13.6.13

Η πεθερά Δίδυμος

       
Η πεθερά... talk of the town


Ομιλητική, expert στις δημόσιες σχέσεις, συχνά με περισσότερους του ενός γάμους στο ενεργητικό της, έξυπνη, με νευρικό ταμπεραμέντο θα θελήσει να σας γνωρίσει, να σας μάθει κι αν της κάνετε νοητικό «κλικ», τότε θα σας βάλει στη πολυσυζητημένη ατζέντα της και θα σας συστήσει σε όλους μέσω της στήλης της στο καθημερινό ποικίλης ύλης talk show της με τίτλο «Πάμε με τρέλα».
Τι θα αγαπήσετε πάνω της
Διατηρείτε πάντα νέα, είναι σε φόρμα και συνιστά σε όλους το καλύτερο φάρμακο και ελιξίριο της ζωής... το γέλιο! Κρατά το μυαλό της σε εγρήγορση, έχοντας ενημέρωση για το κάθε τι και έχοντας πάντα 100+1 ενδιαφέροντα για να ξορκίσει τη μιζέρια, τη σιωπή και την ανία. Δεν βαριέται ποτέ και πάντα για εκείνη δεν είναι τίποτα να πάει κάπου... δυο πετάλια δρόμος.
Με τι θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε
Είναι να μην ξεκινήσει κουβέντα, αν αρχίσει να μιλάει δεν είναι CD-player να πατήσετε το pause και να ακούσετε τη συνέχεια αργότερα. Όπως συχνά φωναχτά σκέφτεται «στη ζωή μου μίλησα μια φορά, ξεκίνησα όταν ήμουν τόση δα και δεν έχω σταματήσει ακόμα». Αλλάζει γνώμες σαν τα πουκάμισα και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για αυτό διότι τις δικαιολογίες τις παίζει στα δάκτυλα!
Τι πρέπει εξ αρχής να ξεκαθαριστεί μεταξύ σας
Γυναίκα κι αυτοκίνητο δεν δανείζονται! Μπορεί να μην σας πέφτει λόγος αν είναι άστατη πολύ και λόγο δεν δίνει που πηγαίνει και που γυρνάει, ωστόσο επειδή πότε η εκδρομή με την παρέα, πότε «πάω εδώ δίπλα» (Από Αθήνα – Θεσσαλονίκη), θα μείνετε στον άσσο. Αφήστε που δεν το έχει με τις ευθύνες, όχι μόνο με βενζίνη, ασφάλεια, καθαριότητα αλλά με πάση φύσεως υποχρεώσεις... έχει πάρει διαζύγιο. Ακόμη, φροντίστε να γράψει με μεγάλα γράμματα στο μυαλό της «τα εν οίκω μην εν δήμω» ή με νέα ελληνικά ό, τι συμβαίνει σπίτι σας δεν γίνεται για τη γειτονιά έκτακτο δελτίο ειδήσεων.
Πού χώνεται
Ο αέρας μπαίνει από παντού! Περίεργη εκ φύσεως, θέλει να τα ξέρει όλα. Τι κάνατε το πρωί, τι φάγατε το μεσημέρι, τι ώρα ξαπλώσατε το βραδύ. Το καλό ωστόσο είναι ότι περισσότερο θέλει να έχει γνώση των πραγμάτων παρά να επιβάλλει τη γνώμη της. Πολυπράγμων και με ανοιχτό κύκλο ενδιαφερόντων που να βρει χρόνο να επιμείνει για κάτι... οι εξελίξεις τρέχουν.
Πού να της δώσετε αέρα
Στην πεθερά Δίδυμο, ως η προσωποποίηση του Αίολου, δεν χρειάζεται να της δώσετε αλλά να σας δώσει αέρα. Προσφέρεται να πηγαίνει βόλτα τα παιδιά στην παιδική χαρά, να παίζει μαζί τους και να τους ανοίξει δρόμο στην επικοινωνία, τη μάθηση και τη χαρά, τομείς που τις εξετάσεις της τις έχει δώσει.
Πού βγαίνουν τα μαχαίρια
Με μαχαίρια δεν τρώει ούτε το φαγητό της. Κι όπως εκεί προτιμά το finger food έτσι και σε επίμαχα θέματα προτιμά τις χειρονομίες, τα τινάγματα και τα νευρικά τικ. Ας δούμε λοιπόν που την πιάνει νευρική κρίση όσον αφορά τη σχέση σας. Η φήμη της «διπρόσωπης» μπορεί να την ακολουθεί και να το παίζει «πέρα βρέχει» αλλά αλλοίμονο αν το δημοσιογραφικό της κασετοφωνάκι το «πιάσει» από εσάς. Η φιλοσοφία της είναι «όλα να τα ζήσω, ευθύνη δεν αναλαμβάνω, σοβαρά τίποτα δεν παίρνω» αν όμως τη φυλακίσετε με υποχρεώσεις, πάει ο καθαρός αέρας της και τότε θα είναι μια πεθερά στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.
Πώς να σας πάρει με καλό μάτι
Το νου σας! Όλα θα κριθούν όχι από το τι φοράτε, τι τρόπους έχετε ή πόσο γεμάτη είναι η τσέπη σας αλλά από το τι μυαλά κουβαλάτε! Αν μιλώντας δίνετε την εντύπωση ότι όλα όσα λέγονται περί IQ είναι μύθος, τότε το χάσετε το παιχνίδι. Η πεθερά Δίδυμος ξέρει να επικοινωνεί και να δημιουργεί εύκολα ένα κλίμα παρέας και το μόνο που ζητά είναι της εξιτάρετε το ενδιαφέρον, γοητεύοντας το νου της.
Πώς θα μείνει μακριά από τα πόδια σας
Η αεικίνητη πεθερά Δίδυμος δεν μένει πουθενά για πολύ, αφήστε που αν ένα αεράκι υποχρεώσεων έρθει προς το μέρος της, την κάνει μόνη της... με ελαφρά πηδηματάκια. Πετάει πάντα τη σκούφια της για βόλτες, εκδρομές, κουσκούς, συζητήσεις, φλερτ κι εσείς δεν έχετε παρά να τις παρουσιάσετε τις ευκαιρίες κι εκείνη να βάλει το πολύχρωμο φουστάνι και να βγει σεργιάνι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: