5.2.10

Οι 360 μοίρες του Ζωδιακού και τα σύμβολά τους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Μοίρες: 10-15

Κυρίαρχο πνεύμα: Nelébaël

Επίκληση: Ego autem in te speravi, Domine, dixi deus Meus es tu manibus tuis sortes meae.

Κυριαρχία: Αστρονομία, μαθηματικά, γεωγραφία, και συναφείς επιστήμες.

Θετικές όψεις: Πνεύμα που αγαπάει την ποίηση, την φιλολογία και έχει πάθος με την μελέτη.

Αρνητικές όψεις: Άγνοια, σφάλματα, προκαταλήψεις.


Μοίρα 11: Μοίρα των δυσκολιών.

Το άτομο αυτό διακρίνεται για τον περιπετειώδη χαρακτήρα του! Του αρέσουν τα μακρινά ταξίδια, και οι θαλασσινές περιπέτειες σε αγριεμένους ωκεανούς. Αναζητά την τύχη του σε ξένα μέρη. Του αρέσει να ρισκάρει, είναι ατρόμητος, και του αρέσει η κάθε είδους περιπέτεια, μόνο για την εμπειρία. Διαρκώς βρίσκεται μπροστά στους κινδύνους που τους εκλαμβάνει ως μέρος του παιγνιδιού. Το ίδιο επικίνδυνα ρίσκα παίρνει και στις επαγγελματικές του υποθέσεις. Οι αναποδιές δεν του γίνονται μάθημα γιατί έχει τεράστια εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Το επάγγελμά του έχει συνήθως σχέση με την θάλασσα, (αρκετοί ναυτικοί έχουν τονισμένη αυτή τη μοίρα στο ωροσκόπιό τους). Εάν εν τω μεταξύ δεσπόζουν εδώ ο Κρόνος και ο Άρης, το άτομο γίνεται στασιαστής, ή αναπτύσσει ύποπτη συμπεριφορά σε σχέση με το κοινωνικό σύνολο. Οι πολύ άσχημες όψεις, δείχνουν τον κλέφτη, τον λωποδύτη, τον περιπλανώμενο και ιδιαίτερα άπληστο για χρήματα άνθρωπο.


Μοίρα 12: Μοίρα της υψηλής μάθησης.

Ευτυχισμένοι οι γονείς που θα έχουν ένα τέτοιο προικισμένο παιδί, όταν γεννηθεί σ’ αυτή τη μοίρα. Από πολύ μικρό θα αρχίσει να επιβραβεύεται για την εξυπνάδα του και το πνεύμα του. Σοβαρό, μελετηρό, προικισμένο με θέληση και όρεξη για μάθηση. Η Σελήνη σε όψη με αυτή τη μοίρα, δείχνει μια πρώιμη πνευματική ανάπτυξη, ένα παιδί θαύμα το οποίο προορίζεται για μεγάλες διακρίσεις. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα πετυχημένο άτομο. Εάν ο Ερμής ανατέλλει μαζί με αυτή τη μοίρα στον ωροσκόπο, τότε το άτομο αυτό θα αναδειχτεί ως μέγιστος στοχαστής και διανοητής.


Μοίρα 13: Μοίρα της τραγικότητας.

Χαρακτηριστικά καταστροφικά ένστικτα. Η θέα του αίματος και το φονικό ένστικτο, εκδηλώνονται στην ελαφρότερη μορφή τους με την ενασχόληση του ατόμου με το κυνήγι και συναφή «σπορ». Συνήθως δεν μιλάει ήρεμα αλλά φωνάζει υπερβολικά ή ουρλιάζει. Αυτή η συμπεριφορά, ενισχύεται από την παιδική ηλικία εάν το άτομο έχει την ατυχία να μην λάβει σωστή αγωγή. Σε μη βεβαρυμένο ωροσκόπιο, δεν υπάρχουν μεν άγρια ένστικτα, αλλά υπάρχει έμφυτη μελαγχολία. Το άτομο κλείνεται συχνά στον εαυτό του και δεν έχει αξιόλογη κοινωνική ζωή. Εάν υπάρχει εδώ όψη με τον αστερισμό του Μικρού Κυνός, το άτομο αναπτύσσει μια υπερβολική, μια υπέρμετρη αγάπη με τα σκυλιά αλλά ενεργοποιεί και τον κίνδυνο να κινδυνεύσει κάποτε από αυτά (δάγκωμα, ή άγρια επίθεση από αδέσποτο).


Μοίρα 14: Μοίρα της διασημότητας και της φήμης.

Μοίρα με σπουδαία σημασία. Το άτομο ίσως κατάγεται από οικογένεια ευγενών, ή είναι διάσημο και το όνομά του έχει τεράστια φήμη. Οπωσδήποτε κατά τη διάρκεια της ζωής του θα διακριθεί ως επιστήμων. Διακεκριμένοι αστρονόμοι και αστροφυσικοί έχουν γεννηθεί με τονισμένη αυτή τη μοίρα στο ωροσκόπιό τους.
Εάν αυτή η μοίρα, κάνει όψη με Άρη στο Σκορπιό, τότε δίνει επαγγέλματα όπως: ταριχευτές ζώων ή φυσιοδίφες. Όψη με τον ήλιο, δίνει φημισμένους χρυσοχόους και κοσμηματοπώλες πολυτίμων λίθων. Είναι αξιοσημείωτο ότι τα άτομα αυτά έχουν ένα μεγάλο ταλέντο στο να χρησιμοποιούν τα χέρια τους για να σκαλίσουν και να επεξεργασθούν σκληρά υλικά, από πολύτιμους λίθους μέχρι μάρμαρο. Ο Μπενβενούτο Τσελίνι, ο διάσημος γλύπτης, είχε ιδιαίτερα τονισμένη στο ωροσκόπιό του αυτή τη μοίρα.
Όποιο δρόμο όμως κι αν ακολουθήσουν, οι γεννημένοι σ’ αυτή τη μοίρα, θα οδηγηθούν στα πλούτη και την τύχη, αφού βρίσκονται υπό την προστασία του απλανούς αστέρα Canopus (φύση Κρόνου-Δία) που δίνει αφθονία, ευρύτητα πνεύματος ωριμότητα σκέψης και σύνεση. Επίσης ευνοεί την εκπαίδευση τη μόρφωση και τα ταξίδια. Η επιρροή επίσης της Μεγάλης Άρκτου σ’ αυτή τη μοίρα, δίνει επίσης τόλμη και αποφασιστικότητα.

Μοίρα 15: Μοίρα του σφετερισμού.

Είτε από ειρωνεία της τύχης, είτε από λάθος, αυτά τα άτομα συμβαίνει πολλές φορές να αναλαμβάνουν πόστα και να κατέχουν θέσεις που είναι υπεράνω των ικανοτήτων τους και των δυνάμεών τους. Με άσχημες όψεις, νωθρά, νωχελικά και απεριποίητα, που δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την εξωτερική τους εμφάνιση. Έχουν μια ιδιαίτερη εμμονή με τα ρούχα που φορούν: Δεν τα βγάζουν από πάνω τους εάν δεν είναι εντελώς για πέταμα! Ξεχωρίζουν από το διαρκώς κουρασμένο ύφος τους και το βλέμμα που μοιάζει νυσταγμένο. Με ευνοϊκές όψεις των πλανητών, είναι τα άτομα με το πονηρό και διαπεραστικό βλέμμα, που ξέρουν να ελίσσονται, που τρυπώνουν παντού και τα καταφέρνουν σε κάθε περίπτωση ακόμα κι αν αυτή φαίνεται δύσκολη και πέρα από τις δυνατότητές τους. Ίντριγκες, συνενοχές και κομπίνες, ψευδαισθήσεις και απάτες είναι στο φόρτε τους εδώ, ειδικά εάν συμμετέχει και ο Κρόνος από τους Ιχθύς σε όψη με τη μοίρα, ή εάν εμπλέκεται ο 12ος οίκος με την συγκεκριμένη μοίρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: