26.5.09

Αποσύρεται το Red Bull από γερμανικά καταστήματα

Έξι κρατίδια στη γερμανία ζητούν την απόσυρση του προϊόντος Red Bull Cola, διότι μετά από ελέγχους βρέθηκαν ίχνη κοκαΐνης,

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκίνησε την Παρασκευή, έπειτα από έλεγχο που διεξήγαγαν οι αρχές του Ομόσπονδου κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς εντοπίστηκαν ίχνη κοκαΐνης και συγκεκριμένα βρέθηκαν 0,4 μικρογραμμάρια ανά λίτρο του προϊόντος.

Πιο ειδικά, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του τμήματος ελέγχου τροφίμων της Γερμανίας και ασφάλειας των καταναλωτών,Μπέρνχαρτ Κίνλε, βρέθηκαν ίχνη κοκαΐνης της τάξεως των 0,13 μικρογραμμαρίων ανά ατομική συσκευασία, ποσότητα που δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία εκτός και αν κάποιος καταναλώσει 12.000 λίτρα του προϊόντος. Ωστόσο επισήμανε πως ακόμη και αυτή η ποσότητα είναι αρκετή για να προκαλεί σοβαρό προβληματισμό.

Το γερμανικό Ινστιτούτο για την Αξιολόγηση Κινδύνων, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα, ότι η ποσότητα κοκαΐνης που περιέχεται στο αναψυκτικό, είναι αμελητέα και δεν αποτελεί κίνδυνο για τη υγεία των καταναλωτών. Επίσης ανακοινώθηκε ότι την Τετάρτη θα δημοσιοποιήσει αναλυτική έκθεση σχετικά με το επίμαχο θέμα.

Η Red Bull, δήλωσε ότι το προϊόν είναι ασφαλές και κυκλοφορεί ελεύθερα τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη. Επιπλέον τόνισε ότι χρησιμοποιεί φύλλα κόκας, από τα οποία έχει αφαιρέσει τα επικίνδυνα αλκαλοειδή, για να προσδώσει άρωμα στο προϊόν όπως άλλωστε κάνουν και πολλές άλλες εταιρείες στον κόσμο.

Το προϊόν της Red Bull, Red Bull Cola εκτός από τη Γερμανία, κυκλοφορεί στην Αυστρία, την Ελβετία,την Ιταλία, την Ιρλανδία, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: