23.4.08

Εμβαθύνοντας... αστρολογικά

Η βαθύτερη πλευρά του κάθε ζωδίου, είναι μια παράλληλη διείσδυση στην ουσιαστική πλευρά της αστρολογίας.
Η αστρολογία είναι μια μυστηριακή απεικόνιση, απέχοντας πολύ, από τη συνηθισμένη απλουστευμένη προσέγγιση, που συναντάμε παντού, τις τελευταίες δεκαετίες.
Πιστεύω, πως είναι δύσκολο να περάσει στον αναγνώστη αυτό το βαθύτερο νόημα κι έτσι επιλέγεται από όσους ασχολούνται μαζί της, ένας απλοϊκός τρόπος ερμηνείας, ο οποίος όμως της αφαιρεί ένα κομμάτι από την πραγματική της νοηματική αξία.

Η ερμηνεία των ζωδίων μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μοιάζει με ένα καφενείο, που πάει κάποιος να παίξει τάβλι, γυρίζοντάς το μόνο από τη μία πλευρά, παραμερίζοντας ή αγνοώντας σχεδόν όλοι την άλλη, που είναι το σκάκι.
Το αστρολογικό αντικείμενο είναι ένα ξύλινο κουτί με δύο όψεις, που οι περισσότεροι με τα μέσα που έχουν, επιλέγουν να «παίζουν» πάνω στη μία του όψη.
Αλλοι πάλι δεν ασχολούνται με το αντικείμενο, είναι εκείνοι που δεν ενδιαφέρονται.

Γι αυτούς όμως που ενδιαφέρονται, πρέπει να γίνει σαφές, πως αστρολογία δεν είναι μόνο αυτά που διαβάζουμε καθημερινά, εβδομαδιαία ή μηνιαία, είναι και άλλα, για να μη πω, πως είναι μόνο τα άλλα.
Το να θελήσει κάποιος να προσεγγίσει σοβαρά ένα θέμα, δεν είναι μόνο θέμα γνώσης, αλλά και θέμα διάθεσης.

Αυτή η διάθεση έχει συρρικνωθεί πάρα πολύ, έχοντας δώσει τη θέση της σε μια επιθυμία φαστφουντάδικου, δηλαδή του τρως, αλλά δεν λαμβάνεις.
Ολη αυτή η πρόχειρη κατάσταση, προξενεί κακό στην εσωτερική δομή της αστρολογίας, όπως το πρόχειρο φαγητό στο εσωτερικό του οργανισμού μας.

Το φθινόπωρο βρέχει, το καλοκαίρι έχει ζέστη.
Φυσικά αυτά ισχύουν, αλλά όταν πρόκειται για μια πιο ουσιαστική αναζήτηση, δεν μας καλύπτουν οι ανωτέρω γενικότητες, διότι αν θέλουμε να πάμε ένα ταξίδι τον Οκτώβριο, θα ψάξουμε να βρούμε ένα ΣΚ που δεν θα βρέχει, γιατί θέλουμε να περάσουμε καλά και όχι να δυσκολευτούμε.
Εκεί λοιπόν, το θέμα ειδικεύεται και η γενικότητα παύει να μας καλύπτει σαν γνώση.
Δεν μας είναι αρκετή η γνώση πως τον φθινοπωρινό Οκτώβρη βρέχει, θέλουμε να μάθουμε ποιες μέρες είναι εκείνες που δεν θα συμβεί αυτό, διότι έχουμε ένα σκοπό.
Αυτό συμβαίνει και με την αστρολογία.

Δεν θα πρέπει να είναι αρκετό πως ένας Ζυγός είναι αρμονικός, χαριτωμένος και αναποφάσιστος.
Θα πρέπει να γνωρίζουμε πως δεν είναι όλοι οι Ζυγοί έτσι, διότι ο καθένας έχει το δικό του προσωπικό ωροσκόπιο, το οποίο είναι μοναδικό και μπορεί να ανατρέψει τις γενικότητες.
Ναι, σίγουρα υπάρχουν τα χαρακτηριστικά των ζωδίων, όσο όμως υπάρχει και ο ουρανός που ενώ έχει χρώμα γαλανό, αλλάζει σύμφωνα με τα καιρικά φαινόμενα.

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοηθεί αυτό από τους αναγνώστες, των αστρολογικών στηλών.
Ανάλογα λοιπόν με τον ωροσκόπο κάθε ζωδίου, τη θέση της Σελήνης και τις υπόλοιπες όψεις των πλανητών σε ένα γενέθλιο χάρτη, μπορούμε να έχουμε μία πιο ακριβή εικόνα για ένα ωροσκόπιο.

Για παράδειγμα, αν γνωρίζετε έναν Αιγόκερω που είναι πάντα μέσα στο κέφι, διαθέτει πικάντικο χιούμορ και φέρεται με το «όσα έρθουν κι όσα πάνε», είναι γιατί πιθανότατα οι όψεις και οι θέσεις των πλανητών, χορεύουν ρυθμικά σε συγκεκριμένες τοποθεσίες, αναλόγου φύσεως.


Η αναδημοσίευση αυτού του άρθρου δεν είναι επιθυμητή από την αφεντιά μου (το λέω ευγενικά) και είναι δοσμένο μόνο για το περιοδικό ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ και για τον φίλο μου Ouranitsa.

Δεν υπάρχουν σχόλια: