25.8.13

Λίλιθ ή Μαύρη Σελήνη: Μυστήριο, Πάθη, Απελευθέρωση



Η Λίλιθ ή Μαύρη Σελήνη δεν είναι πλανήτης αλλά ένα σημείο το οποίο μένει ακάλυπτο στην τροχιά της Σελήνης γύρω από τη γη. Ωστόσο, ο συμβολισμός της είναι πολύ σημαντικός καθώς το αρχέτυπό της σχετίζεται με τις πιο μύχιες πλευρές της θηλυκής μας πλευράς, με τις επιθυμίες, τα πάθη μας, τη σεξουαλικότητά μας. Επίσης είναι ο πλανήτης που σχετίζεται με την ανάγκη μας να απελευθερωθούμε συναισθηματικά, να αποκοπούμε από τον ομφάλιο λώρο που στην περίπτωσή μας συμβολίζει τόσο την αποκοπή από κάθε εξάρτηση όσο και τη στιγμή που το νεογέννητο αποκόβεται από την ασφάλεια της μήτρας και αυτονομείται ως ανθρώπινη ύπαρξη. Η Λίλιθ ταυτίζεται και με την κουνταλίνι. Την δυναμική ενέργεια που ρέει κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης σε σχήμα φιδιού και συνδέεται με τη σεξουαλική διέγερση και ορμή. Αυτή η ενέργεια από τους μυημένους στα μυστήρια, μπορεί να μετουσιωθεί και, αντί να κατευθύνεται προς τα κατώτερα κέντρα, να γίνει η δύναμη που θα ανοίξει τα ανώτερα κέντρα μας, τα οποία μας συνδέουν με το Θείο Εαυτό μας. Ο ομφάλιος λώρος ή η κουνταλίνι, γίνονται το φίδι που μας πνίγει αν δεν απελευθερωθούμε συνειδητά από τα δεσμά των παθών μας ή ο ουροβόρος όφις που συμβολίζει την τελειότητα του Θεού αν ξεπεράσουμε τα κατώτερα πάθη μας.

ΛΙΛΙΘ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ: Είστε άτομα παθιασμένα, με έντονα ένστικτα αλλά, συχνά, ανικανοποίητα καθώς σας είναι δύσκολο να συνδυάσετε το συναίσθημα με το σεξουαλικό πάθος με αποτέλεσμα να διχάζεστε. Οι παρορμήσεις σας είναι έντονες αλλά ενδόμυχο σκοπό τους έχουν να ασκήσετε εξουσία στους άλλους. Η εσωτερική σας απελευθέρωση θα έρθει όταν μάθετε τις πηγές των παρορμήσεών σας και συνειδητοποιήσετε ότι η ανάγκη σας για κυριαρχία σας κρατά δέσμιους στα κατώτερα ένστικτα.

ΛΙΛΙΘ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ: Ο έντονος αισθησιασμός σας δεν περνά απαρατήρητος και μαγνητίζει τα άτομα, τα μαγεύει, τα παρασύρει. Είστε κτητικοί και κάνετε απίστευτες σκηνές ζήλιας ενώ, πολύ συχνά, εκδηλώνετε εμμονές για την απόκτηση περιουσίας. Θα αποκοπείτε από τις εξαρτήσεις σας όταν καταλάβετε την αυτό-αξία σας και δεν έχετε την ανάγκη να αποκτάτε αξία από τα πράγματα και τους ανθρώπους που βρίσκονται υπό την κατοχή σας.

ΛΙΛΙΘ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ: Ο ρόλος της Λολίτας ή του Δον Ζουάν σάς είναι αναγκαίος καθώς σας επιτρέπει να αναλώνεστε στην επιπολαιότητα, να ακροβατείτε μεταξύ αλήθειας και ψέματος, να απολαμβάνετε το όμορφο περιτύλιγμα πραγμάτων και  ανθρώπων και τελικά να μη δεσμεύεστε. Στην ουσία αρνείστε να κάνετε διάλογο με τον εαυτό σας και να αντιμετωπίσετε τα δικά σας τραύματα αλλά μόνο αν τα βρείτε με τον εαυτό σας, θα μπορέσετε να κάνετε σχέσεις ουσίας και να απελευθερωθείτε από τα δεσμά της ποταπότητας.

ΛΙΛΙΘ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ: Η Λίλιθ στο περιβάλλον της οικογένειας, στρέφει την αρχέγονη δύναμή σας στο να προστατεύετε με πάθος τα παιδιά σας, τις ιδέες, τα δημιουργήματά σας. Συνήθως, γίνεστε ο ήρωας ή το θύμα που υπερασπίζεται όλη τη γενιά του. Θα βρείτε την ελευθερία σας μόνο αν αποκοπείτε από τη μήτρα του γενεαλογικού σας δέντρου και όταν δείτε τον εαυτό σας σαν μοναδική προσωπικότητα και όχι σαν ένα παρακλάδι των προγόνων σας.   

ΛΙΛΙΘ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑ: Είστε αισθησιακοί, ακαταμάχητοι, θελκτικοί. Οι άλλοι μαγεύονται από το φυσικό μαγνητισμό σας και όχι από τα επιτεύγματά σας, γεγονός που συχνά πληγώνει το ναρκισσισμό σας. Ωστόσο, ο θαυμασμός είναι η παγίδα που σας δεσμεύει σε ένα κατώτερο εαυτό ενώ ο μαγνητισμός σας είναι η ατόφια, αρχέγονη δύναμή σας που ευθύνεται για τα επιτεύγματά σας και θα σας απογειώσει αν πιστέψετε σε αυτή και τη χρησιμοποιήσετε για να εξελιχθείτε σε πιο πνευματικά όντα.

ΛΙΛΙΘ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ: Ο φόβος ότι θα ξεπεράσετε τα όρια της λογικής όταν εκφράσετε τα πάθη σας, σας κρατά δέσμιους και δεν σας αφήνει να βρείτε τα όριά σας, να ανοίξετε τα φτερά σας, να αποδεχθείτε τη σεξουαλικότητά σας. Συνέπεια αυτών είναι να παραμένετε ανικανοποίητοι, ανακυκλώνοντας τους φόβους. Η απελευθέρωση θα έρθει όταν εμπιστευτείτε τους εαυτούς σας και τους απεγκλωβίσετε από τη φυλακή της στείρας λογικής και καταπονεί τα συναισθήματά σας.

ΛΙΛΙΘ ΣΤΟ ΖΥΓΟ: Η ακαταμάχητη γοητεία σας έλκει θαυμαστές και σας επιτρέπει να αλλάζετε εραστές ή ερωμένες με μεγάλη ευκολία. Η αλήθεια είναι ότι ενώ νομίζετε πως κάνετε τα πάντα για την απόλυτη δέσμευση, εσείς μετατρέπετε το χωρισμό σε άποψη. Ο λόγος; Μα φυσικά η αδυναμία σας να δείτε τον εαυτό σας στα μάτια ενός συντρόφου. Προτιμάτε να μένετε πιστοί στην εικόνα σας, δίνοντας, ωστόσο, μόνο το είδωλο του προσωπείου. Εμπιστευτείτε την ακτινοβολία του είναι σας και απελευθερωθείτε.

ΛΙΛΙΘ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ: Εδώ η Λίλιθ είναι στο στοιχείο της! Η βασίλισσα των παθών, η ιέρεια που κρύβεται πίσω από τις πιο ασυνείδητες αλλά και πιο αρχέγονες σκιές μας, βρίσκεται στο περιβάλλον του ψυχισμού. Είστε έντονα σεξουαλικοί, απύθμενα μαγνητικοί αλλά απόλυτα εξαρτημένοι από το φόβο της αμαρτίας. Συχνά αλλάζετε συντρόφους, αποφεύγοντας τη συγχώνευση με το ένα και μοναδικό ταίρι και άλλοτε απομονώνεστε. Και στις δύο περιπτώσεις αυτοτιμωρείστε. Απαλλάξτε τον εαυτό σας από την ευθύνη του προπατορικού αμαρτήματος και απελευθερωθείτε.

ΛΙΛΙΘ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ: Η περιπέτεια γίνεται αυτοσκοπός για εσάς και τελικά την ακολουθείτε είτε παίζοντας ακραία ερωτικά παιχνίδια με πολλούς παρτενέρ είτε ψάχνοντας την Αλήθεια μέσα από την αρχέγονη γνώση. Ωστόσο, η πραγματική περιπέτεια στην οποία πρέπει να αναλώσετε τις δυνάμεις σας για να απελευθερωθείτε, είναι η αναζήτηση της εσωτερικής αλήθειας, η γνωριμία με τις πιο μύχιες πλευρές του εαυτού σας και συνειδητοποιήσετε ότι η ανεξαρτησία είναι η απαλλαγή από τις ανασφάλειες.

ΛΙΛΙΘ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Υιοθετείτε τη σκληρή στάση του έλλογου όντος, το οποίο είναι απαλλαγμένο από περιττά πάθη και πατάει γερά στη γη, προσπαθώντας να διακριθεί κοινωνικά. Στην πραγματικότητα διαχωρίζετε τον εαυτό σας, δίνοντάς του το ρόλο του ανέφικτου. Κι αν θέλετε να αποδεσμευτείτε και να χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας τη δύναμη της Λίλιθ, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι είναι ανέφικτο να μην έχετε πάθη. Καλό θα ήταν να τα αγαπήσετε…

ΛΙΛΙΘ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ: Περισσότερο από όλες, η δική σας Λίλιθ μοιάζει να αποκόβεται από το φαύλο παρελθόν και να ορμά με πάθος στο μέλλον, θέλοντας να βρει αυτό που της ταιριάζει αλλά αρνούμενη να δεσμευτεί στο περιοριστικό πλαίσιο μιας σχέσης. Στην ουσία φοβάστε την αφοσίωση γιατί νομίζετε ότι θα χάσετε τον εαυτό σας. Αν όμως χρησιμοποιήσετε τη δύναμή σας για να αγαπήσετε τον εαυτό σας, τότε θα καταλάβετε ότι δεν κινδυνεύετε από την αφοσίωση αλλά από την έλλειψή της.

ΛΙΛΙΘ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΕΙΣ: Το ζώδιο του συλλογικού ασυνειδήτου φιλοξενεί την αρχέγονη θηλυκή αρχή της σαγήνης, της σεξουαλικότητας, των παθών αλλά και της δύναμης της μετουσίωσης. Εσείς έχετε γεννηθεί με το χάρισμα να αποδεσμευτείτε από τον κλοιό σας και να ανελιχθείτε αλλά, συνήθως, αναλώνεστε στο να ψάχνετε την επιβεβαίωση από τους άλλους, καταθέτοντας σε αυτούς γη και ύδωρ για να την εξαγοράσετε. Συνειδητοποιείστε ότι η λύτρωση θα έρθει μόνο αν πιστέψετε στον εαυτό σας.

Σμάρω Σωτηράκη

Αυτό το άρθρο το είχα γράψει για την εκπομπή STAR SYSTEM που προβλήθηκε στο κανάλι ALPHA TV, την Κυριακή 10/6/2012. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε την εκπομπή και τα βίντεο που περιέχουν το συγκεκριμένο κείμενο, Πατήστε εδώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: