5.2.14

Αστρολογικες προβλεψεις για την Ελλαδα του 2014

Η Ελλάδα σε πεδίο μάχης
Οι παραπάνω στίχοι του Διονύση Σαββόπουλου (Οι παλιοί μας φίλοι, από το Φορτηγό) εκφράζουν ίσως την ουσία των εξελίξεων για την ταλαίπωρη Ελλάδα, κατά την διετία 2014-15.
Και παρότι τα πράγματα... δεν βαίνουν καλώς, επιλέγω να ξεκινήσω την αξιολόγηση μου για τα μελλούμενα στην πατρίδα μας από το πιο αισιόδοξο μήνυμα.
Οι ραγδαίες γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας, μπορεί να γίνουν αφορμή κι αιτία, ώστε η Ελλάδα να ανακάμψει από την κρίση, έχοντας αποκομίσει σημαντικά πλεονεκτήματα.
Βέβαια, τα ανάλογα δείγματα από το παρελθόν δεν είναι ενθαρρυντικά, αφού ιστορικά έχουμε ήδη χάσει δύο τέτοιες ευκαιρίες και μάλιστα με επώδυνο τρόπο.
Με βάση τις ενδείξεις του Ηλιακού τόξου, φαίνεται πως η Ελλάδα βρίσκεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή, όπου «όλα παίζονται» τόσο σε σχέση με την δομή του κράτους και τις εσωτερικές ισορροπίες, όσο -κι εδώ είναι το μεγάλο ζήτημα- σε σχέση με τις διεθνείς συμμαχίες και τον γεωπολιτικό της ρόλο.
Οι δύο σημαντικότερες από τις πρότερες χαμένες ευκαιρίες, που αποτελούν κι ένα μέτρο σύγκρισης με την τωρινή κατάσταση της χώρας, είναι μια την περίοδο 1920-22 κι άλλη μια την περίοδο 1942-44. Αμφότερες κατέληξαν σε μια τραγωδία, εξ αιτίας της εσωτερικής φαγωμάρας μας, την οποία φυσικά οι ξένες δυνάμεις εκμεταλλεύτηκαν άριστα.
Όμως, ποτέ δεν είναι αργά για να επανορθώσουμε!
Στην παρούσα φάση, το κλειδί της λύσης είναι η Ρωσία, η οποία από μεριάς της φαίνεται να πετυχαίνει το μεγάλο της όνειρο, την έξοδο δηλαδή στην Μεσόγειο.
Η «επέλαση» της Ρωσίας στην γειτονιά μας προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για να επιλέξουμε έναν νέο ισχυρό σύμμαχο, κρατώντας από τα παλιά μόνον ένα μέρος της επιρροής των ΗΠΑ.
Οι δύο υπερδυνάμεις φαίνεται να τα έχουν βρει στο μοίρασμα της περιοχής μας στα πλαίσια μιας νέας και άτυπης «Συμφωνίας της Γιάλτας» και βέβαια η Ελλάδα καλείται να αναλάβει έναν νέο ρόλο, μακριά από την Γερμανική ηγεμονία.
Μάλιστα η σύγχρονη Ρωσία ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων κι έχει την Σελήνη της στον Υδροχόο, την ίδια στιγμή που η Ελλάδα είναι Υδροχόος με Σελήνη στους Διδύμους κι αυτή η διπλή σύμπτωση λέει πολλά σε όσους καταλαβαίνουν από συναστρίες!
Όλα αυτά βέβαια απευθύνονται κυρίως στους πολιτικούς μας ηγέτες, που καλούνται να πράξουν το καλύτερο για την Ελλάδα, μακριά από προσωπικά συμφέροντα και διαπλοκές. Αν συμβεί αυτό κι εμείς ως λαός μείνουμε ενωμένοι και δεν «τσιμπήσουμε» σε ακραία διχαστικά διλήμματα, τότε η έξοδος από την κρίση (μετά το 2015) θα είναι ραγδαία και θεαματική. Σε διαφορετική περίπτωση, ύστερα από 2-3 χρόνια θα μιλάμε πάλι για μια μεγάλη τραγωδία, που θα έχει αφήσει για πάντα τα σημάδια της στην Νεοελληνική Ιστορία.
Εννοείται βέβαια ότι αυτή η κατ' ουσίαν «σκάντζα» στα... αφεντικά μας δεν θα γίνει χωρίς απώλειες. Οι δυνάμεις που εκφράζονται μέσω της Γερμανίας θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να διατηρήσουν και να ενισχύσουν την «αποικιακή» θέση της Ελλάδος σε μια Ευρώπη δύο ή τριών ταχυτήτων. Μεταξύ των αθέμιτων μέσων που θα χρησιμοποιήσουν είναι και η απειλή μιας άτακτης χρεοκοπίας της χώρας, αφού «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται». Και αν... δεν τους πάνε καλά τα πράγματα, το πιθανότερο είναι να το πετύχουν, εδώ όμως θα αποδειχθεί σημαντικός ο δικός μας ρόλος, πολύ περισσότερο που καλούμαστε να πάρουμε θέση... διά πυρός και σιδήρου!
Ας δούμε όμως τα πρώτα επί μέρους στοιχεία.
Όπως φαίνεται από τους αστρολογικούς δείκτες μας περιμένει μια εξαιρετικά έντονη χρονιά.
Με τον Άρη να δηλώνει εμφατικά παρών, το 2014 χαρακτηρίζεται από μεγάλες εντάσεις, συγκρούσεις και -δυστυχώς- βία σε όλα τα επίπεδα.
Κατ' αρχήν υπάρχει η ανάλογη «προίκα» από τον συνοδικό κύκλο Ήλιου-Δήμητρας, ο οποίος θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι το τέλος της χρονιάς. Σε αυτόν τον χάρτη ο Άρης βρίσκεται στις 23 και 31 του Καρκίνου και στον 1ο οίκο, βάζοντας φωτιά στην κοινωνική συνοχή και δημιουργώντας πλήθος από εσωτερικές έριδες.
Στον δε ετήσιο χάρτη (την Ηλιακή επιστροφή) του κράτους, έχουμε... μια από τα ίδια και μάλιστα εις διπλούν!
Συγκεκριμένα, ο Άρης είναι πάλι γωνιακός, αυτήν την φορά στις 23 και 43΄΄ του Ζυγού και στον 10ο οίκο σχηματίζοντας μάλιστα μια αντίθεση με την Έριδα και μια ανοικτή σύνοδο με την Δήμητρα. Στο β΄ μέρος του άρθρου θα δούμε τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά...
Επιπλέον ο ετήσιος Ωροσκόπος βρίσκεται επάνω στον γενέθλιο Άρη της Ελλάδος στον Τοξότη και τον 7ο οίκο, αναπαράγοντας μια δυναμική -ακόμη και δια των όπλων- αλλαγή ισορροπιών στις διεθνείς μας σχέσεις.
Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, μέσα σε ένα τέτοιοι κλίμα, οι καθαρά πολιτικές εξελίξεις έχουν μικρή σημασία αν δεν συνδυαστούν με το... ποθούμενο!
Τις εκτιμήσεις για τους δύο «μονομάχους» τον κ Σαμαρά και τον κ Τσίπρα, τις έχω διατυπώσει από πέρυσι και δεν έχω κανέναν λόγο να τις τροποποιήσω:
Ο νυν πρωθυπουργός απολαμβάνει μιας κάποιας ουράνιας προστασίας μέχρι τα γενέθλια του (23/5), είναι ωστόσο εκτεθειμένος σε μια δραματική αλλαγή των δεδομένων και από αυτήν την άποψη θα πρέπει να προνοήσει για τα χειρότερα -τα κάκιστα για τον ίδιο- που έρχονται.
Ο δε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει όλη την τύχη με το μέρος του, από τα γενέθλια του (26/7) και μετά. Μέχρι τότε καλείται λειτουργήσει «συμμαζεμένα», αντιμετωπίζοντας με σύνεση κάθε εμπόδιο εσωτερικό ή εξωτερικό.
Γι αυτό και εκτιμώ ότι μέχρι τον Ιούλιο του 2015, ο κ Τσίπρας -που είναι και... τυχερό παιδί- θα φθάσει στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων του, έχοντας αφήσει πίσω του πολλές «καυτές πατάτες» ή αλλιώς τις «βόμβες» που θα σκάσουν στα χέρια άλλων.
Κλείνοντας το πρώτο μέρος της αξιολόγησης των αστρολογικών δεδομένων για την Ελλάδα, οφείλω μια επισήμανση για τους πιο ειδικούς στο θέμα, μια επισήμανση που αφορά την Ηλιακή επιστροφή. Κάποιοι συνάδελφοι έχουν δημοσιοποιήσει τις αναλύσεις τους βασισμένοι μεν στον χάρτη του 1830 αλλά με ώρα «γέννησης» την 12η μεσημβρινή. Η συγκεκριμένη ώρα απλά... δεν υπάρχει, αφού είναι προϊόν σύμβασης και όχι μιας διόρθωσης (η πραγματική ώρα της υπογραφής του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου είναι άγνωστη), οπότε οι αξιολογήσεις που απορρέουν είναι περισσότερο μια άσκηση αστρολογικής φαντασίας και δεν ανταποκρίνονται στην αστρολογική πραγματικότητα. Προσωπικά, ύστερα από έρευνες έχω καταλήξει ότι η Ελλάδα έχει τον Ωροσκόπο της στην 25η μοίρα του Ταύρου, με την γενέθλια Σελήνη της μάλιστα να βρίσκεται στον 2ο οίκο, κάτι που όπως θα δούμε έχει μεγάλη σημασία για τις οικονομικές εξελίξεις μέσα στους επόμενους μήνες.
hellas 2014 natal solar r

Διαβάστε εδώ το β' μέρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: