ΑΚΟΥΩ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΙΩΠΩ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΑΡΩΛΟΓΟΣ.ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΑΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΩ ΟΜΟΡΦΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΙΤΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΥΤΑ ΕΚΕΙ ΕΠΑΝΩ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΑΚΟΥΩ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΡΜΙΟΥ ΜΟΥ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ URANIALAB ΠΑΠΑΚΙ GMAIL.COM .
7.1.08
Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω~
Ο Πλούτωνας συμβολίζει το ασυνείδητο, τα βάθη της ψυχής, το σεξ, και την αναγέννηση. Το σπάσιμο μιας δομής και την μεταμόρφωση της σε κάτι νέο. Ο Αιγόκερως από την άλλη αντιπροσωπεύει τις πολιτικοκοινωνικές δομές, την φιλοδοξία, τα μέταλλα ( βλέπε σίδερο,μόλυβδος, χαλκός κτλ), το πλαστικό ( ο Ποσειδώνας το πετρέλαιο) κτλ. Πως όμως συνδυάζονται αυτά τα δυο? Για να καταλάβουμε όμως ας κάνουμε μια σύντομη αναδρομή του Πλούτωνα στα 12 ζώδια:
Διέλευση του Πλούτωνα στον Κριό ξεκίνησε το 1830 περίπου. Ο κυβερνήτης του Κριού ο Άρης είναι ο πλανήτης της δράσης, του πολέμου. Αν σκέφτεστε πως έφερε εχτρεμιστικές καταστάσεις, πολέμους, επαναστατικές πράξεις κτλ έχετε πέσει μέσα. Ας αναφέρουμε ενδεικτικά:
1. Υπογράφονται τα πρωτόκολλα του Λονδίνου με τα οποία η Ελλάδα ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος.
2. Ιουλιανή επανάσταση που θα οδηγήσει στην ανατροπή του Καρόλου Ι΄ και στην αναρρίχηση του Λουδοβίκου Φιλίππου, της Ιουλιανής Μοναρχίας, στο θρόνο. Η εξέγερση του Παρισιού είχε ως σκοπό την αποκατάσταση της δημοκρατίας κάτι όπως που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ!
3. Βασιλεία Όθωνα.
Διεύλευση του Πλούτωνα στον Ταύρο ξεκίνησε το 1853. Ο κυβερνήτης του Ταύρου η Αφροδίτη έχει να κάνει με υλικές και αισθησιακές απολαύσεις. Συνεπώς οι άνθρωποι οι οποίοι γεννήθηκαν κάτω από την επιρροή του είχαν μια εμμονή και φανατική προσκόληση στα παραπάνω.Ας προσθέσω πως την περίοδο αυτή έχουμε την εμφάνιστη του Άντρα δυνάστη. Ενδεικτικά βλέπουμε:
1. Η αποικιοκρατία στην Ασία . Ινδία, Περσία, Αφγανιστάν.
2. το 1853 λειτούργησε το Ταμείο Χηρών και Ορφανών Αξιωματικών, κατόπιν εισηγήσεως στη Βουλή του υπουργού Στρατιωτικών στρατηγού Σπυρομήλιου. Ήταν η αρχή για την γέννηση της τράπεζας πολύ αργότερα.
3. Το 1853 ο Αμερικανός Ναύαρχος Μάθιου Πέρι θα φτάσει στην Ιαπωνία, απαιτώντας της λήξη της απομόνωσης. Ένα χρόνο αργότερα, η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνάπτουν Συνθήκη Ειρήνης και Φιλίας, δίνοντας τέλος στον αποκλεισμό. Το 1868 λαμβάνει χώρα η μεταρρύθμιση, από τον Αυτοκράτορα Μέιτζι, με αποτέλεσμα μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό-κοινωνικό σύστημα και στον τρόπο ζωής. Θεσπίζεται η υποχρεωτική εκπαίδευση και το 1889 συντάσσεται το πρώτο Σύνταγμα της Αυτοκρατορίας της Ιαπωνίας- μια αντιγραφή του γερμανικού Συντάγματος και του συστήματος του Β’ Ράιχ. Στόχος, η δυτικοποίηση της χώρας για να μη χωριστεί σε ζώνες επιρροής, όπως η Κίνα.
Η διέλευση του Πλούτωνα στους Διδύμους ( δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω την ακριβή ημερομηνία έναρξης της ) σηματοδοτεί μια γενιά η οποία είχε νέες ιδέες και πρωτοπόρες για την εποχή τους. Μια γενιά όμως που δεν πίστεψε στις ιδέες αυτές μέχρι να ενηλικιωθεί και να πάρει την εξουσία στα χέρια της. Και τι θέλω να πω:
1. Οι θεωρίες του Αϊνστάιν.
2. Εμφανίζεται ένας ανατρεπτικός ζωγράφος ο Πικάσο.
Η διέλευση του Πλούτωνα στον Καρκίνο περίπου ξεκινά το 1913 περίπου. Ο καρκίνος έχει να κάνει με την μάνα, το σπίτι, τις παραδοσιακές αξίες. Για πρώτη φορά λοιπόν είχαμε ανατροπή των ιεραρχικών αξιών στην οικογένεια. Ήταν μια περίοδος που όλοι έπρεπε να είχαν το δικό τους σπίτι. Απειλήθηκε η προσωπική ασφάλεια. Ενδεικτικά αναφέρω:
1. Η κλίμακα των εξαγωγών στις αναπτυγμένες οικονομικά χώρες της Δύσης έφτασε στο υψηλότερο σημείο σχεδόν παντού.
2. Μικρασιατική εκστρατεία Η εκστρατεία που πραγματοποίησε ο ελληνικός στρατός στη Μ. Ασία και η οποία διάρκεσε τρία χρόνια και τέσσερις μήνες (Μάιος 1919-Σεπτέμβριος 1922) έληξε δε με ήττα των Ελλήνων (Μικρασιατική καταστροφή.
3. Κριτική των Συνθηκών της Ειρήνης ή Εκδίκησης ή άλλης Σκοπιμότητας.
Υπογράφτηκαν το 1919-20 πέντε ( 5) συνθήκες Ειρήνης[1], που, πολλοί τις αισθάνθηκαν ή τις ερμήνευσαν ευθύς ως συνθήκες Εκδίκησης και κάποιες μπορεί να θεωρηθούν συνθήκες Ταπείνωσης και Εκμετάλλευσης ή άλλης Σκοπιμότητας.
Η διέλευση του Πλούτωνα από τον Λέοντα ξεκινά περίπου το 1939. Είναι η μια επιρροή που στιγματίζει τις ψυχές των ανθρώπων κάτω από την βαριά σκιά του πολέμου. Το μότο τους ήταν μετά τον πόλεμο « κάντο όπως εσύ θέλεις». Μια γενιά που αρνήθηκε να μεγαλώσει μεταφορικά. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
1.Η Ρωσία μεταμορφώνεται σε υπερδύναμη χάρη στην Ατομική βόμβα.
2. Με περισσότερους από 50 εκατομμύρια νεκρούς και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές, ο Δεύτερος Παγκόσμιος πόλεμος (1939-1945) έχει καταγραφεί στην Ιστορία ως η κορυφαία πολεμική σύρραξη του 20ού αιώνα.
Έχουμε και συνέχεια βεβαίως και εκτός από το γεγονός ότι θέλω να εκφράσω την χαρά μου που συμμετέχω στο ΠΡΩΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, θέλω να πω πως Ναι Astrocat είχες δίκιο, κάτι ετοίμαζα ( τις διελεύσεις του Πλούτωνα).
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
2 σχόλια:
Μπραβο Μεδουσα και σε καλοηλθες στο πρωτο συλλογικο αστρολογικο ιστολογιο της Ελλαδος.Κανουμε ασκησεις υφους,γιατι τα καλα του Δια ειναι κοντα.......και ασε τους αλλους στην μιζερια τους.
Και μένα μου αρέσει πολύ που συμμετέχω στο ΠΡΩΤΟ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ.Πρωτότυπες και φρέσκες ιδέες. Με Ουρανό στον δέκατο μου μόνο αυτά με γοητεύουν!
Δημοσίευση σχολίου