13.6.13

Εργαζόμενοι ΕΡΤ: “Αυτοκριτική” Σαμαρά οι καταγγελίες για αδιαφάνεια


Σκληρή ανακοίνωση με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στο ΕΒΕΑ

Εργαζόμενοι ΕΡΤ: “Αυτοκριτική” Σαμαρά οι καταγγελίες για αδιαφάνεια
Στην ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος από το βήμα εκδήλωσης του ΕΒΕΑ έκανε λόγο για Jurassic Park όπου επιβίωναν για χρόνια οι δεινόσαυροι, απαντούν με μία σκληρή ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, διερωτώμενοι αν οι καταγγελίες του για αδιαφάνεια, κυκλώματα και λεηλασία θα πρέπει να εκληφθούν ως αυτοκριτική.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ αναφέρουν τα εξής:

“Ο πρωθυπουργός απόψε αναρωτήθηκε, αν κόψαμε από τον αέρα της ΕΡΤ την ομιλία του. Τον διαβεβαιώνουμε ότι η ομιλία του προβλήθηκε ολόκληρη σε ζωντανή σύνδεση.

Να εκλάβουμε ως αυτοκριτική τις καταγγελίες για αδιαφάνεια και κυκλώματα και λεηλασία;

Οι διοικήσεις διορισμένες από την κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά, την ώρα που απολύονταν συμβασιούχοι έπαιρναν αποφάσεις για πρόσληψη συμβούλων και μεικτές και εξωτερικές παραγωγές σε ημέτερους, με υπέρογκα για την εποχή ποσά και με περιθωριακά ποσοστά τηλεθέασης. Αυτά καταγγέλλουμε τόσο καιρό που λέμε ότι δεν απεργούμε για τα προνόμια μας αλλά για να αποτρέψουμε την απαξίωση της ΕΡΤ και την περιθωριοποίηση της.

Μας αποκάλεσε τζουράσικ παρκ. Αλλά οι μέθοδοι διοίκησης που χρησιμοποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο στην ερτ θυμίζουν παλαιοκομματικές νοοτροπίες διοίκησης που έφεραν τα αποτελέσματα τα οποία καταγγέλλει.

Είπε πως μεταδίδουμε τις ειδήσεις όπως εμείς θέλουμε. Προφανώς ο πρωθυπουργός εννοεί ότι δεν υπακούσαμε στις ασφυκτικές παρεμβάσεις, ότι αντιδράσαμε στα περιστατικά λογοκρισίας τα οποία και έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως.

Προσποιείται ότι αγνοεί ότι την τελική ευθύνη για τις ειδήσεις έχουν στελέχη που ο ίδιος επέλεξε. Δηλαδή, ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης Αιμίλιος Λιάτσος, ο οποίος αξιολόγησε ως είδηση την επέτειο της εφημερίδας παρασκήνιο και όχι τις καταγγελίες για βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: