20.6.08

Τρώνε Πλούτωνα κατακέφαλα

Τ' Αλωναριού τα κάματα
τ' Αυγούστου τα λιοβόρια

Αισίως βγήκε και το τεύχος του Ιουλίου. Εν μέσω ανάδρομου (αστρολογικά), εντάσεων (κοινωνικά), πιέσεων από φίλους και «φίλους» (γεωπολιτικά) και γενικότερα εν μέσω μιας κατάστασης που δεν διακρίνεται για την σταθερότητά της.

Με τους πολιτικούς μας των κυρίαρχων παρατάξεων να ερίζουν περί όνου σκιάς και να αδυνατούν να κατανοήσουν αλλά και να αποδεχτούν τον ρόλο τους, προσκολλημένοι σε παρωχημένα εργαλεία ανάλυσης των καταστάσεων.

Δεν πιστεύω όμως ότι είναι ηλίθιοι, δεν γίνεται να είναι τόσο, τουλάχιστον, ηλίθιοι. Απλώς «τρώνε Πλούτωνα κατακέφαλα», όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε κάποιος φίλος, με τον οποίο και δεν θα διαφωνήσω.

Οι δυνάμεις και οι ενέργειες που συνδέονται με τη φύση του Πλούτωνα είναι ισχυρότατες, υπόγειες, αργά αλλά σταθερά αποσαθρώνουν τις ρίζες ενός οικοδομήματος με σκοπό να το καταστρέψουν και στη θέση του να βασιστεί ένα νέο, καλύτερο και πιο γερό, για να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος, όπως άπειρες φορές έγινε και θα γίνεται.

Το ζήτημά τους λοιπόν είναι ότι αδυνατούν, ή δεν θέλουν, να καταλάβουν ότι άσχετα με τις βουλές τους η διεργασία αυτή συντελείται και γίνεται αντιληπτή μέσα από τα αποτελέσματά της. Αν υπάρχει κάτι που αμέσως βλέπουν και κατανοούν είναι η απώλεια των δικών τους κεκτημένων και αυτό τους δημιουργεί έως και πανικό.

Πανικό που εκφράζεται με βλακώδεις εκδηλώσεις «έκπληξης» για αυτά που συμβαίνουν, συμπαράστασης στο «δράμα» μας, με κούφιες υποσχέσεις για «άμεση» και με «δραστικό τρόπο» επίλυση των προβλημάτων του «λαού», ενώ οτιδήποτε κάνουν, είτε το παραδέχονται είτε όχι, αποσκοπεί στο να διατηρήσουν την ισχύ, την εξουσία.

Και ο πανικός τους αυτός δεν τους αφήνει να σκεφτούν το πιο απλό: η εξουσία τους είναι δοτή, αυτοί απλώς την διαχειρίζονται. Είναι ουσιαστικά οι φορείς της πλουτώνιας εξουσίας και όχι οι παραγωγοί της, και το ζήτημα ήταν ποια κατεύθυνση έπρεπε να της δώσουν, πώς θα την εξασκούσαν.

Αν όντως είναι ηλίθιοι, πραγματικά θα τρομάξουν με αυτά που θα συμβούν. Αν δεν είναι, θα είναι προετοιμασμένοι να παλέψουν με νύχια και με δόντια για να κρατηθούν. Όπως και να έχει όμως, αναγκαστικά θα θερίσουν αυτό έσπειραν. Και εμείς, βέβαια, το ίδιο.

Editorial του καλου αστρολογικου περιοδικου ΖΩΗ ΚΑΙ ΖΩΔΙΑ απο τον εκδοτη και φιλο ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΕΛΛΟ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: