6.8.15

ΛΟΓΟΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΥΛΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ





 H  «καύλα» είναι από τις  λέξεις που δεν πρέπει να λέγονται γιατί θεωρούνται χυδαίες, πρόστυχες και υβριστικές.Ελάχιστοι γνωρίζουν την αρχική σημασία αυτής της λέξης, που αναφέρεται στην αρχαιοελληνική γραμματεία. Καυλός σημαίνει βλαστός. Και για να παίξουμε λίγο με τις λέξεις. Η μεγάλη οικογένεια των Βλαστών, αν ήταν καθαρευουσιάνοι, θα την έλεγαν οικογένεια Καυλών. Αυτή η λέξη πέρασε στα λατινικά και έγινε CAULIS, που έχει παρεμφερή σημασία (κοτσάνι). Από αυτή τη ρίζα βγήκαν δεκάδες λέξεις, όπως το ρήμα καυλώ που σημαίνει σχηματίζω βλαστό, το επάγγελμα καυλοπώλης που σημαίνει μανάβης, και ακόμα έγινε χειρουργικό εργαλείο με το όνομα καυλοκλυστήρ. Για περισσότερα, ανοίξτε ένα οποιοδήποτε λεξικό.

Εκ μεταφοράς αυτή η λέξη που ανήκε στη φύση, πέρασε στον άνθρωπο και υποδηλώνει ερωτική επιθυμία. Και από εδώ ενοχοποιήθηκε από τους πουριτανούς που είναι κατά της ζωής. Αυτοί οι εραστές του θανάτου δεν μπόρεσαν να καταλάβουν πως, έστω και λεκτικά, ο άνθρωπος ξαναγύρισε στη φύση και έγινε μέλος του οικοσυστήματος. Αυτή η κακιά λέξη επανέρχεται και γίνεται αξιοπρεπής με το LIBIDO του Φρόιντ. Αν ο Φρόιντ ήξερε καλύτερα αρχαία ελληνικά, θα είχε επινοήσει τον όρο «CAULA» και θα πηγαίναμε όλοι για ψυχανάλυση, πληρώνοντας βέβαια για να ξαναβρούμε τη χαμένη μας καύλα. Δηλαδή την επιθυμία ζωής.
Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΥΛΟΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ  ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΑΡΧΕΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΤΥΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ....
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: