4.3.10

Από την 3η Σεπτέμβρη στην 3η Μάρτη

«Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα είναι πολιτικό Κίνημα που αγωνίζεται για τους ακόλουθους στόχους: ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ»

(Ιδρυτική Διακήρυξη Βασικών Αρχών και Στόχων, 3 Σεπτέμβρη 1974)

Αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα, όπου οι αποφάσεις θα παίρνονται από τον ίδιο το Λαό της χωρίς ξένες εξαρτήσεις, επιρροές και επεμβάσεις για μια κοινωνία δίκαιη, όπου θα σταματήσει η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο και η αποξένωσή του από το προϊόν του μόχθου του· για έναν άνθρωπο, που θα ολοκληρώνεται πνευματικά και πολιτιστικά και θα αναπτύσσει δημιουργικά τις πρωτοβουλίες του σε μια πραγματικά ελεύθερη κοινωνία δίχως άγχος, χωρίς καταπίεση. Το όραμα αυτό αλλά και η πορεία για την εκπλήρωσή του προσδιορίζουν την ιδεολογία και τη φυσιογνωμία του ΠA.ΣO.K.” (1981: Συμβόλαιο με το Λαό)

Περικοπή Δώρου Χριστουγέννων, Δώρου Πάσχα, Επιδόματος Αδείας, Γενική και Αδιάκριτη Περικοπή των Επιδομάτων Μισθωτών, Αύξηση ΦΠΑ, Αύξηση εμμέσων φόρων …

(Διακήρυξη προς τον Λαό 3η Μάρτη 2010)

Σεφέρης: «Από βλακεία ΕΘΝΙΚΗ, πυρ! ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, πυρ! ΛΑΙΚΗ, πυρ! ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, πυρ! Τέσσερις λέξεις νεκρές. Γιατί τις σκοτώσατε;»ΠΗΓΗ ΕΔΩΔεν υπάρχουν σχόλια: