20.7.10

Ωροσκοπιο Σεχτας Επαναστατων

Εκανε την παρθενική της εμφάνιση τον Φεβρουάριο του 2009. Και μπορεί να μην έχει στο... βιογραφικό της πολλά «χτυπήματα», μετρά όμως -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- ήδη δύο δολοφονικά.

Στις 3 Φεβρουαρίου του 2009, η «Σέχτα Επαναστατών» πραγματοποίησε ένοπλη επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού. Στις 4.15 τα ξημερώματα τα μέλη της εμφανίστηκαν με μοτοσικλέτα, στη διασταύρωση των οδών Φιλικής Εταιρείας και Θερμοπυλών, και άνοιξαν πυρ από απόσταση περίπου 15 μέτρων. Στη συνέχεια πέταξαν χειροβομβίδα για να διασφαλίσουν τη διαφυγή τους -η οποία τελικά δεν εξερράγη- και εξαφανίστηκαν.
Μέχρι τη στιγμή που αναλαμβάνει η οργάνωση με προκήρυξη την ένοπλη επίθεση, κανείς δεν γνωρίζει το όνομά της. Η πρωτοεμφανιζόμενη «Σέχτα Επαναστατών» αφήνει την προκήρυξή της σε cd-rom μέσα σε μια ανθοδέσμη, στον τάφο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης. Τηλεφωνεί στην εφημερίδα «Τα Νέα» και υποδεικνύει το σημείο.
Στο σύντομο κείμενό της ξεκινά με αναφορά στη «RAF - Φράξια Κόκκινος Στρατός». «Το οργανωμένο αντάρτικο πόλης είναι ο μόνος δρόμος των επαναστατικών δυνάμεων για την Ανατροπή». Μια πράξη εξάκαθαρη, που δεν χρειάζεται πολλά λόγια», αναφέρουν. «Στην πρώτη μας ενέργεια ως ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ, στοχοποιήσαμε την αστυνομία. Τώρα είναι οι δικοί μας μαχόμενοι σχηματισμοί ενάντια στο μισθοφορικό στρατό του καθεστώτος. Από δω και πέρα η ζωή κάθε μπάτσου κοστίζει όσο και μία σφαίρα, ενώ τα σώματά τους αποτελούν ιδανικό σημείο εξάσκησης σκοποβολής. Καμία θλίψη δεν αξίζει για τα φέρετρα που θ'αρχίζουν να παρελαύνουν», συμπληρώνουν και διευκρινίζουν πως μέσα απ' αυτή την ενέργειά τους, ξεκινούν «ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, χρησιμοποιώντας την τακτική της μόνιμης απειλής. Οι σφαίρες εναντίων ανώνυμων αστυνομικών μεταφέρουν ένα τελεσίγραφο σε όλες τις βαθμίδες των σωμάτων ασφαλείας».
Δεκατέσσερις ημέρες αργότερα, στις 17 Φεβρουαρίου του 2009, η οργάνωση ξαναχτυπά. Ανοίγει πυρ στον χώρο στάθμευσης του τηλεοπτικού σταθμού «Alter», στο Περιστέρι. Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για τέσσερα άτομα που φορούσαν κράνη. Δυο ημέρες αργότερα στην προκήρυξη, με την οποία αναλαμβάνει την ένοπλη επίθεση, προειδοποιούν απευθυνόμενοι στους δημοσιογράφους:
«Ο καιρός που είσασταν στο απυρόβλητο τελείωσε».
Το τρίτο χτύπημα, το οποίο ανέλαβε η οργάνωση, ήταν και το πρώτο δολοφονικό. Ξημερώματα της 17ης Ιουνίου του 2009, τα μέλη της οργάνωσης πλησιάζουν το υπηρεσιακό συμβατικό αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ., στα Κάτω Πατήσια. Κοντά στο σπίτι της προστατευόμενης βασικής μάρτυρος κατηγορίας για την υπόθεση του ΕΛΑ, Σοφίας Κυριακίδου.
Ο 41χρονος αστυνομικός της αντιτρομοκρατικής, Νεκτάριος Σάββας, που έχει ξεκινήσει υπηρεσία στις 6 το πρωί, πυροβολείται από τουλάχιστον δυο όπλα 24 φορές. Η «Σέχτα Επαναστατών» αναλαμβάνει τη δολοφονία με προκήρυξή της στα «Νέα». Εξαπολύει νέο μπαράζ απειλών και αναφέρει: «Θα χτυπάμε όλους τους κυρίαρχους μηχανισμούς, τους θεσμικούς φορείς και τα πληρεξούσια άτομα».πηγη εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: