28.4.14

Το ωροσκοπιο της νονας της Επαναστασης των γαριφαλων




Ολοι θυμομαστε την Επανασταση στην Πορτογαλια το 1974, ότι το συμβολο της ηταν τα γαριφαλα. Ολοι λεγαμε τοτε οτι το τρυκ αυτό ηταν ενας  πετυχημενος συμβολισμος του στρατου.

Αλλα τα πραγματα είναι διαφορετικα από ότι φαινονται. Η πραγματικη νονα του συμβολου είναι η ανωνυμη αγωνιστρια Σελεστε Μαρτινς Καεριο. Στις 25-4-1974, ημερα της επαναστασης,φτανοντας στο εστιατοριο οπου εργαζονταν, ο ιδιοκτητης της ειπε πως κλεινουν, γιατι γινεται επανασταση, και της προτεινε να παρει σπιτι της τα γαριφαλα που προοριζονταν για τα τραπεζια,για να μη μαραθουν.Αν γινεται επανασταση, εγω θα ειμαι στους δρομους μαζι τους, του ειπε.Πηγε προς την πλατεια Ροσιο, εκει που τα αρματα των εξεργεμενων λοχαγων περιμεναν διαταγες. Ενας στρατιωτης πανω στο τανκς της ζητησε τσιγαρο.Επειδη δεν καπνιζε του προσφερε ένα κοκκινο γαριφαλο.Το εβαλε στο τουφεκι του και αμεσως της ζητησαν λουλουδια και αλλοι φανταροι. Τα μοιρασα όλα. Σε λιγο, δεκαδες γυναικες μοιραζαν γαριφαλα στους στρατιωτες,που στις καννες τους των οπλων τους εγιναν συμβολα ελευθεριας. Αυτή είναι η ιστορια των γαριφαλων.

Ας δουμε από το αστρολογικο χαρτη της Σελεστε Μαρτινς Καεριο και τι μπορει να μας πει για τον συμβολισμο των γαριφαλων.


Τα γαριφαλα αστρολογικα τα συμβολιζει ο πλανητης Αφροδιτη, που βρισκεται στο ζωδιο του Ταυρου.Δεχεται οψεις τριγωνου από τον Δια( εξαπλοση,διαδοση),Ποσειδωνα( το συμβολο) και τον Αρη (τουφεκι). Βλεπουμε ένα υπεροχο αστρολογικο συμβολισμο από το ωροσκοπιο της γυναικας που το εκανε συμβολο της Επαναστασης των Γαριφαλων.

Το συμβολο εγινε μεσω ενος συμβαντος, οπως μας λεει ο Γαλλος Φιλοσοφος Μπαντιου, το οποιο ξεφευγει απο την γραμμικη ιστορια και σημαδευει την Επανασταση. Ετσι το ωροσκοπιο της εκδηλωθηκε, γιατι βρεθηκε την καταλληλη στιγμη στο καταλληλο τοπο.......


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: