Πιο αδύνατα κόκαλα φαίνεται να παρουσιάζουν οι χορτοφάγοι σε σύγκριση με τους κρεατοφάγους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε από Αυστραλούς και Βιετναμέζους επιστήμονες, σε δείγμα 2.700 ατόμων.
Χαρακτηριστικά η διαφορά σε πυκνότητα οστών ήταν 5% με κριτήριο ότι δεν υπήρξε διαφορά μεταξύ των χορτοφάγων που η διατροφή τους περιείχε αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα και των κρεατοφάγων.
Εκείνο το οποίο δεν έχει εξακριβωθεί είναι αν η μικρότερη πυκνότητα οστών συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο προσβολής από οστεοπόρωση.
Περαιτέρω έρευνες επί του θέματος πρόκειται να δώσουν, όπως επισήμαναν οι ερευνητές, απάντηση στο σοβαρό αυτό θέμα που πλήττει πολύ κόσμο και ιδιαίτερα το γυναικείο φύλο.ENET
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου