24.2.08

ΑΚΟΥΩ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΙΩΠΩ

Eίμαι πολύ λίγο καιρό μέλος του ιστολογίου και εισπράτω ήδη τις πρώτες αντιδράσεις οι οποίες ήταν και τελείως αναμενόμενες διότι ως γνωστόν έχω καρμικό αλλά όχι κληρονομικόν χάρισμα. Κάποιοι είναι πολύ δυσαρεστημένοι και θα ήθελαν να με δουν κάπου αλλού ή να με δουν εδώ αλλά να δουν έναν τελείως διαφορετικό Δημήτρη. Λένε, αυτό που έκανες αλλού...ήταν καλύτερο, χρειαζόμαστε περισσότερα άρθρα από σας, πιο αναλυτικά, κάτι σαν μαθήματα, εξυμνώντας ταυτόχρονα άλλα αστρολογικά fora , και παραπονούμενοι πόσο τους βοηθούσαμε , ενώ σήμερα το κάνουμε όλο αυτό για τον εαυτό μας και δεν είμαστε αρκετά συλλογικοί. 'Ενας φίλος κριτικάρει ανοιχτά, και δυο άλλοι με αγνοούν από τη στιγμή που με ''ανακάλυψαν'' εδώ. 'Αλλοι με ρωτάνε εδώ και πολύ καιρό ποιόν ξέρω, από πότε τον ξέρω και αν με ξέρει εκείνος ή o άλλος και μπλα μπλα μπλα. Ειλικρινά κάποιοι μου θυμίζουν οπαδούς ολοκληρωτικών καθεστώτων και με θεωρούν αποστάτη. Πρέπει να καταλάβετε ότι πηγαίνω ό,που είναι η ψυχή μου και ό,που υπάρχει πρωτοτυπία. Για σας μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικός ένας Ουρανός στον 3ο, αλλά τον βρίσκω υπέροχο και αν είναι κάτι που νοιώθω περήφανος για το χάρτη μου είναι αυτός. Είναι αδύνατο να καταπιώ τη γλώσσα μου και βρίσκω πολύ στεγνά όλα τα αστρολογικά fora. Τα fora φυσικά έχουν να προσφέρουν πράγματα και έχουν σίγουρα πολύ αξιόλογα μέλη, αλλά εδώ νοιώθω ότι αναβιώνουμε μια ωραία προσπάθεια που κάποτε αφήσαμε αλλού στη μέση από κακές συγκυρίες ή ο καθένας για τους λόγους του. Τί σημασία έχει το παρελθόν ; Οι άνθρωποι αλλάζουν. 'Ο,τι ήταν γερό και αληθινό επανενώνεται, κι ότι ήταν σαθρό διαλύεται. Δεν έχω κανένα συμβόλαιο με τους ανθρώπους εδώ, απλά μου έδωσε την ευκαιρία ένας άνθρωπος που εκτιμώ ιδιαίτερα και δεν έχουμε ανταλλάξει ποτέ κακή κουβέντα, να έχω κάποια συμμετοχή χωρίς να του το ζητήσω και αυτό με τιμά τη στιγμή που άλλοι με αγνόησαν όταν τους πλησίασα με πολύ ευγένεια, ακόμα κι αν τους είχα δείξει τα διαπιστευτήρια μου πολύ περισσότερο καιρό. Μην προσπαθείτε λοιπόν να με πείσετε πόσο καλύτερα είναι τα αστρολογικά σας sites, γιατί εκτίθεστε χωρίς να το θέλετε και τελικά θα επαληθευθεί για πολλοστή φορά εκείνο το "Ο τρελλός τα'χε τετρακόσια".

Μου ζητάτε τα μέλη εδώ να γράφουν περισσότερο άρθρα που να ενημερώνουν για την Αστρολογία, δηλαδή κάτι που να μοιάζει με μαθήματα όπως γίνεται σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτό είναι αδύνατον εκτός αν το αποφασίσει ο εμπνευστής του ιστολογίου. Το ιστολόγιο δεν είναι δικό μου, συμμετέχω εδώ χωρίς να ξέρω ούτε τη διάρκεια καν της συμμετοχής ούτε τίποτα για το μέλλον γιατί απλά δεν με ενδιαφέρει, απλά έχω συνηθίσει να μην λέω το γνωστό απαίσιο μικροαστικοχωριάτικο "δεν ήταν ανάγκη" όταν μου κάνουν ένα δώρο. Δώρο δεν είναι πάντα χρήματα. 'Ενα ιστολόγιο έχει τελείως διαφορετικό σκοπό από ένα forum. Μου παραπαπονιέστε επίσης και από τις δυο πλευρές....ότι εδώ γινόμαστε συχνά παραπάνω καυστικοί απ'όσο χρειάζεται ή ακόμα και προσβλητικοί ή ότι μπλέκουμε Αστρολογία με πολιτική ή κοινωνικά θέματα και ότι η γλώσσα μας είναι πολύ σκληρή. Επαναλαμβάνω, ένα blog δεν είναι forum και η Αστρολογία είναι μέσα σε όλους τους τομείς της ζωής. Ο χαρακτήρας του είναι πιο προσωπικός και οι στόχοι του άλλοι. Μου λέτε ότι δεν έχουμε αρκετά σχόλια, και κάντε το ένα ή κάντε το άλλο για να έχετε περισσότερο κόσμο. Ναρκισιστική αντίληψη της πραγματικότητας πιστεύω. Προσωπικά δεν ήμουν ποτέ υπέρ της ποσότητας αλλά της ποιότητας. Ενόχλησε επίσης κάποιους η επίθεση σε έναν επισκέπτη πρόσφατα, αλλά αν διαβάσετε πίσω από τις γραμμές θα δείτε ότι εκείνος ξεκίνησε και ότι το πρώτο του κιόλας δημοσίευμα ήταν προκλητικό αποκαλώντας μας βλάκες. Επακολούθησαν τα ιδιαίτερα ευγενικά μου σχόλια - απαντήσεις για μια ολόκληρη μέρα, ώσπου το ποτήρι ξεχείλισε όταν διαπίστωσα ότι είχε έρθει για χαβαλέ και δεν απαντούσε με επιχειρήματα αλλά με κοροιδίες και ύβρεις. 'Αλλοι μου μεταφέρουν ότι δεν είμαστε τίποτα σπουδαίο γιατί κάνουμε τις καταγγελίες, πχ την καταγγελία για τις αντιγραφές ανώνυμα, ενώ Αστρολόγοι άλλων σελίδων έχουν μπει με το επώνυμό τους.

Τους ρωτάω να μου απαντήσουν αν είναι προτιμότερο να σιωπάς επώνυμα για είσαι αρεστός, από το να καταγγέλεις ανώνυμα, και που έχουν δει στο internet ότι η επωνυμία είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση ; Πιστεύω ότι δεν προσβάλλουμε υπολήψεις, ούτε βγάζουμε στη φόρα τα πολύ προσωπικά κάποιων, και ότι απλά ασκούμε κριτική. Μπορούμε να συζητήσουμε για το ύφος μας και να διορθώσουμε κάποια πράγματα αν σας ενοχλούν, αλλά μπορείτε κι εσείς ευγενικά να κάνετε την κριτική σας και κυρίως ανοιχτά και δημόσια εδώ, κι όχι από τα παρασκήνια με ψου ψου ψου, αφού νοιάζεστε τόσο πολύ για το μέλλον και την επιτυχία μας.

5 σχόλια:

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Aγαπητε Δημητρη

Συμφωνω με οσα λες.Για ενημερωση και μονο λεω ότι προσωπικα δεν σε ξερω,εχουμε αγαπηθει καρμικα μονο μεσω του διαδικτυου.Αστους να λενε τα δικα τους,γιατι εχουν σκυλιασει για τα ωραια κειμενα σου.Πολλοι θα ηθελαν να εισαι κρακτης τους,αλλα ας σκεφτουν τι λεγανε στο παρεθλον.Εδω κανουμε μονο καταθεσεις ψυχης και όχι καταθεσεις στην τραπεζα.Εισαι ισοτιμο μελος του ιστολογιο και μπορεις να κανεις οτι ΘΕΛΕΙΣ..Η μονη διαφορα μας είναι σαν διαχειριστης μπορω να διαγραφω διαφορες δημοσιευσεις,Μεχρι στιγμης δεν εχω κανει κατι τετοιο,αν και θα μπορουσα τελευταια,από την γνωστη επιθεση.Αστους να λενε ότι θελουν.Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ.ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΥΛΑΔΙKΟ ΟΥΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΝΥΚΤΑΣ.

medousa είπε...

Δημήτρη διάβασε προσεκτικά:
1. Η αρνητική αντίδραση των ανθρώπων που μας αναφέρεις ( μόνος σου το είπες) ήταν αναμενόμενη από εσένα αλλά και από εμένα. Αυτό που κάνουμε όλοι όσοι συμμετέχουμε εδώ μέσα είναι συλλογικό και αναλυτικό αστρολογικό άρθρο. Διότι πάντα αιτιολογούμε τις όψεις, τις ιδιαιτερότητες στους χάρτες και δεν κοπανάμε αέρα κοπανιστό όπως άλλοι, οι οποίοι φεύγουν μετά σαν κύριοι παίρνοντας το καπελάκι τους αλλά χωρίς να έχουν μπει στον κόπο να μας πούνε τι κάνει η τάδε όψη…
2. Ένας φίλος σου μας λες σε κριτικάρει ανοιχτά από πότε ξέρεις τον κάτοχο του Blog και πράσινα άλογα. Ο φίλος σου όμως ξεχνά πως ο Ουρανίτσας ο Οφιούχος είναι κοινωνικά καταξιωμένος με πολλές σπουδές και κυρίως ΕΧΕΙ επάγγελμα και αυτό δεν είναι αυτό του Αστρολόγου. Ένα το κρατούμενο. Το άλλο είναι πως είναι ιδεαλιστής και δίνει ευκαιρίες σε άτομα που δεν γνωρίζει και προτείνει τα άτομα αυτά να συμμετέχουν εδώ αν θέλουν χωρίς να ζητήσει απολύτως τίποτα. Αυτό το υπογράφω! Αυτοί οι καλοί φίλοι και άνθρωποι σκέφτονται πως ο Ουρανίτσας έχει τόσες πολλές αστρολογικές γνώσεις που άνετα αν ήθελε να κάνει επίδειξη της δύναμης του, θα μας έκανε όλους ρόμπα. Παρόλα αυτά έχει την σεμνότητα να δηλώνει μαθητής της αστρολογικής ατραπού και να κάνει την διαφορά με αυτό το μικρό Blog στα αστρολογικά δρώμενα και να δίνει ευκαιρίες σε όσους έχουν το ψώνιο να ασχολούνται με το αντικείμενο.
3. Λες σε αποκάλεσαν αποστάτη. Ξέρεις γιατί? Τα χρήματα που δίνει ο κοσμάκης στους Αστρολόγους είναι πάρα πολλά. Και ενώ όλοι μιλούν για ποιοτική αστρολογία εγώ δεν είδα πουθενά κάτι τέτοιο…Αντιθέτως είδα ανθρώπους να εκμεταλλεύονται άλλους ανθρώπους και όχι απλά να αμείβονται για τις αστρολογικές τους υπηρεσίες. Αυτοί λοιπόν είναι οι άνθρωποι που σου δώσαν τον χαρακτηρισμό της αποστασίας. Ναι λοιπόν το καμαρώνουμε δεν είμαστε ένα με την μάζα και έχουμε μυαλό και σκεφτόμαστε. Κανείς δεν θα μας υποβάλει ή θα μας πει πως θα σκεφτούμε.
4. Σου είπαν να για μαθήματα αστρολογίας στο παρών Blog. Αυτό που είπες πως δεν είσαι ο κάτοχος του ιστολογίου συνεπώς δεν μπορείς να εκφέρεις άποψη ήταν πολύ σωστό. Αλλά εγώ θα προσθέσω κάτι άλλο. Μετά από εκατοντάδες αφιλοκερδής αναλύσεις αστρολογικών χαρτών έχω να πω το εξής: ο κόσμος είναι αχάριστος γιατί ενώ εσύ κάθεσαι και χαραμίζεις χρόνο και κόπο σου στέλνουν μήνυμα λέγοντας σου το ξέρω πως δεν μου ζήτησες κάτι αλλά σε περίπτωση που ζητήσεις δεν πρόκειτε. Και ανόητοι και βλάκες! Εδώ προάγεται η αστρολογική έρευνα ο κάθείς με τον τρόπο του, ασχολούμενοι με γεγονότα της επικαιρότητας ( όχι μόνο…) και όχι με προσωπικές αναλύσεις.
5. Αν τα μέλη θέλουν μαθήματα αστρολογίας να πάνε σε μια καλή αστρολογική σχολή να κάνουν τον χαβαλέ τους και όχι να σε τσιγκλάνε με την δικαιολογία αυτή. Αλλά ξέρεις κάτι δεν θα το κάνουν , ούτε καν θα μπούνε στον κόπο να αγοράσουν ένα καλό αστρολογικό βιβλίο διότι το τσάμπα είναι πιο γλυκό!
6. Λες πως σου λένε πως είμαστε καυστικοί και σκληροί. Δημοκρατία δεν έχουμε? Δεν μπορούμε να εκφράσουμε την άποψη μας ή πρέπει να φοβόμαστε?
7. Οι αστρολόγοι άλλων σελίδων κοτσάρουν το επιθετάκι τους γιατί κάνουν ζωντανή διαφήμιση και ζούνε από αυτό. Εμείς λοιπόν δεν τα παίρνουμε από τον φτωχό κοσμάκι και ούτε πρόκειτε. Άλλωστε αστρομελετητές από ψώνιο είμαστε και όχι αστρολόγοι!
8. Σχετικά με τον συγγραφέα και την επίθεση ένα έχω να πω. Εμένα οι γονείς μου με μάθανε να σέβομαι τον άλλον όχι με το πόσα βιβλία έχει γράψει, τι μισθό παίρνει, τι επάγγελμα, πόσό διάσημος είναι αλλά με την ηθική του υπόσταση. Και ναι θα το πω δεν μπορώ να σεβαστώ έναν άνθρωπο ο οποίος γράφει ΕΠΩΝΥΜΑ στο προφιλ του πως αυνανίζεται και αρέσκεται στην πορνογραφία κτλ.
Έτσι είναι Δημήτρη, το Blog αυτό πρωτοπορεί και δυσαρεστεί πολλούς γιατί δεν μπόρεσαν εκείνοι πρώτοι να έχουν μια ιδέα τόσο καλή όσο είχε ο Ουρανίτσας. Αλλά και να συνέβαινε με αυτό χωρίς ηθική, ανιδιοτέλεια και αγνότητα πάλι με τρύπα στο νερό θα κάνανε! Γιαυτό μην απολογείσαι δεν αξίζει τον κόπο και συνέχισε την αστρολογική σου έρευνα έτσι ακριβώς όπως την ξεκίνησες!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ έξυπνο και καλό μπλογκ και μπράβο σας!

Τα αρθρα σας ειναι πρωτοποριακα αλλα κυριως αναλυτικα και εμβριθή.

Παρ αυτα διακρινω μια εσωστρεφεια και μια επιθετικοτητα που φαινεται να πασχει απο ακρατο εγωισμό και υποκειμενισμό.

Σε πολλα σας αρθρα αναφερεστε σε ανθρωπους η ομαδες που μαλλον δεν συμπαθειτε και θα εχετε τους λόγους σας.

Στους νεους αναγνωστες ομως του μπλογκ, οι οποιες αψιμαχιες οι κατηγοριες με όλους αυτους που κατηγορειτε η σας κατηγορούν ειναι αγνωστες και ως εκ τουτου καταντατε κουραστικοι.

Προθεση του επισκεπτη κ ερασιτεχνη αστρογνωστη ειναι η πληροφορηση και η γνωση. Οχι oi εμπαθειες και ο αλληλοσπαραγμός.

Το ταλεντο σας ειναι αξιον λόγου αλλά δεν ειναι σε καμια περιπτωση μοναδικο, καθως πολλοι ελληνες κ ξενοι γραφουν πολύ ενδιαφεροντα πραγματα στο διαδικτυο για την αστρολογια και τα τεκταινόμενα.

Ειδικα αφου δεν ζειτε απο την αστρολογια, επρεπε να αγνοειτε με πνευμα ανωτεροτητας τους εχθρους - αντιγραφεις σας η να τους ειρωνευεστε ελαφρα, μιας και, αν σας αντιγραφουν, θα ηταν τραγικο, καθως η αστρολογια δεν προσφερεται για τετοιους ανταγωνισμους ουτε σε τιμές ουτε σε χρήμα.

Μην τα παιρνετε όλα τοσο πολυ τοις μετρητοις. Διαπνέετε ενα πνευμα συνομωσιας και κόντρας με παναγνωστα και εντελως αδιαφορα ή και μη ευκρινώς κατανομαζόμενα ατομα ή sites που οπως ήδη προείπα ειναι...πολυ φασαρία για το τίποτα.

Ελπίζω να μην επιχειρειτε με με αυτό να αυξανετε την επισκεψιμότητα σας.

Ειστε ενα αριστο μπλογκ και συνεχιστε το πολυ δημιουργικό σας έργο με αγαπη και μερακι.

Μην ασχολειστε με αλλους. Its so boring!

keep it up guys!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω και επαυξανω! αυτοι που σας επισκεφτονται και δεν ξερουν τα παρασκηνιακα που αναφερετε, μενουν με ανοιχτο το στομα γιατι απορουν πως το επιπεδο αλλαζει απο υψος σε βαθος.
Δεν σας ζηλευει κανεις.
Σας θαυμαζει? Ναι.
Μην ασχολειστε με τους αλλους. Αν αυτοι ασχολουνται με σας, επιθετικα. Αγνοηστε τους. Το να αγνοεις καποιον ειναι η χειροτερη τιμωρια.

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Αγαπητοι ανωνυμοι.Γενικα συμφωνω μαζι σας.Τα κειμενα μας ειναι καθαρα αστρολογικα.Ελαχιστες φορες κανουμε και κριτικη σε ανθρωπους που μας την πεφτουν,χωρις ποτε να εχουμε ασχοληθει μαζι τους.Κανενας δεν ειναι ασφαλτος,οπως λεει και Αντζελλα,σε αυτη την ζωη.Θα το εχουμε υποψιν μας γαι το μελλον και ευχαριστουμε για τις παρατηρησεις σας.Παντως,θελω να πιστευω,προσφερουμε ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ απο μια αλλη οπτικη γωνια και αυτο θα προσπαθησουμε να δωσουμε και στο μελλον.Την καλησπερα μου και να ειστε καλα.