7.10.15

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΠΕΛ ΦΥΣΙΚΗΣ 2015 ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΖΑ ΤΩΝ ΝΕΤΡΙΝΩΝΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΠΕΛ ΦΥΣΙΚΗΣ 2015 ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΖΑ ΤΩΝ ΝΕΤΡΙΝΩΝ

Ο Ιάπωνας Τακάκι Καζίτα και ο Καναδός Άρθουρ ΜακΝτόναλντ μοιράζονται το βραβείο  Νόμπελ Φυσικής  για την εργασίας τους , η οποία δείχνει ότι τα νετρίνα έχουν μάζα.Οι μέχρι σήμερα  θεωρίες περιέγραφαν ότι τα νετρίνα δεν έχουν μάζα.Αυτή η ανακάλυψη απορρίπτει το λεγόμενο Καθιερωμένο Πρότυπο της σωματιδιακής φυσικής, το οποίο είχε αντέξει για δεκαετίες σε κάθε πειραματική πρόκληση. Το Καθιερωμένο Μοντέλο, το οποίο περιγράφει όλα τα στοιχειώδη συστατικά της ύλης, απαιτεί από τα νετρίνα να μην έχουν μάζα. Η απόδειξη του αντιθέτου «καθιστά προφανές ότι το Καθιερωμένο Μοντέλο δεν μπορεί να είναι η πλήρης θεωρία για τη λειτουργία των θεμελιωδών συστατικών του Σύμπαντος».


Ο Ιάπωνας Τακάκι Καζίτα, ο οποίος γεννήθηκε το 1959 και είναι σήμερα καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο, χρησιμοποίησε τον ανιχνευτή Super-Kamiokande, ο οποίος κατασκευάστηκε σε ένα παλιό ορυχείο ψευδαργύρου και αποτελείται από μια δεξαμενή με 50.000 τόνους νερού. Είναι σχεδιασμένος να ανιχνεύει νετρίνα που παράγονται στην ατμόσφαιρα.

Ο Καναδός Άρθουρ ΜακΝτόναλντ, ο οποίος γεννήθηκε το 1943 και είναι σήμερα καθηγητής στο Queen's University του Καναδά, εργάστηκε στον ανιχνευτή SNO μέσα σε ένα εγκαταλειμμένο ορυχείο νικελίου κοντά στο Οντάριο.

Και οι δύο ανιχνευτές είναι σχεδιασμένοι να καταγράφουν λάμψεις φωτός που εμφανίζονταν σε δεξαμενές νερού κατά τις εξαιρετικά σπάνιες συγκρούσεις νετρονίων
Πώς συμβαίνει όμως αυτή η μεταμόρφωση; Στην κβαντική φυσική, ένα σωματίδιο με συγκεκριμένη ενέργεια μπορεί να περιγραφεί και ως κύμα συγκεκριμένης συχνότητας. Τα νετρίνα συμπεριφέρονται σαν τρία κύματα που κινούνται ταυτόχρονα σε υπέρθεση και αντιστοιχούν σε διαφορετικές γεύσεις νετρίνων με ελαφρώς διαφορετική μάζα.  Όταν τα κύματα αυτά διαδίδονται στον χώρο, βγαίνουν εκτός φάσης. Ανάλογα με το σημείο όπου κανείς ανιχνεύει τα κύματα, η φάση είναι διαφορετική και τα νετρίνα εμφανίζονται με διαφορετικές ταυτότητες.


Το ωροσκόπιο  του Άρθουρ ΜακΝτόναλντ
 


Το  ορυχείο νικελίου, αντιπροσωπεύει τον γενέθλιο Ηλιο του  στην Παρθένο.
Το κυνήγι των νετρίνων συμβολίζεται από την όψη Κρόνος τετράγωνο Ποσειδώνας, ο αγώνας για το σχεδόν άπιαστο.Ο Κρόνος(ύλη) προσπαθεί μέσα από το νερό( Σελήνη) να συλλάβει τα νετρίνα ( Σελήνη εξάγωνο Κρόνος στο γενέθλιο) γιατί είναι καρμική επιταγή ( σύνοδος Σελήνης με Βόρειο δεσμό στο γενέθλιο) και η σύλληψη γίνεται μέσα από αναλαμπές ( Αρης σε σύνοδο με τον Ουρανό στο γενέθλιο),που μας απακαλύπτουν την  ύπαρξη των νετρίνων ( Αρης σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα).

 
Στο ηλιακό τόξο την ημερομηνία που έγινε η ανακοίνωση της απονομής του βραβείου Νόμπελ παρατηρούμε τις εξής όψεις. Ο Αρης του ηλιακού τόξου σε σύνοδο ιδιομοιρίας με τον Βόρειο Δεσμό  του γενέθλιο χάρτη. Ο Ουρανός του ηλιακού τόξου σε σύνοδο με την γενέθλια Σελήνη. Ο Κρόνος  του ηλιακού τόξου σε σύνοδο με τον γενέθλιο Ηλιο.

 

Το ωροσκόπιο  του Τακάκι Καζίτα
Το  ορυχείο ψευδαργύρου, αντιπροσωπεύει τον γενέθλιο Ηλιο του  στους Ιχθείς.
Το κυνήγι των νετρίνων συμβολίζεται από την όψη Κρόνος εξάγωνο   Ποσειδώνας, ο αγώνας για το σχεδόν άπιαστο  στην προσπάθεια του να βρεί τα μυστικά του Σύμπαντος όπως μας λέει και το τρίγωνο Κρόνου- Πλούτωνα μέσα από καρμικές συγκρούσεις ( Αρης σε τρίγωνο με τον Βόρειο Δεσμό), όπως αυτές σπάνια τις ανιχνεύουμε μέσα από το νερό ( Σελήνη τετράγωνο με τον Αρη και Σελήνη σε χιαστί με τον Ουρανό) αλλά τελικά ανιχνεύονται Αρης σε εξάγωνο με Ουρανό.

 
Στο ηλιακό τόξο την ημερομηνία που έγινε η ανακοίνωση της απονομής του βραβείου Νόμπελ παρατηρούμε τις εξής όψεις. . Ο Κρόνος  του ηλιακού τόξου σε αντίθεση με τον Πλούτωνα του   γενέθλιου χάρτη. Ηλιος του ηλιακού τόξου σε τετράγωνο με τον Ουρανό του γενέθλιου χάρτη.Ποσειδώνας του ηλιακού τόξου σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα του του γενέθλιου χάρτη. Κρόνος του του ηλιακού τόξου σε τετράγωνο με τον Δία του γενέθλιου χάρτη.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: