15.5.08

Ιατρικη Αστρολογια έμβρυο εντός εμβρύου

Η 9χρονη είχε στην κοιλιά της το... αγέννητο αδελφάκι της

ΛΑΡΙΣΑ

Επί 9 χρόνια ζούσε με το αγέννητο αδελφάκι στην κοιλιά της. Επρόκειτο για μια δίδυμη κύηση η οποία ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Αντίθετα μάλιστα, έβαλε σε ιατρικές περιπέτειες την 9χρονη, όταν ο όγκος στην κοιλιά της άρχισε να της δημιουργεί προβλήματα.

Το μήκους 6εκ. έμβρυο που βρήκαν οι γιατροί
Η αρχική εικόνα μιας απίθανης για την ηλικία της προχωρημένης εγκυμοσύνης ξεδιαλύθηκε γρήγορα, όταν διαπιστώθηκε ότι το κοριτσάκι έφερε όντως ένα έμβρυο, μόνο που επρόκειτο για το αγέννητο προ εννέα ετών αδελφάκι της, το οποίο αφομοιώθηκε κατά την κύηση της μητέρας.

Η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε η μικρή την απάλλαξε από το περιττό -και συναισθηματικό- βάρος. Το σπάνιο -απαντάται με συχνότητα μία ανά 500.000 γεννήσεις- ιατρικό περιστατικό παρουσιάστηκε από τον διευθυντή της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Ανδρέα Μάρκου και τους ειδικευόμενους γιατρούς της κλινικής Μ. Λιάπη και Β. Ζαφειρούλη σε παιδοχειρουργικό συνέδριο που έγινε την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.

Η... εμφάνιση του κοριτσιού αλλά και τα συμπτώματα -λόγω και της πίεσης που ασκούσε ο όγκος στην κοιλιακή χώρα και όχι μόνο- υποχρέωσαν την οικογένειά της στην αναζήτηση ιατρικών υπηρεσιών. Από την εξέταση της κοπέλας στην Παιδοχειρουργική κλινική του ΓΝΛ αρχικά εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για κάποιο «τεράτωμα», αλλά η μαγνητική τομογραφία «αποκάλυψε» ότι είχε διαμορφωθεί... ένα έμβρυο.

Ενα έμβρυο, όπως αποδείχθηκε μετεγχειρητικά, μήκους 6 εκατοστών, που έφερε κεφάλι με μακριά μαλλιά, σπονδυλική στήλη, οφθαλμούς -ένα «κανονικό» έμβρυο δηλαδή. «Προφανώς, διευκρινίζει ο διευθυντής της κλινικής Α. Μάρκου, ξεκίνησε δίδυμη κύηση όταν το 9χρονο ήταν έμβρυο και πιθανότερη εξήγηση είναι πως "ενσωματώθηκε" από το δεύτερο έμβρυο».

Το σπανιότατο αυτό περιστατικό, έμβρυο εντός εμβρύου («fetus in fetu»), αποτελεί εκτροπή η οποία συνίσταται στο ότι σε μια δίδυμη κύηση το ένα εκ των δύο εμβρύων βρίσκεται και «αναπτύσσεται» μέσα στο άλλο έμβρυο όπου «φιλοξενείται». Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα τεράτωμα διότι και ο σχηματισμός αυτός (το fetus in fetu) περιλαμβάνει όλα τα εμβρυικά βλαστικά δέρματα όπως τα τερατώματα.


ΔΗΜ. ΧΑΤΖΗΕΥΘΥΜΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 15/05/2008

Η αστρολογικη ερμηνεια του γεγονοτος.
Ο πρωτος μηνας της κυησης κυβερνητης ειναι ο Κρονος.Κατα την συλληψη ο Κρονος ηταν στο Ζωδιο του Κριου.Ο τελευταιος μηνας της εγκυμοσυνης τον κυβερνα ο Διας,που ηταν τοτε στους Ιχθεις.Η αποκαλυψη της διπλης κυησης εγινε,οταν ο διελευοντας Ουρανος ηταν σε συνοδο με τον Δια.Ετσι απλα εχουν τα πραγματα,οταν ξερεις αστρολογια και ιατρικη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: