7.2.08

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα, 7 Φλεβάρη 1990, καταρέει η Σοβιετική 'Ενωση παραδίδοντας την εξουσία η κεντρική επιτροπή του κομμουνιστικού κόμματος. Εκείνη την μέρα, ο 'Ηλιος βρισκόταν στις 18 μοίρες του επαναστατημένου Υδροχόου, ο 'Αρης βρισκόταν σε σύνοδο με τον Ουρανό στο ζώδιο του Αιγόκερου, σημαίνοντας την έντονη τάση βίαιας αποκοπής από την συμβατική παράδοση, τη συμβατικότητα, και την κληρονομιά ενός παρελθόντος 73 ετών. Ο Πλούτωνας σχημάτιζε τετράγωνο με τον 'Ηλιο επισημαίνοντας την κρίση εξουσίας λόγω αλαζονείας και κατάχρησής της.
Στον παραπάνω διπλό αστρολογικό χάρτη μπορείτε να δείτε στον εξωτερικό κύκλο, τον διελαύνοντα Ουρανό να κάνει σύνοδο 00 μοιρών με τον γενέθλιο 'Ηλιο της Σοβιετικής 'Ενωσης στον εσωτερικό κύκλο. Ο διελαύνων 'Αρης έκανε επίσης μια σύνοδο 1 μοίρας με τον γενέθλιο 'Ηλιο και ο Κρόνος τετράγωνο με τον γενέθλιο Κρόνο. Ο 'Ηλιος σε ένα Ωροσκόπιο κράτους συμβολίζει την αρχή, την ηγεσία, την αντιπροσώπευση, την ανώτερη αρχή.
Η πηγή της ημερομηνίας και ώρας της Σοβιετικής 'Ενωσης προέρχεται από την Encyclopedia Americana και η ώρα από τους Heinz Specht και Baldur Ebertin.


Σαν σήμερα γεννήθηκε ο μεγάλος λογοτέχνης Κάρολος Ντίκενς. Μεγαλώνοντας ο ίδιος σε πολύ φτωχικές συνθήκες, αφιέρωσε τη ζωή του στη συγγραφή. Τα έργα του περιγράφουν άριστα τις άθλιες κοινωνικές συνθήκες του βιομηχανικού Λονδίνου. Στον χάρτη του σχηματίζεται η λεγόμενη φιγούρα Yod μεταξύ Δία - Ουρανού - Ερμή. Ο Δίας βρίσκεται κοντά στο ζενίθ του χάρτη, σχήμα το οποίο αποσυμβολίζω ως εξής :

'Ενα βαθύ και σοβαρό πνεύμα (Ερμής στον Αιγόκερω) έχει μεγάλη επιτυχία στον γραπτό ή προφορικό λόγο (Δίας στους Διδύμους κοντά στο Μεσουράνημα), και καταπιάνεται μέσα από ανατρεπτική και επαναστατική γραφή με τα "απαγορευμένα" και τα ταμπού μιας κοινωνίας (Ουρανός στον 3ο οίκο στο Σκορπιό). Ενδεικτικά ας θυμηθούμε την Χριστουγιεννιάτικη Ιστορία με τον Σκρουτζ Εμπενέζερ, και τον 'Ολιβερ Τουίστ. Το έργο του οι ''Μεγάλες Προσδοκίες'' , κρυπτογραφούνται από τη Σελήνη σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα στην ακμή του 4ου οίκου στο ζώδιο του Τοξότη, που δίνουν τον ιδεαλιστή, και ο Ωροσκόπος στην Παρθένο τον κάνουν κριτικό και καυστικό απέναντι στο σύστημα. Ο Ωροσκόπος αυτός ανατέλλει πολύ συχνά σε χάρτες δασκάλων, καθηγητών, φιλοσόφων κλπ (βλέπε Καμί, Ντεριντά, Αλτουσέρ κλπ). Πλούτων, Αφροδίτη, Χείρων και Βέρτεξ όλα βρίσκονται στο ζώδιο των Ιχθύων στον 6ο οίκο της υπηρεσίας, και δίνουν το κάρμα μιας ανιδιοτελούς προσφοράς στους κοινωνικά αδικημένους, τους φτωχούς, τους ασθενείς και τους αβοήθητους (ο υπηρέτης). Οι περισσότερες φιγούρες των έργων του είναι περιθωριακοί τύποι (Χείρων στους Ιχθείς) που ωστόσο δεν χάνουν την πίστη τους ότι ένα καλύτερο αύριο ξημερώνει. 'Ετσι ο Σκρουτζ Εμπενέζερ (Ωροσκόπος στην Παρθένο) στο τέλος της Χριστουγιεννιάτικης ιστορίας ''μεταμορφώνεται'' μέσα από τους εφιάλτες του (Πλούτωνας στους Ιχθείς αντίθεση με Ωροσκόπο) σε καλοκάγαθο άνθρωπο που μετανοεί για την σκληρότητά του

και προστατεύει την φτωχολογιά.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανακάλυψα τυχαία(;) το blog σας (κάποιος το πρότεινε σε σχόλιο) και εντυπωσιάστηκα! Η μικρή μου κόρη γεννήθηκε 7.2.90!
Καλή συνέχεια!

Ανώνυμος είπε...

Kali sinexeia kai apo mena kai elpizo na akolouthisoun kai alles tetoies analiseis anthropon pou mas exoun sinarpasei eite me ta paramithia tous eite me ta erga toys genikotera.
Manager

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Αγαπητη Κατερινα.Δεν κανουμε αναλυσεις ωροσκοπιων στο ιστολογιο.Οσες αναλυσεις κανουμε ειναι γιατι μας δονουν οι ανθρωποι που αναλυουμε και το ωροσκοπιο τους βεβαιως βεβαιως.Ευχαριστουμε για τα καλα σου λογια και αν νομιζεις οτι ειμαστε σοβαροι τοτε πες για το ιστολογιο και σε αλλους.Η διαφημιση μας ειναι η διαδοση του απο στομα σε στομα.Την Καλησπερα μου.

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Manager σε ευχαριστουμε για τα καλα σου λογια.Την Καλησπερα μου.