7.11.07

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΝΤΑΚΟΥ

ΑΦΙΕΡΩΝΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΟΡΝ ΣΤΗΝ Θ.ΝΤΑΚΟΥ

Χθες στην εκπομπη ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ η μεγαλη κυρια της Ελληνικης Αστρολογιας Θεοδωρα Ντακου εδωσε μια σκληρη συνεντευξη.Μιλησε για τα λαμογια της αστρολογιας,που δυστυχως τα εθρεψε η ιδια και την προδωσαν,και δεν αφησε πολλα περιθωρια για την εξελιξη της ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ,τουλαχιστον στην Ελλαδα.Στην Ντακου πηρα τα πρωτα μαθηματα Αστρολογιας,στην Σικινου,την Φωκα Νεγρα,την Γ.Σεπτεμβριου.

Απο το στομα της ακουσα τον καλυτερο ορισμο για την ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

<< Το κλειδι που μας προσφερει η αστρολογια είναι η γλωσσα που μιλα η ζωη, η συμβολικη γλωσσα των αρχετυπικων διαδικασιων. Η αστρολογια διδασκει την γραμματικη αυτης της γλωσσας, μας διδασκει ότι όλα τα ουσιαστικα κρυβουν ρηματα. >>

ΟΡΑΤΩΝ ΤΕ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΩΝ το τελευταιο της βιβλιο.Ειναι η αυτοβιογραφια της και μπορει να μαθετε πολλα πραγματα για την εξελιξη της Αστρολογιας στην ΕΛΛΑΔΑ.
Οταν φτασετε στην τελευταια σελιδα του βιβλιου,τοτε θα καταλαβετε την σκληρη γλωσσα που χρησιμοποιησε στην συνεντευξη.



7 σχόλια:

Θανάσης Ματσώτας είπε...

Σκληρή, αλλά ας πρόσεχε και ας ήταν πρώτα σκληρή με τον εαυτό της.
Τόσα χρόνια έγραφε προβλέψεις για τα περιοδικά γιατί από αυτό πληρωνόταν και διαφημιζόταν.
Τώρα το γυρίζει στο ... τσάμικο.
Το ίδιο κάνουν και όλοι οι λαϊκοί τραγουδιστές. Αφού φάνε τη ζωή τους στα μπουζούκια και κονομίσουνε, όταν φτάσουν στο τέλος της καριέρας τους προσπαθούν να το παίξουν ποιοτικοί και λένε κανένα Θεοδωράκη, κάνουν κανένα καλό ντουετάκι κλπ.
Κι αυτό γιατί έχουν τις τύψεις τους, τη ρετσινιά του μη ποιοτικού και καίγονται για την υστεροφημία τους και το πρεστίζ τους.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ, και αυτό γίνεται αντιληπτό εύκολα όταν μεγαλώσει κάποιος και αρχίσουν όλα και φαίνονται πολύ πια. Δηλαδή τα τικ που έχει, τα νεύρα, οι γραφικές εκφράσεις, η απόλυτα τυποποιημένη και προβλέψιμη συμπεριφορά κλπ.

Πάντως για να μην πάρουν αέρα και τα σούργελα των περιοδικών και των πρωϊνάδικων, ας πούμε πως η Θεοδώρα είναι αρκετά πιο πάνω σε όλα από αυτές. Και η σύγκριση μαζί τους την αδικεί κατάφορα.

Και η Θεοδώρα είναι αυτή που στο τέλος του βιβλίου της "Αστρολογία", είχε το θάρρος να γράψει πως η Αστρολογία μπορεί να έχει τη δυνατότητα της πρόβλεψης, αλλά εμείς δεν έχουμε καταφέρει να τη βρούμε, και στις περισσότερες των περιπτώσεων κάνουμε την αστρολογική εξήγηση ενός γεγονότος αφού έχει συμβεί και όχι πριν.

Οπωσδήποτε η Θεοδώρα απέχει έτη φωτός από όλους του σιναφιού αυτού.
Και είναι η μόνη που τη συμπαθούμε κιόλας, έτσι, γιατί μας αρέσει η φάτσα της.

Αυτά τα ολίγα για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους και να μαθαίνουν και οι νεώτεροι επίδοξοι "αστρολόγοι" που καίγονται για μια θεσούλα στο φως των media (νομίζοντας πως αυτοί θα φέρουν στο πλατύ κοινό το φως της αντίστοιχης με τη Θεοδώρα ποιότητας, που οι άλλοι δεν έχουν υποτίθεται), πως όταν μπεις στη μηχανή του κιμά βγαίνεις από εκεί πολτοποιημένος.

Και πως η Αστρολογία είναι η επίφαση και η αφορμή για τους ανθρώπους που δήθεν επιζητούν την αυτογνωσία και τη βοήθεια προς τους άλλους, ενώ στην πραγματικότητα επιζητούν τον εύκολο πλουτισμό, τις δημόσιες σχέσεις και την αυτοπροβολή.

Οι "άλλοι" πάντως, αυτοί που ενδιαφέρονται για το σπορ αυτό σε σχέση με την προσωπική τους εξέλιξη, υπάρχουν και φυλάνε καλά τα μυστικά τους γιατί τα διαμάντια ακόμη και αν ριχτούν στους χοίρους, αυτοί δε θα τα πάρουν καν είδηση.


La pelle noir

astrocat είπε...

Εξαιρετική η Θεοδώρα Ντάκου, για άλλη μία φορά δικαίωσε μέσα μου το θαυμασμό που της είχα και θα της έχω.

Μακριά από το κοινότυπο και κάνοντας ότι έκανε πάντα για προσωπική της ευχαρίστηση, ακόμα και τότε που βγήκε ελάχιστες φορές στην TV και έγραφε τις προβλέψεις της διαλαλώντας όμως πως η αστρολογία είναι ο χάρτης και όχι το ταξίδι μας.

Πολύ χάρηκα που την είδα, άνοιξε η ψυχή μου.

Astrocat.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!
ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ/Α ΕΧΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΗς κας Ντακου Θεοδώρας????

Ευχαριστούμε
Ρούλα Θανος

Ανώνυμος είπε...

νομιζω πως η κυρια ντακου μενει στη βουλιαγμενη στην οδο αθηνας 3-5

Ανώνυμος είπε...

ξεχασα να σας γραψω το τηλεφωνο της κυριας ντακου,ειναι 2108963434

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

ευχαριστω για την πληροφορια,αλλα δεν θα παρω γιατι ειναι βραδυ και ο γιατρος μου εχει πει οχι στις μεγαλες συγκινησεις,μιας και εχουμε και καποια ηλικια

Ανώνυμος είπε...

καλημερα! προσπαθω να βρω την εκπομπη "πρωταγωνιστες" με την κυρια Ντακου στο νετ... πως μπορω να την βρω και να την παρακολουθησω??