25.8.08

Αστρολογια,τσιπουρα και JUPITER

Πλατς,πλουτς,πλατς,πλουτς,βγαινω απο την θαλασσα.Απεναντι το σπιτι της Μελπως,που με περιμενουν καλουδια της θαλασσας,σαλατα αχινων,ψητο καλαμαρι με φετα και μυδοπιλαφο.Μολις με βλεπει μου προσφερει ενα παγωμενο τσιπουρο,για να παρει την καψα του μεσημεριου.Κατω απο την κληματαρια απολαμβανουμε την τερψιλαρυγγια κουζινα της,πολιτισσα γαρ.Η Μελπω,συνταξιουχος εκπαιδευτικος ανακαλυψε την αστρολογια πριν 10 χρονια.Εχει τετοιες γνωσεις,που πολλοι επωνυμοι αστρολογοι διπλα της μοιαζουν σαν τον Χατζηαβατη,που νομιζει οτι τα ξερει ολα,αλλα το μονο που κανει ειναι να τα εχει καλα με την εξουσια.Με το φαγητο ηλθε και η κουβεντα για την αστρολογια.Με το μπλα,μπλα περασε η ωρα τελειωσε και το τσιπουρο.Αναβω μια ποταμια,ελληνικα πουρα για τους ασχετους,και ρεμβαζω την θαλασσα.Μετα απο λιγο ηλθε και η Μελπω με νεα μπουκαλα παγωμενου τσιπουρου και ενα περιοδικο υπ μαλλης.Αφου πινω ενα σφηνακι τσιπουρου,μου χωνει στην μουρη το περιοδικο JUPITER,το αστρολογικο περιοδικο της Γιαννας,μια είναι η Γιαννα,που μοιραζετε με τον κυριακατικο Ε.Τ.Με δασκαλιστικο τροπο,η Μελπω,με διαταζει να διαβασω ένα αστρολογικο αρθρο που κανει αναλυση του ωροσκοπιου της Καλομοιρας.Για χαρη της αρχιζω την αναγνωση και τα μαλλια μου σηκωνονται καγγελο με αυτά που διαβαζουν οι γλαρωμενοι οφθαλμοι μου.

<<Η Μαρια Καλομοιρα Σαραντη ειδε το φως στις 31-1-1985 και ανηκει στο ζωδιο του Αιγοκερου…κανει αναλυση του ωροσκοπιου και τελειωνει το αρθρο …ο Αιγοκερως στο οποιο ανηκει η Καλομοιρα μιλαει παντα για κοινωνικη επαγγελματικη επιτυχια και μεγαλο κυρος.>>

Μολις τελειωνω την αναγνωση η Μελπω μου ζητα τις πιθανες αιτιες για το σοβαρο αστρολογικο ατοπημα που μολις διαβασα.Δυσκολα μου βαζει η φιλη μου.Πινω άλλο ένα τσιπουρο,αναβω μια ποταμια,ξυνω την κουτρα μου και μετα από λιγο αρχιζω την αριθμιση,όπως το θελει η δασκαλα

1-Η συντακτρια δεν ξερει αστρολογια,μιας και το ωροσκοπιο που δημοσιευει δειχνει καθαρα ότι η Καλομοιρα είναι Υδροχοος.

2-Ο διορθωτης του περιοδικου δεν ξερει αστρολογια.

3-Ο κ.Πανοπουλος,διευθυντης εκδοσης,δεν διαβαζει τα αρθρα,γιατι προετοιμαζει την καινουργια του εκπομπη στον CITY 99.5 με την κ.Κιντη.

4-Στην Ινδικη Αστρολογια η Καλομοιρα είναι Αιγοκερως.Μαλλον μπλεξανε τα συστηματα η εκαναν χαρτοκοπτικη(ελληνιστι copy and paste) από άλλο αρθρο,παλαια μου τεχνη κοσκινο.

Η Μελπω με ακουγε με προσοχη.Με ένα πονηρο χαμογελο μου ειπε ότι εχει και μια άλλη εξηγηση.Βεβαια τι να περιμενεις από μια Σκορπινα με συνοδο αναδρομου Ερμη,που παντα εχει απροβλεπτες αντιδρασεις.Αφου αναψε ένα τσιγαρο,ηπιε μια γουλια τσιπουρο,εριξε μια λοξη ματια στην γατα του κηπου,τα σαρκωδη χειλη της αρχισαν την αναδομηση της πραγματικοτητας.Αγαπητε Δημητρακη,πινουμε τσιπουρα,αρα δεν εχουμε επαφη με την πραγματικοτητα,αλλα μονο με την εικονικη του τσιπουρου.Αλλωστε η συντακτρια γραφει για ανθρωπους που ζουν σε παραλληλα συμπαντα της αστρολογιας,που είναι καθρεπτης του δικου μας.Αρα αυτά που θελουν οι αναγνωστες είναι μια ανατροπη της πραγματικοτητας,τυπου κακοδομημενου ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΝΙΤΡΟ.

Χωρις την βοηθεια του κοινου διαλεξα την απαντηση της Μελπως.Ο Μορφεας με πηρε στην αγκαλια του κατω από την κλιματαρια.Οταν ξυπνησα ενας ζεστος εσπρεσο με περιμενε,μαζι με σαμουσαδες,τοπικα γλυκα της Νεαπολης.Η Μελπω επεμενε σε κριτικη και αλλων αρθρων από το JUPITER.Ετρεξα στην θαλασσα….η συνεχεια ανηκει στον Ποσειδωνα και μονο.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα τσιαουα έ τσιπουρα τι ρατσα ειναι; χικ, χικ, χικ, ομπ,


και μετα θελετε να λεγεστε αστρολογοι, χαραμοφα-ειδες, έ, χαραμοφα-ειδες.


καλα το ελεγα εγω εγω οτι δεν ξερω, έ χικ, έ χικ, εμ... δεν ξερετε, λεγω χικ, ξανα χικ (δις), δεν ξερω, έ χικ, επαναλαμβανω, δεν ξερετε, - επαλαβαμπανω , χικ, ξανα οτι ενα δεν ξερετε, οτι εγω δεν, .. χικ... χακ,,, ερετρια - χαλκιδα 3-0, βουτιες,.

εμ,.... αυτα, λαε, μην σκυβεις το κεφαλι με την Ερετρια αντισταση και παλι. ο νομος ειναι το δικιο του Χ(Γ)αζο(η)Πανοπουλου, παπλωματα, οχι στον ιμπεριαλισμο των Ευρωπαιων., εγω θα χτισω μια νεα Ελλαδα μαζι με την αστρολογια.

ο βασιλιας,


χικ, χικ, (δις)....


Γραφειο τυπου του βιβλιου, και ξε-μεθυσμενου - αποχαυνομενου βασιλια σας.

Ανώνυμος είπε...

Xa ! XA! χικ, χικ, (δις)....

Ανώνυμος είπε...

Τελικα τα τσιπουρα ειναι ο φαρος της αστρολογιας.Μονο ετσι βλεπεις την πραγματικοτητα,εστω και την εικονικη.Οι βασιλιαδες εχουν θρονο αλλα τους λειπουν οι οπαδοι.

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

»Κάθε εξουσία για να επιβιώσει χρειάζεται νομιμοποίηση του ιδεολογήματός της. Το χιούμορ διατρυπά το ιδεολόγημα και αποδυναμώνει την εκάστοτε εξουσία.

»Το χιούμορ στηρίζεται στην απροσδόκητη όραση!

»Στην απομόνωση κάποιων στοιχείων που τα υπερδιογκώνει διαφορετικά απ' τους άλλους. Σε συνδυασμούς στοιχείων διαφορετικούς από την κοινή παραδοχή. Το χιούμορ είναι τρόπος ζωής, δηλαδή θέασης του κόσμου. Είναι κι εκπαίδευση. Είναι και έμπνευση. Είναι διαστροφή του μυαλού. Μάλλον γόνιμη.

»Αλλοτε αβάσταχτη, γιατί σου στερεί κάθε βεβαιότητα, ακόμα και της χρησιμότητας του χιούμορ. Το χιούμορ σκέφτεται κόντρα στον εαυτό του. Ή παράλληλα μ' αυτόν.

»Το χιούμορ είναι διαρκώς επαναστατικό, γιατί δεν αποδέχεται ποτέ μια μεταφυσική ερμηνεία της πραγματικότητας που έχει καθιερώσει το εκάστοτε κατεστημένο, πολιτικό, κοινωνικό ή ο μέσος κοινός νους και έχουν αποδεχθεί οι υπήκοοι, οι οπαδοί, οι πιστοί. Εγραψε ο Μποντλέρ: "Ο Θεός είναι τόσο μεγάλος που δικαιούται να μην υπάρχει".

»Το χιούμορ είναι διαρκώς επαναστατικό, γιατί στρέφεται και κατά εκείνου που το χρησιμοποιεί: ο αυτοσαρκασμός που γελοιοποιεί τον ναρκισσισμό, το χιούμορ αποφλοιώνει τη μυθολογία του "εγώ" που βρίσκεται πίσω από κάθε αρρώστια εξουσίας».

Ανώνυμος είπε...

Οχι άλλο Jupiter λέω εγώ, αλλά και οι αναγνώστες, αφού αυτή την Κυριακή η εφημερίδα που το φιλοξενεί κατέβηκε σε πωλήσεις.
Δεν είναι θέμα ξυνίλας ή αντιπαράθεσης.
Κοινή λογική είναι.
Ο κ. Πανόπουλος ενώ μπορεί να καταπιαστεί με πιο ενδιαφέρουσες παρορμήσεις και να τα καταφέρει, δελεάστηκε από ένα περιοδικό γεμάτο αντιγραφές και επαναλήψεις.
Και όταν έγινε σούσουρο, εισχώρησε ένας αποτυχημένος "ερευνητής" τρομάρα του, για να γράψει ένα σωρό ξύλινα και βαρετά φτιασίδια.
Δυστυχώς οι δέσμιοι των παθών τους, δεν πάνε πουθενά πέρα από τον μικρόκοσμο αυτό και όσοι τους διαβάζουν το διαισθάνονται.