμε). Σε πιο ισορροπημένα ωροσκόπια, όσοι γεννήθηκαν εδώ, έχουν την τάση για «τεμπελιά» αλλά με σωστές προτροπές από γονείς, φίλους και περιβάλλον, βρίσκουν το δρόμο τους, ίσως λίγο καθυστερημένα, αλλά στο τέλος επιδεικνύουν αξιοθαύμαστο ζήλο με ό,τι καταπιαστούν.


Μοίρα 15: Μοίρα της Φιλικής κατεύθυνσης.

Άτομα με πολλές συμπάθειες, αξιαγάπητα, που έχουν την υποστήριξη πιστών και αφοσιωμένων φίλων. Έχουν πολλούς προσωπικούς φίλους και ένα πολύ κοινωνικό πνεύμα, χωρίς καθόλου εγωισμό. Ασχολούνται συνήθως με δημόσιες υποθέσεις, τους ενδιαφέρουν τα κοινά, είναι αλτρουιστές, και δεν χάνουν ευκαιρία να βοηθήσουν όποιον έχει την ανάγκη τους. Φιλάνθρωποι και γεμάτοι ευγενικά συναισθήματα προς τους συνανθρώπους τους, είναι πάντα πάροχοι πνευματικού υλικού. Είναι πάνω απ’ όλα άνθρωποι με όλη τη σημασία της λέξης, καλοί και ευχάριστοι, γενναιόδωροι και δεν θα δίσταζαν να παρέμβουν και να διαμαρτυρηθούν για κάθε αδικούμενο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε φαντάζεστε πόσο κοντά έχετε πέσει...
ηλιος στη 2η, ωροσκόπος στην 1η, σεληνη στην 5η και άρης στη 12η μοίρα του λέοντα. Και όλα αυτά σε τετράγωνο με τον πλούτωνα στην 7η του σκορπίου. Νομίζω πως προορίζομαι για το καλύτερο η το χειρότερο, τίποτα ενδιάμεσο, μέρικές φορές ακόμη κι εγω μένω εκπληκτη από τη δυναμη που κρύβω. Δεν ξέρω αν με ευχαριστεί αυτη η διαπιστωση, ουτέ ξέρω αν οφείλεται στα αστρα αυτός ο ψυχαναγκασμός που εκ φύσεως έχω, ξέρω σιγουρα όμως πως μου στερεί την ευτυχία γιατί δεν υπάρχει πουθενά αυτη η πολυπόθητη τελειότητα που μάλλον επί ματαίω επιδιώκω.

Εκάτη είπε...

Και μόνη η φράση σας για "τον ψυχαναγκασμό" των άστρων, δείχνει άνθρωπο πολύ λογικό και καθόλου μοιρολάτρη. Η τελειότητα που αναζητάτε είναι κύριο χαρακτηριστικό των πολύ δυνατών ανθρώπων, με την υψηλή αισθητική στα στάνταρ τους. Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν αρκετές μοίρες του Λέοντα είναι τονισμένες στο ωροσκόπιο. Με όλα αυτά τα στοιχεία μη φοβάστε το ωροσκόπιό σας. Σίγουρα έχετε γεννηθεί για τα καλύτερα!!!

Ανώνυμος είπε...

η μετεπειτα πορεια θα δειξει. Σας ευχαριστω πολυ.

Ανώνυμος είπε...

Αχ! περιμένω με αγωνία και τις υπόλοιπες μοίρες. Ελπίζω να τις παραθέσετε σύντομα.
ευχαριστώ