1.6.08

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

Με τον Πλουτωνα στον σκορπιο,1984-1996,ειχαμε την περιοδο προετοιμασιας της παγκοσμιοποιησης,δες την περιφημη ΟΝΕ.Με τον Πλουτωνα στον τοξοτη,1996-2007,ειχαμε την πρακτικη εφαρμογη της παγκοσμιοποιησης.Κραυγες ενθουσιασμου από το παρασιτικο κεφαλαιο και τους διαχειρηστες αυλων τιτλων.Το χρημα κινειται ηλεκτρονικα,χωρες καταστρεφονται,νομισματα υποτιμουνται και εχουμε την χρηματιστηριακη κριση στην Ασια 1997-1998.Με την εισοδο του Πλουτωνα στον αιγοκερω,εχουμε αυξηση του πετρελαιου και τροφιμων και οι κατοικοι Ευρωπης και Αμερικης αρχιζουν να βλεπουν την οικονομικη τους δυναμη να μειωνεται.

Οι εκφραστες της φιλελευθεροποιησης της διεθνους οικονομιας όπως ο Γερμανος Χορστ Κελερ,πρων προεδρος του Διευθνους Νομισματικου Ταμειου και ο Ντελορ,πρωην προεδρος της ΕΕ ομολογουν κυνικα ότι το συστημα που εφτιαξαν είναι ενας Φρανκενσταιν.Εισηγουνται πλεον γερη κρατικη παρεμβαση και το φαντασμα του Κευνσς τους κυνηγα,χωρις να ξερουν που να κρυφτουν και τι να πουν,για κατι που ησαν σιγουροι για τον οριστικο θανατο του.Ετσι προτεινουν κοινωνικη ηθικη και ένα μεταμοντερνο Οικονομικο Διαφωτισμο.Ο Σαρκοζι προτεινει μειωση του ΦΠΑ στα καυσιμα,γιατι ξερει ότι ο Πλουτωνας στο αιγοκερω εφερε την Γαλλικη επανασταση και ο Ουρανος στην παρθενο τον Γαλλικο Μαη.Προσπαθει να απωθησει το κακο,άλλα η Γαλλια και ο υπολοιπος κοσμος είναι καζανι που βραζει.Με την εισοδο του Ουρανο στον Κριο και Πλουτωνα στον αιγοκερω,είναι σχεδον βεβαιο,ότι θα εχουμε κοινωνικες αναστατωσεις σε ολο τον κοσμο και ο Ουρανος είναι βιαιος και δεν συγχωρει.

Ο Διασημος οικονομολογος Τζον Κενεθ Γκαλμπρειτ ειπε <<Η μονη λειτουργια των οικονομικων προβλεψεων είναι ότι κανουν την αστρολογια να φαινεται αξιοπρεπης>>.

ελεύθερες αγορές δεν μπορούν να αγνοούν την κοινωνική ηθική. Ο Ανταμ Σιμθ, πατέρας του οικονομικού laissez-faire, είχε επίσης γράψει τη «Θεωρία των ηθικών συναισθημάτων», ενώ και ο Μαξ Βέμπερ είχε συνδέσει τη σκληρή δουλειά και τις ηθικές αξίες, από τη μία, με την ανάπτυξη του καπιταλισμού, από την άλλη. Ένας αξιοπρεπής καπιταλισμός (δηλαδή ένας καπιταλισμός που σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, για να χρησιμοποιήσουμε τα λόγια του Αμάρτια Σεν) απαιτεί αποτελεσματική δημόσια παρέμβαση. Η αναζήτηση του κέρδους αποτελεί την ουσία της οικονομίας της αγοράς. Αλλά όταν φτάσουν όλα να πωλούνται, η κοινωνική συνοχή απογυμνώνεται και το σύστημα καταρρέει.

Ζακ Ντελόρ, Ζακ Σαντέρ, Χέλμουτ Σμιτ, Μάσιμο ντ’ Αλέμα, Λιονέλ Ζοσπέν, Πάαβο Λιπόνεν, Γκόραν Πέρσον, Πολ Ράσμουσεν, Μισέλ Ροκάρ, Ντανιέλ Νταϊνού, Χανς Άιχελ, Παρ Ναντέρ, Ρουέρι Κουίν, Ότο Γκραφ Λάμπσντορφ, «Η χρηματοπιστωτική τρέλα δεν πρέπει να μας κυβερνά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: