3.2.13

Το ωροσκοπιο της Ελλαδος 3-2-1830

Πολλά έχουν ειπωθεί για το ωροσκόπιο της Ελλάδας και ακόμη περισσότερα για τις ηλιακές επιστροφές της. Προσωπικά, αν και θεωρώ ότι πολλά προβλήματα δομών περιγράφονται πολύ καλά στο ωροσκόπιο της 3 Φεβρουαρίου 1830, δεν το θεωρώ πανάκεια, ειδικά στην πρόβλεψη καθώς έχω παραδείγματα για το αντίθετο. Στις εκλογές του 2012 για παράδειγμα δεν είδα προσωπικά σαφή πρόβλεψη από αυτό το ωροσκόπιο, αντίθετα με το ωροσκόπιο αποκατάστασης της δημοκρατίας (βλέπε και άρθρο στο myhoroscope http://www.myhoroscope.gr/forum/αστρολογικά-δρώμενα-112/εθνικές-εκλογές-17-ιουνίου-2012-μέρος-ιιι-13597/ )

Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τη συγκυρία της ηλιακής επιστροφής της Ελλάδας και να μην προσπαθήσουμε να βρούμε στοιχεία για την μελλοντική της πορεία όπως φαίνονται από το χάρτη των γενεθλίων της που είναι σε λίγες ημέρες. Ειδικά, που κατά τη γνώμη μας ο χάρτης αυτός φαίνεται να ανταποκρίνεται ιδιαίτερα στο σύγχρονο "παγκόσμιο" Έλληνα, δηλαδή τον Έλληνα που γεννήθηκε και μεγάλωσε μεν στο ελληνικό κράτος από το 1830 και μετά, στη συνέχεια ξενιτεύτηκε όμως και δε συμμετείχε στη συλλογική στιγμή του 1974. Αυτός ο Έλληνας κατά τη γνώμη μας παραμένει ακόμη στην εποχή του 1950, αναδεικνύοντας ποιότητες του χάρτη του 1830, δηλαδή εμπορικό δαιμόνιο, καπιταλιστική δράση στο εξωτερικό, προοδευτικότητα ιδεών αλλά και πατριαρχικό οικογενειακό δέσιμο.

Ο σύγχρονος εγχώριος Έλληνας αντίθετα, είναι πιο εκλεπτυσμένος (αλλά και πιο πονηρός, καθώς προσκολλάται στους ισχυρούς), ασχολείται με το Big Brother και περιμένει από το κράτος να φροντίσει γι' αυτόν, ενώ σπουδάζει στο εξωτερικό και δημιουργεί ένα χάος αντιδράσεων στο εσωτερικό, άρα βρίσκεται πιο κοντά σε ποιότητες του ωροσκοπίου του 1974.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο κατά τη γνώμη μου το ωροσκόπιο του 1830 δεν ακυρώνεται, απλά μεταφέρεται η ισχύς του ένα επίπεδο πιο πίσω, αφήνοντας χώρο στο χάρτη του 1974 για να μιλήσει για τις λεπτομέρειες. Έτσι, αξίζει να δούμε τι έχει να μας πει ο χάρτης και τι μπορούμε να συνάγουμε από αυτόν.


 
 
Ο ωροσκόπος της ηλιακής επιστροφής λοιπόν είναι στο Ζυγό. Βρίσκεται σε αντίθεση με τον Ουρανό και σχηματίζει ΤΑΥ τετράγωνο με το Μεσουράνημα και τον Πλούτωνα. Κάνει όμως παράλληλα και τρίγωνο με τους πλανήτες Δία και Ήλιο. Ο ωροσκόπος δηλώνει το γενικό κλίμα του χάρτη και σαν οίκος πέφτει στον 5ο γενέθλιο οίκο του χάρτη του 1830, οπότε αναδεικνύει θέματα εκείνου του οίκου. Μιλάμε για μία χρονιά λοιπόν που θα αναδείξει ζητήματα προς επίλυση, στο χώρο των ελευθέρων επαγγελματιών, της τέχνης, της νεολαίας και της επιχειρηματικότητας, ζητήματα όμως που λόγω της φύσης του ζωδίου του Ζυγού δε φαίνεται ότι θα λυθούν οριστικά, αλλά μάλλον θα γίνει προσπάθεια να υποστηριχτούν οι ισορροπίες και τα κεκτημένα.

Σε κάθε περίπτωση ο Ουρανός από τον 6ο οίκο και ο Πλούτωνας από τον 3ο δείχνουν ότι θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα που θα πλήξουν την εικόνα της χώρας είτε λόγω αναστάτωσης στον εργασιακό χώρο, είτε λόγω ομηρίας που θα επέλθει από σύμπραξη μέσων και συγκοινωνιών με την αντιπολίτευση (ο Πλούτωνας κάνει πρακτικά σύνοδο με την ακμή του 4ου οίκου).

Η ακίνητη περιουσία με τον Πλούτωνα σε αυτή τη θέση, επίσης θα πληγεί, ενώ και το ατομικό εισόδημα με τον Κρόνο στον 2ο σε σύνοδο με τη Σελήνη θα υποστεί απώλειες, πιο διαχειρίσιμες όμως, εάν φροντίσουμε εκ των προτέρων τις αναγκαίες αναδιοργανώσεις. Αντίθετα ο Πλούτωνας είναι λιγότερο διαχειρίσιμος και δείχνει μάλλον απώλεια ακίνητης περιουσίας για πολλούς Έλληνες που θα αναγκαστούν να εκποιήσουν κακήν κακώς.

Ο Άρης, ο Ερμής και ο Ποσειδώνας στον 5ο οίκο της ηλιακής επιστροφής πάντως σε τετράγωνο με το Δία δίνουν στοιχεία για την εμφάνιση νέων επιχειρηματιών με κύρια χαρακτηριστικά τη θάλασσα (λόγω Ιχθύων), το εμπόριο αλλά και την εξωτερική χρηματοδότηση(ο Δίας στους Διδύμους, στον 8ο οίκο). Κατά μία άλλη ερμηνεία όμως μιλάμε για τη νεολαία (5ος) που αποφασίζει να δραστηριοποιηθεί με σπουδές στο εξωτερικό (ο Δίας πολύ κοντά στην ακμή του 9ου).

Έχοντας πει αυτά βεβαίως δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις δυνατές όψεις που έχει ο χάρτης και συγκεκριμένα τα δύο ΤΑΥ τετράγωνα μεταξύ Ωροσκόπου, Μεσουρανήματος και Πλούτωνα, αλλά και μεταξύ Πλούτωνα, Ωροσκόπου και Ουρανού, ενώ εξισοροοπητικά ως προς αυτό φαίνεται να λειτουργεί το μεγάλο τρίγωνο Κρόνου, Μεσουρανήματος, Χείρωνα. Το μεγάλο αυτό τρίγωνο βαραίνει με τη συμμετοχή του Πλούτωνα που το μετατρέπει σε Χαρταετό, του δίνει όμως και μία πρακτική διέξοδο μέσω της αναθεώρησης πραγμάτων που έχουν σχέση με τον Πλούτωνα.

Πώς διαχειριζόμαστε την περιουσία μας; Πώς διαχειριζόμαστε την ιστορία μας; Την κληρονομιά μας; Τι στάση κρατάμε απέναντι στον εθνικισμό; Είναι μερικά ζητήματα που θα αναδείξει αυτή η όψη, η οποία φαίνεται ότι θα βοηθήσει να παραδεχτούμε λάθη και να καταλάβουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε πρύμνα στην πράξη κι όχι στα λόγια.

  Η συνεχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: