18.2.08

Γραφική αναπαράσταση καρκινώματος και μια πολιτική παρένθεση



Πηγή Ανδρέας Μποσνακούδης, πρώην μέλος ΚΕΦΕ, μέσα από τα ίδια τα έγγραφα της οργάνωσης.

"Σε μια τέταρτη ιστορική φάση όμως, μετά το 1974, εκείνη της παγκοσμιοποίησης και της οργανικής ένταξης της Ελλάδας σε υπερεθνικούς καπιταλιστικούς μηχανισμούς, η αριστερά -και κατ'εξοχήν η αριστερή διανόηση - θα λειτουργήσει ως ο ιδεολογικός προπομπός και φορέας της προσαρμογής σε αυτή την παγκοσμιοποίηση, χρησιμοποιώντας το ιδεολογικό οπλοστάσιο του μαρξιστικού διεθνισμού και της μεσοπολεμικής ελλαδικής αριστεράς, χωρίς βέβαια την αγωνιστική της διάσταση....

Πρόκειται δηλαδή για ένα νέο - ουσιαστικά - ιδεολογικό ρεύμα το οποίο, στηριζόμενο στην μαρξιστική σύλληψη του έθνους ως έθνους-κράτους, προχωράει πιο πέρα και αρνείται την πραγματική - υλική - υπόσταση της εθνικής κοινότητας. Πλέον η εθνική ταυτότητα είναι "νοερή", και όχι μόνον αυτό αλλά και κατασκευασμένη και αντιδραστική. Εν τέλει τα συλλογικά υποκείμενα, άρα και το έθνος, είναι κατασκευές. Ο μαρξισμός ολοκληρώνεται ως ατομοκεντρικός φιλελευθερισμός. Ούτε εξ άλλου είναι τυχαίο πως αυτό το ιδεολογικό ρεύμα συμπλέει με τον Νίκο Δήμου, τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο, τον Στέφανο Μάνο και άλλους οπαδούς του φιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης. Και όμως αυτό το ατομοκεντρικό και τεχνοκρατικό κατασκεύασμα εξακολουθούν οι φορείς του να το εμφανίζουν ως μαρξιστικό ή αριστερό, ενώ αποτελεί απλώς την ιδεολογική έκφραση της παγκοσμιοποίησης και της πολυεθνικοποίησης του κεφαλαίου το οποίο, στην παρούσα φάση της ανάπτυξής του, αποστρέφεται και αντιμάχεται κάθε μορφή κοινότητας, είτε εθνική είτε ταξική, ως εμπόδιο στην επέκτασή του....

Μέσα στα πλαίσια της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, όπου η ιδεολογία της αριστεράς ήταν ηγεμονική και είναι οι σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ που ανέλαβαν την ένταξη της χώρας στους μηχανισμούς της παγκοσμιοποίησης - και όχι η δεξιά, όπως συνέβη π.χ. στη Γερμανία, μόνο από την Αριστερά μπορούσε να προκύψει μια σοβαρή και με πιθανότητες επιτυχίας απόπειρα από-εθνικοποίησης και αποδιάρθρωσης μιας ισχυρής εθνικής ταυτότητας, όπως είναι η ελληνική. Ο παγκοσμιοποιητικός εκσυγχρονισμός θα έχει αριστερό πρόσημο στην Ελλάδα, τόσο στο πολιτικό όσο και στο ιδεολογικό πεδίο.

Μετά τη μεταπολίτευση, η επίσημη αριστερά θα πάψει να είναι αγωνιστική, θα απορροφηθεί από το κράτος, ή μάλλον θα μεταβληθεί, κατά την έκφραση του Αλτουσέρ, σε "ιδεολογικό μηχανισμό του κράτους" και η κατάρρευση του ανατολικού στρατοπέδου θα τη μεταβάλει, στο μεγαλύτερο μέρος της, σε δυτικόστροφη και Βρυξελλόπληκτη. Η αριστερά θα γίνει κυρίαρχη στη διανόηση και τους Πανεπιστημιακούς μηχανισμούς, στους δημοσιογραφικούς χώρους κ.λπ. και η ιδεολογία της, ενός άχρωμου ψευτοδιεθνισμού, θα συνταυτιστεί απολύτως με τον κοσμοπολιτισμό των γιάπηδων. "

Πηγή : Γιώργος Καραμπελιάς, από το "'Αρδην"

'Ασχετο : για όσους δεν το ξέρουν, τυχαίνει ο Γιώργος Καραμπελιάς να έχει κάνει μια έρευνα μαζί με τον Περικλή Καραμηνά για την Αστρολογία και τα χτυπήματα της 17 Νοέμβρη που έχει δημοσιευθεί παλιά στην Ελευθεροτυπία.

3 σχόλια:

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Αγαπητε Δημητρη η ερευνα Καραμηνα και Καραμπελια ηταν επιφανειακη και διχως καποια στατιστικη τεκμιριωση.Οταν εχω χρονο και λυσω καποια τεχνικα προβληματα θα δειτε μια πραγματικη αναλυση του φαινομενου μεσα απο την Στατιστικη επιστημη.Οσο αφορα τον Καραμπελια μετα την πτωση του Ανατολικου μπλοκ,επαθε και αυτος ενα σοκ και το γυρισε στο τσαμικο,δεν ειναι και κακο αυτο.Απλος βρηκε και αυτος ενα διανοητικο δεκανικι για να μην καταρευσει,οπως και χιλιαδες αλλοι.Τον διαβαζω τακτικα αλλα δεν συμφωνω και σε ολα.Καλα εκανες και ανεβασες το κειμενο αυτο,για να ξερουν και αλλοι τι γινεται γυρω μας.Τωρα μπορει να βγει αληθινος με το αποτελεσμα των εκλογων στην Κυπρο.

_ είπε...

Kι εγώ από ένα σημείο και μετά ταυτίζομαι με απόψεις, όχι με πρόσωπα. Αλήθειες ακούγονται από πολλά αντιμαχόμενα στρατόπεδα.

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Η αληθεια πραγματι ειναι διασπαρτη και η μαγεια ειναι να ανακαλυψουμε τα κομματια της.Αυτο κανω μια ζωη και ειναι ωραια περιπετεια