4.4.08

Αστρολογία~Μας πάνε σε νέο Ψυχρό Πόλεμο!

Η αλήθεια βεβαίως είναι πως ανεξάρτητα από το πώς αισθάνονται οι Ελληνες, μια πολύ σοβαρότερη σύγκρουση Ευρωπαίων και Αμερικανών υποβόσκει -στην πραγματικότητα μαίνεται!- στους κόλπους του ΝΑΤΟ: Εχει να κάνει με το αν η σύνοδος θα αποφασίσει ή όχι να απευθύνει πρόσκληση ένταξης στην Ουκρανία και τη Γεωργία, μεταβάλλοντας έτσι τη Μαύρη Θάλασσα σε «αμερικανονατοϊκή λίμνη» και στριμώχνοντας τη Ρωσία σε μια βορειανατολική - ανατολική γωνία των παραλίων του Εύξεινου Πόντου για πρώτη φορά εδώ και... χίλια χρόνια!

Η Μόσχα έχει διαμηνύσει ότι αυτό δεν πρόκειται να το δεχθεί με τίποτα. Αξιωματούχοι του Κρεμλίνου, αλλά και η ίδια η Δούμα, η ρωσική Βουλή, διαμηνύουν με ελάχιστα συγκαλυμμένο τρόπο ότι ενθαρρύνουν την απόσχιση της φιλορωσικής Ανατολικής Ουκρανίας, η οποία έχει όλα τα παράλια της χώρας και το 80% της βιομηχανίας της, ενώ προτίθενται να ενσωματώσουν στη Ρωσία τις αποσχισθείσες περιοχές της Γεωργίας - την Αμπχαζία που κατέχει σχεδόν τα μισά παράλια και τη Νότια Οσετία. Εχει μάλιστα χορηγήσει ρωσικά διαβατήρια στο 90% των κατοίκων των περιοχών αυτών. Ολα αυτά σημαίνουν, εν ολίγοις, ότι απειλείται η έναρξη νέου Ψυχρού Πολέμου ΝΑΤΟ - Ρωσίας, αν η Ουάσιγκτον κατορθώσει να επιβάλει στη σύνοδο αυτή τη γραμμή της για την Ουκρανία και τη Γεωργία.
(ΕΘΝΟΣ γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ )

Ο ψυχρός πόλεμος έτσι για να κάνουμε και ένα ενδιαφέρον ταξίδι στην ιστορία, ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 1940 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1990, ανάμεσα σε ΗΠΑ – Σοβιετική ένωση και στους συμμάχους αυτών. Κατά την διάρκεια του η αντιπαλότητα αυτών των δυο παίχτηκε σε πολλούς τομείς όπως: στρατιωτικούς, ιδεολογικούς, ψυχολογικούς, βιομηχανικούς, τεχνολογικούς, αμυντικούς, πυρηνικών εξοπλισμών κτλ.
Στις επόμενες δεκαετίες ο ψυχρός πόλεμος εξαπλώθηκε έξω από την Ευρώπη αλλά οι ΗΠΑ προσπάθησαν να συγκρατήσουν τα πράγματα… Κρίσεις οι οποίες παραλίγο να κλιμακωθούν σε παγκόσμιους πολέμους είχαμε:
τον αποκλεισμό του Βερολίνου 1948 – 1949: Ποσειδώνας στο Ζυγό. Όψη τετραγώνου Κρόνου – Ουρανού σε ζώδια του μεταβλητού σταυρού.
τον πόλεμο της Κορέας 1950 – 1953. Εδώ το 1950: ο Κρόνος πάει να φύγει από το ζώδιο της Παρθένου και ο Ουρανός είναι στις αρχικές μοίρες του Καρκίνου.
τον πόλεμο του Βιετνάμ 1959 – 1975.
1959: όψη 135 μοιρών Κρόνου – Ουρανού στα ζώδια του σταθερού σταυρού.
1960: Πλούτωνας στις πρώτες μοίρες της Παρθένου.
1961:όψη 135 μοιρών Πλούτωνα – Κρόνου.
1962: σύνοδος Ουρανού – Πλούτωνα σε ζώδια του μεταβλητού σταυρού.
1963: όψη τετραγώνου Ουρανού – Κρόνου και σύνοδος Ουρανού – Πλούτωνα ( σε μεταβλητά ζώδια η σύνοδος).
1964: σύνοδος Ουρανού – Πλούτωνα σε ζώδια του μεταβλητού σταυρού.
1965: όψη αντίθεσης Κρόνου – Ουρανού και ακριβής σύνοδος Πλούτωνα – Ουρανού σε ζώδια του μεταβλητού σταυρού.
1966: συνεχίζεται η όψη αντίθεσης Κρόνου – Ουρανού και στο παιχνίδι μπαίνει και ο Άρης με την τριπλή σύνοδος Ουρανού – Πλούτωνα – Άρη και όλα αυτά σε ζώδια του μεταβλητού σταυρού.
1967: ο Κρόνος έχει κάνει την είσοδο του στο παρορμητικό ζώδιο του Κριού και όψη αντίθεσης με τον Ουρανό στις τελευταίες μοίρες της Παρθένου. Όψη συνόδου Ουρανού – Πλούτωνα.
1968: Ουρανός στο Ζυγό κάνει όψη αντίθεσης με Χείρων στο ζώδιο του Κριού.
1969: Όψη αντίθεσης Ουρανού – Χείρων.
1970: Όψη αντίθεσης Ουρανού – Χείρων.
1971: όψη 135 μοιρών Κρόνου – Ουρανού σε ζώδια του παρορμητικού σταυρού.
1972: Όψη αντίθεσης Ουρανού – Χείρων.
1973: όψη τετραγώνου Κρόνου – πλούτωνα σε ζώδια του παρορμητικού σταυρού και Όψη αντίθεσης Ουρανού – Χείρων.
1974: Όψη αντίθεσης Ουρανού – Χείρων και Κρόνου – Χείρων σε ζώδια του παρορμητικού σταυρού.
1975: όψη αντίθεσης Ουρανού – Χείρων σε ζώδια του παρορμητικού σταυρού.
στην κρίση των πυραύλων της Κούβας 1962 σύνοδος Ουρανού – Πλούτωνα σε ζώδια του μεταβλητού σταυρού.

Συμπερασματικά θα μπορούσαμε να πούμε πως κάθε φορά που ο Ουρανός κάνει όψη συνόδου με τον Πλούτωνα ή ο Κρόνος όψεις σκληρές με Ουρανό στα ζώδια του παρορμητικού σταυρού και ειδικότερα στα ζώδια του μεταβλητού ο θεός Άρης ξυπνά από τον λήθαργο του. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι και περιμένουμε από τον Μορφέα να συνεχίζει να τον κοιμίζει…

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια διευκρίνηση: Τον Απρίλιο του '62 είχαμε το φιάσκο των Αμερικάνων με την απόβαση στον Κόλπο των Χοίρων. Η φάση με τους πυραύλος, αν δεν κάνω λάθος, είχε προηγηθεί κατά έναν χρόνο.

Δ. Μ.

medousa είπε...

Τα μεταφέρω από βιβλίο:

1. Kρίση των πυραύλων της Κούβας 1962: ημερομηνία έναρξης είναι η 16η Οκτωμβρίου του 1962 όταν ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό φωτογράφισε την Κούβα και αποκάλυψε την βάση εκτόξευσης πυραύλων.
2.Η απόβαση στον κόλπο των χοίρων έγινε το 1961. Καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο :)
Δ. Μ.