Η αλήθεια βεβαίως είναι πως ανεξάρτητα από το πώς αισθάνονται οι Ελληνες, μια πολύ σοβαρότερη σύγκρουση Ευρωπαίων και Αμερικανών υποβόσκει -στην πραγματικότητα μαίνεται!- στους κόλπους του ΝΑΤΟ: Εχει να κάνει με το αν η σύνοδος θα αποφασίσει ή όχι να απευθύνει πρόσκληση ένταξης στην Ουκρανία και τη Γεωργία, μεταβάλλοντας έτσι τη Μαύρη Θάλασσα σε «αμερικανονατοϊκή λίμνη» και στριμώχνοντας τη Ρωσία σε μια βορειανατολική - ανατολική γωνία των παραλίων του Εύξεινου Πόντου για πρώτη φορά εδώ και... χίλια χρόνια!
Η Μόσχα έχει διαμηνύσει ότι αυτό δεν πρόκειται να το δεχθεί με τίποτα. Αξιωματούχοι του Κρεμλίνου, αλλά και η ίδια η Δούμα, η ρωσική Βουλή, διαμηνύουν με ελάχιστα συγκαλυμμένο τρόπο ότι ενθαρρύνουν την απόσχιση της φιλορωσικής Ανατολικής Ουκρανίας, η οποία έχει όλα τα παράλια της χώρας και το 80% της βιομηχανίας της, ενώ προτίθενται να ενσωματώσουν στη Ρωσία τις αποσχισθείσες περιοχές της Γεωργίας - την Αμπχαζία που κατέχει σχεδόν τα μισά παράλια και τη Νότια Οσετία. Εχει μάλιστα χορηγήσει ρωσικά διαβατήρια στο 90% των κατοίκων των περιοχών αυτών. Ολα αυτά σημαίνουν, εν ολίγοις, ότι απειλείται η έναρξη νέου Ψυχρού Πολέμου ΝΑΤΟ - Ρωσίας, αν η Ουάσιγκτον κατορθώσει να επιβάλει στη σύνοδο αυτή τη γραμμή της για την Ουκρανία και τη Γεωργία.
(ΕΘΝΟΣ γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ )
Ο ψυχρός πόλεμος έτσι για να κάνουμε και ένα ενδιαφέρον ταξίδι στην ιστορία, ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 1940 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1990, ανάμεσα σε ΗΠΑ – Σοβιετική ένωση και στους συμμάχους αυτών. Κατά την διάρκεια του η αντιπαλότητα αυτών των δυο παίχτηκε σε πολλούς τομείς όπως: στρατιωτικούς, ιδεολογικούς, ψυχολογικούς, βιομηχανικούς, τεχνολογικούς, αμυντικούς, πυρηνικών εξοπλισμών κτλ.
Στις επόμενες δεκαετίες ο ψυχρός πόλεμος εξαπλώθηκε έξω από την Ευρώπη αλλά οι ΗΠΑ προσπάθησαν να συγκρατήσουν τα πράγματα… Κρίσεις οι οποίες παραλίγο να κλιμακωθούν σε παγκόσμιους πολέμους είχαμε:
τον αποκλεισμό του Βερολίνου 1948 – 1949: Ποσειδώνας στο Ζυγό. Όψη τετραγώνου Κρόνου – Ουρανού σε ζώδια του μεταβλητού σταυρού.
τον πόλεμο της Κορέας 1950 – 1953. Εδώ το 1950: ο Κρόνος πάει να φύγει από το ζώδιο της Παρθένου και ο Ουρανός είναι στις αρχικές μοίρες του Καρκίνου.
τον πόλεμο του Βιετνάμ 1959 – 1975.
1959: όψη 135 μοιρών Κρόνου – Ουρανού στα ζώδια του σταθερού σταυρού.
1960: Πλούτωνας στις πρώτες μοίρες της Παρθένου.
1961:όψη 135 μοιρών Πλούτωνα – Κρόνου.
1962: σύνοδος Ουρανού – Πλούτωνα σε ζώδια του μεταβλητού σταυρού.
1963: όψη τετραγώνου Ουρανού – Κρόνου και σύνοδος Ουρανού – Πλούτωνα ( σε μεταβλητά ζώδια η σύνοδος).
1964: σύνοδος Ουρανού – Πλούτωνα σε ζώδια του μεταβλητού σταυρού.
1965: όψη αντίθεσης Κρόνου – Ουρανού και ακριβής σύνοδος Πλούτωνα – Ουρανού σε ζώδια του μεταβλητού σταυρού.
1966: συνεχίζεται η όψη αντίθεσης Κρόνου – Ουρανού και στο παιχνίδι μπαίνει και ο Άρης με την τριπλή σύνοδος Ουρανού – Πλούτωνα – Άρη και όλα αυτά σε ζώδια του μεταβλητού σταυρού.
1967: ο Κρόνος έχει κάνει την είσοδο του στο παρορμητικό ζώδιο του Κριού και όψη αντίθεσης με τον Ουρανό στις τελευταίες μοίρες της Παρθένου. Όψη συνόδου Ουρανού – Πλούτωνα.
1968: Ουρανός στο Ζυγό κάνει όψη αντίθεσης με Χείρων στο ζώδιο του Κριού.
1969: Όψη αντίθεσης Ουρανού – Χείρων.
1970: Όψη αντίθεσης Ουρανού – Χείρων.
1971: όψη 135 μοιρών Κρόνου – Ουρανού σε ζώδια του παρορμητικού σταυρού.
1972: Όψη αντίθεσης Ουρανού – Χείρων.
1973: όψη τετραγώνου Κρόνου – πλούτωνα σε ζώδια του παρορμητικού σταυρού και Όψη αντίθεσης Ουρανού – Χείρων.
1974: Όψη αντίθεσης Ουρανού – Χείρων και Κρόνου – Χείρων σε ζώδια του παρορμητικού σταυρού.
1975: όψη αντίθεσης Ουρανού – Χείρων σε ζώδια του παρορμητικού σταυρού.
στην κρίση των πυραύλων της Κούβας 1962 σύνοδος Ουρανού – Πλούτωνα σε ζώδια του μεταβλητού σταυρού.
Συμπερασματικά θα μπορούσαμε να πούμε πως κάθε φορά που ο Ουρανός κάνει όψη συνόδου με τον Πλούτωνα ή ο Κρόνος όψεις σκληρές με Ουρανό στα ζώδια του παρορμητικού σταυρού και ειδικότερα στα ζώδια του μεταβλητού ο θεός Άρης ξυπνά από τον λήθαργο του. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι και περιμένουμε από τον Μορφέα να συνεχίζει να τον κοιμίζει…
3 σχόλια:
Μια διευκρίνηση: Τον Απρίλιο του '62 είχαμε το φιάσκο των Αμερικάνων με την απόβαση στον Κόλπο των Χοίρων. Η φάση με τους πυραύλος, αν δεν κάνω λάθος, είχε προηγηθεί κατά έναν χρόνο.
Δ. Μ.
Τα μεταφέρω από βιβλίο:
1. Kρίση των πυραύλων της Κούβας 1962: ημερομηνία έναρξης είναι η 16η Οκτωμβρίου του 1962 όταν ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό φωτογράφισε την Κούβα και αποκάλυψε την βάση εκτόξευσης πυραύλων.
2.Η απόβαση στον κόλπο των χοίρων έγινε το 1961. Καλημέρα!
Έχεις δίκιο :)
Δ. Μ.
Δημοσίευση σχολίου