30.3.12

«Έχεις άστρο», Κανάλι 9, με Kριούς, νότες και... ψέματα!

Ζώδια, προβλέψεις, οδηγός αγορών, προτάσεις για διασκέδαση και όχι μόνον




Σήμερα στις δώδεκα τα μεσάνυχτα ακριβώς και για δύο ώρες, η Βασιλική Κόντη και ο Γιάννης Ριζόπουλος, στο καθιερωμένο ραντεβού τους στο Channel 9, συζητούν, αναλύουν και παρουσιάζουν τα πάντα γύρω από την Αστρολογία, με το δικό τους μοναδικό ...passing game!

Ζώδια, προβλέψεις, οδηγός αγορών, προτάσεις για διασκέδαση και όχι μόνον. Ο έρωτας, η πολιτική, η οικονομία, οι celebrities και γενικά όσα συμβαίνουν ή θα συμβούν γύρω μας, σχολιάζονται άμεσα και κατανοητά μέσα από ένα αστρολογικό πρίσμα, φυσικά.

Αυτήν την Παρασκευή 30 Μαρτίου, υπάρχει ένα ειδικό αφιέρωμα στους διακεκριμένους Κριούς της εγχώριας μουσικής σκηνής, ενώ με αφορμή την Πρωταπριλιά, την διεθνή ημέρα των ψευτών, θα θυμηθούμε το πως και το γιατί λένε ψέματα τα 12 ζώδια.

Το Channel 9 εκπέμπει μόνον στην Αττική αλλά μπορείτε να το δείτε live και μέσω διαδικτύου στην διέυθυνση http://wwitv.com/tv_channels/b6155.htm

Η εκπομπή θα παιχτεί σε επανάληψη την Κυριακή τα ξημερώματα και για όσες ή όσους δεν μπορέσουν να την παρακολουθήσουν, το βίντεο της θα είναι διαθέσιμο εδώ την Δευτέρα.

29.3.12

Αστρολογικό Διαδικτυακό Συνέδριο-Όλα στο φως ΠΑΜΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Γράφει ο Γιάννης Ριζόπουλος



Ο κύβος ερρίφθη και η πρώτη μέρα του Διαδικτυακού Συνεδρίου που διοργανώνει το astrology.gr, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με το κοινό κατά τι ...σοφότερο!

Untitled-1-02

Σχεδιαγράμματα, φωτογραφίες και χάρτες επιστρατεύτηκαν από τους εισηγητές, ώστε να γίνει κατανοητή και η παραμικρή λεπτομέρεια.





Η κ Σαλωνίκη παρουσίασε τις αστρονομικές διαστάσεις της ανάδρομης κίνησης των πλανητών και ανέλυσε διεξοδικά την ανάδρομη Αφροδίτη, η οποία από τον Μάιο θα αποπειραθεί να φέρει τα πίσω-μπρος στην αισθηματική μας ζωή.

Untitled-1-03

Η κ Κουρή με τη σειρά της αποκάλυψε τα μυστικά του ανάδρομου Ερμή και του ανάδρομου Άρη, ενώ η κ Γαλανού κινήθηκε στα πλαίσια της παραδοσιακής Αστρολογίας, εντοπίζοντας τα κλειδιά της ανάδρομης κίνησης στην Ωριαία αλλά και στις προόδους.


Untitled-1-14

Όσο για τον γράφοντα, εκτός από τον γενικό συντονισμό της συζήτησης και τις «ασίστ» στους συμμετέχοντες, αναφέρθηκε σε όλους τους υπόλοιπους ανάδρομους, από τον Δία μέχρι τον Πλούτωνα, τονίζοντας παράλληλα κάποια μικρά μυστικά ως προς την ερμηνεία τους.


Untitled-1-08

Και βέβαια, με επιπλέον μπόνους την ικανοποίηση των τυχερών που πρόλαβαν να τσεκάρουν τη συμμετοχή τους στην πρώτη ημέρα, το Συνέδριο συνεχίζεται με ακόμη πιο «καυτή« θεματολογία.


Την Πέμπτη στις 21:00 είναι η σειρά των πολιτικών εξελίξεων, που θα μπουν στο αστρολογικό μικροσκόπιο με την συνδρομή του Κώστα Κονδύλη, και του Θανάση Ματσώτα, ενώ ο Χρήστος Ρούσσης από την dream-team της Uranian θα «εξισώσει» τις μελλοντικές εξελίξεις με τον μοναδικό τρόπο της «Σχολής του Αμβούργου».


Και την Παρασκευή, ...σταθερά στις 21:00, το ενδιαφέρον εστιάζεται στις διελεύσεις και τις όψεις των αργών πλανητών μέσα στο 2012 και στο πως αυτές θα μας επηρεάσουν.

Η Βάσω Κόντη, ο Θανάσης Ματσώτας, και η «ειδική» σε θέματα 2012 Σμάρω Σωτηράκη θα είναι οι βασικοί ξεναγοί σε αυτό το διαφωτιστικό ταξίδι, στο οποίο θα παρουσιαστούν όλες οι πτυχές των ημερών που έρχονται.


Συντονιστής και αρωγός στις συζητήσεις θα είναι βέβαια και ο γράφων, με την πεποίθηση πως το συγκεκριμένο εγχείρημα, εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις, ανοίγει νέους ορίζοντες στην Αστρολογία.


Όσο για σας που θα συμμετάσχετε, θα έχετε σίγουρα την δυνατότητα να ...μην φαίνεστε, εφ' όσον επιθυμείτε κάτι τέτοιο αλλά να μας κοιτάζετε στα μάτια καθώς θα μιλάμε.


Πραγματικά θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας και να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας!

Το ωροσκοπιο του Γιαννη Μπανια εναςοραματιστης αριστερος με τριγωνο Ουρανου-Ποσειδωνα





Γεννήθηκε στους Μελισσουργούς Άρτας στις 27-9-1939.

Πτυχιούχος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Στη δεκαετία του '50 δραστηριοποιείται στους μαθητικούς αγώνες για το Κυπριακό.

Φοιτητής στο Γκρατς Αυστρίας από το 1957 αναπτύσσει έντονη συνδικαλιστική δράση. Εκλέγεται στο ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Γκρατς. Την ίδια περίοδο γίνεται μέλος του παράνομου ΚΚΕ και του ΚΚ Αυστρίας. Για τη δράση του αυτή του αφαιρείται από τις ελληνικές αρχές το διαβατήριο και απελαύνεται στην Ελλάδα, όπου συνεχίζει τις σπουδές του στο ΕΜΠ.

Παίρνει ενεργό μέρος στους φοιτητικούς και δημοκρατικούς αγώνες για το 1 1 4 και το 15%. Εκλέγεται Γραμματέας της Σπουδάζουσας της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη και στο Προεδρείο του Κεντρικού Συμβουλίου της.

Η δικτατορία του 1967 τον βρίσκει στο στρατό, όπου υφίσταται ταλαιπωρίες για τα φρονήματά του. Μετά την απόλυσή του, αναπτύσσει έντονη αντιστασιακή δράση από τις γραμμές του «Ρήγα Φεραίου» και του «Πανελλήνιου Αντιδικτατορικού Μετώπου» (ΠΑΜ). Συλλαμβάνεται και εξορίζεται στο Παρθένι της Λέρου. Μετά την πτώση της δικτατορίας δραστηριοποιείται πολιτικά στην προσπάθεια για την ενότητα της Αριστεράς που ονομάστηκε «Κίνηση των 77» και στη συνέχεια στο ΚΚΕ Εσωτερικού.

Παίρνει ενεργό μέρος στο συνδικαλιστικό κίνημα των μηχανικών και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ). Το 1974 εκλέγεται για 3 χρόνια Πρόεδρος της Αντιπροσωπίας του ΤΕΕ.

Μέλος της Κ.Ε και στη συνέχεια του Ε.Γ. του ΚΚΕ Εσωτερικού από το 1976 έως το 1981. Το 1982 εκλέγεται Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Εσωτερικού. Μετά τη διάσπασή του το 1987, συνεχίζει τους κοινωνικούς και πολιτικούς του αγώνες από τις γραμμές του ΚΚΕ Εσωτερικού - Ανανεωτική Αριστερά και στη συνέχεια, μέχρι σήμερα, της Ανανεωτικής Κομμουνιστικής Οικολογικής Αριστεράς (ΑΚΟΑ).

Από τα ιδρυτικά στελέχη και μέλος της Γραμματείας του «Χώρου Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς», που υπήρξε προπομπός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενεργό μέλος στο κίνημα κατά της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης από τις γραμμές του «Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ».

Μέλος της Γραμματείας της «Πρωτοβουλίας για τη Συσπείρωση της Αριστεράς».

Υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθηνών στις εκλογές της 7/3/2004 με το συνδυασμό «Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς- Ενωτικό Ψηφοδέλτιο (ΣΥΡΙΖΑ).

Στις εκλογές του 2007 εκλέγεται βουλευτής ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη θητεία του ασχολήθηκε με θέματα Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και πήρε μέρος σε αποστολές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Αίγυπτο, τη Γάζα, τη Μολδαβία.

Μέχρι πρόσφατα μετείχε στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ως συντονιστής της.

Επιλογή εραστή με κριτήριο τον Άρη

Υπενθυμίζουμε ότι δεν υπάρχει καλός και κακός Άρης


από τη Χριστίνα Δημοπούλου
Xristina Foto












Ο Άρης στην αρχαιότητα  όπως όλοι γνωρίζουμε ήταν ο Θεός του Πολέμου και του Μίσους. Με τη brutal και άγρια παρουσία του όμως κατάφερε να ρίξει την σέξι και τσαχπίνα Αφροδίτη και να κάνει ανάκατο όλο τον Όλυμπο, αφού όταν ο Ήφαιστος (ο νόμιμος σύζυγός της) τους έκανε τσακωτούς στο κρεβάτι, τους αλυσόδεσε και φώναξε τους υπολοίπους να τους δουν και να τους καμαρώσουν. Η αστρολογία του έδωσε την δυνατότητα από εκεί που θεωρούταν δεύτερη επιλογή να πάρει τα ηνία και να γίνει ο πρώτος σεξουαλικός οδηγός για τις γυναίκες. Γνωρίζοντας λοιπόν σε ποιο ζώδιο έχει τον Άρη του ο υποψήφιος εραστής μπορούμε να βγάλουμε κάποια βασικά συμπεράσματα για την σεξουαλική του συμπεριφορά. Καθίστε και απολαύστε τα Άρεια θεωρήματα. Υπενθυμίζουμε ότι δεν υπάρχει καλός και κακός Άρης. Καλός είναι ο οποιοσδήποτε Άρης συμβαδίζει με τις δικές σας επιθυμίες. Π.χ. ο Άρη στο Σκορπιό θεωρητικά είναι ο καλύτερος στον συγκεκριμένο τομέα αλλά εάν δεν υπάρχει χημεία μεταξύ σας τότε αυτόματα μπαίνει στην μαύρη λίστα.



Άρης στον Κριό

Ο Άρης σε μια θέση «κυριαρχίας» όπου τίποτα δεν τον σταματά. Έχοντας αφήσει το savoir vivre στα βάθη των σπηλαίων στα ερωτικά είναι  λίγο πιο εξελιγμένος από το me Tarzan you Jane. Αν η ερωτική του διάθεση χτυπήσει κόκκινο, τότε θα κάνει ντου από παντού και δε θα μείνει τίποτα όρθιο. Ο Άρης στον Κριό στερείται κινήτρου και σκοπού (εξ ου και μια ελαφριά αφέλεια) και λειτουργεί καθαρά ενστικτωδώς σαν λύκος. Είναι ενθουσιώδης και δεν σπαταλά χρόνο στα προκαταρτικά. Μετά από μια νύχτα όπου έγινε χαμός μπορεί να σου πει …για θύμισε μου το όνομα σου πρώτα απ’ όλα να μην μιλάω με μια άγνωστη στην πόρτα που λέει και το λαϊκό άσμα.

Άρης στον Ταύρο

Ο άνδρας με τον Άρη στον Ταύρο λόγω της έμφασης της κτητικής (κάποιες φορές) και προσωπικής (κάποιες άλλες φορές) αντωνυμίας «μου» είναι γεννημένος να παίρνει. Ενώ έχει την σωματική αντοχή κοιτάει πρώτα τις δικές του ανάγκες. Εάν οι ανάγκες σας συμβαδίζουν με τις δικές του, τότε βρήκατε τον ιδανικό εραστή. Εάν όχι τότε περνάμε στα στάδιο της εκπαίδευσης. This is a doggy style και τέτοια μέχρι να συντονιστεί. Αν δεν παίρνει μπρος με τη μια, σβερκώστε τον μπας και θυμηθεί τη φύση του. Είναι ιδανικός για αγώνες ημιαντοχής (στα προκαταρτικά τα πάει κάλα), αφού σε κάθε περίπτωση τρώει όλο το φαί του.

Άρης στους Διδύμους

Μετά την βόλτα στα νυχτερινά κέντρα, την ανάλυση του X-Factor, το διαιτολόγιο του Πάγκαλου έρχεται και το «τι λες δεν πάμε για σεξ;» Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τρόπος προσέγγισης. Τώρα αφού φτάσετε στην πράξη θα καταλάβετε δυο πράγματα. Το πρώτο είναι πως είναι γεμάτος με πολλά ορντέβρ, πράγμα που προσδίδει μια ποικιλία και δεύτερον είναι πως λειτουργεί με Protocol στυλ "γρήγορα ναι πρόχειρα όχι". Ένα από τα δυνατά του σημεία είναι η ολοκληρωτική έλλειψη ταμπού, οι αδιάκοποι πειραματισμοί και αλλαγές στάσης του και φυσικά η αμεσότητα του στα ερωτόλογα και γενικά στα λόγια (το συζητάει κάπως το θέμα). Κάτι που ενδέχεται να σας προβληματίσει ή να σας εξιτάρει ακόμη περισσότερο είναι η εγκεφαλικά δισυπόστατη σεξουαλικότητα του.

 Άρης στον Καρκίνο

Ο εμπνευστής της φράσης «ο έρωτας περνάει από το στομάχι» είχε σίγουρα Άρη στο Καρκίνο. Εσείς βεβαίως, αναρωτιέστε αν ο υποψήφιος εραστής σας έχει κάποια σχέση με γνωστό τηλερεάλιτι μαγειρική! Ομοίως και με τα ποτά. Γουλιά και άναμμα! Αυτό είναι βέβαια μέρος του παιχνιδιού μιας και ο τύπος ξέρει πως ο έρωτας είναι μια ιδιαίτερη εγκεφαλική διεργασία και παίζει με αυτό. Έτσι, εκεί που ξαπλώνετε με την όρεξη να δείτε τι χρώμα είναι το ταβάνι και αν θα του πήγαινε μια απόχρωση του εκρού (του υποτιθέμενου ερωτικά «νεκρού» Άρη) αυτός ο παμπόνηρος έρχεται ...με το δεξί και τελικά η βαρετή νύχτα που φανταζόσασταν γίνεται το μέγας είσαι κύριε (με Άρη στον Καρκίνο) και θαυμαστά τα έργα σου. Πριν και μετά οι αγκαλιές θα σας πνίξουν αλλά και θα σας ζεστάνουν, αφού η θηλυκή-μητρική του πλευρά είναι πάντα ενεργή.

 Άρης στον Λέοντα

Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι. Καθότι ο Άρης εκεί είναι υπερφίαλος, σου λέει ιστορίες και νομίζεις πως θα ξαπλώσεις με τον ομότιμο Jack Sparrow των Πειρατών της ...Πειραϊκής. Έχει μεγάλο ρεπερτόριο, σωματικά βγάζει μια ρώμη αλλά ουσιαστικά είναι σαν εξίσωση με δυο άγνωστους. Συνήθως φροντίζει σε υπερβολικό βαθμό την ερωτική του σύντροφο αλλά, αν δεν παινέψεις τη μοναδικότητα του, είναι σαν να σου τάξουν σαμπάνια και τελικά να σε κεράσουνε ένα σφηνάκι σουμάδα. Έστω κι έτσι, καλή η κίνηση .αλλά τι να σου κάνει το ένα σφηνάκι.

Άρης στην Παρθένο

Είναι ένας από τους πιο ιδιότροπους εραστές και στην πορεία μπορεί να σας βγάλει ιδιαίτερα extreme αναζητήσεις -όχι απαραίτητα επιθυμητές. Το κλασικό σκηνικό είναι βέβαια το να πηγαίνετε με μεγάλη όρεξη για σεξ και αυτός έρχεται με γάντια, αντισηπτικά και απολυμαντικά. Το βαλιτσάκι έχει μέσα όλα τα καλούδια λες και έχεις βγει ραντεβού με τον Eric Delko από το CSI Miami. Κάνετε μπάνιο με έλαια κέδρου (κέδρος είναι γνωστός για τις αντισηπτικές του ιδιότητες) και αφού επαλείψετε στο κορμί σας ένα μείγμα από βότανα και φυσικό -πάντα-άρωμα είσαστε στην pole position. Από την στιγμή όμως που έχει επιτευχθεί η αποστείρωση η ερωτική πράξη κυλάει ομαλά μέχρι να έρθει η ολοκλήρωση. Ξανά την ίδια δοκιμασία και είμαστε έτοιμοι για αναχώρηση. Α, καλού κακού και μια σειρά εξετάσεων μαζί σας θα είναι για αυτόν το καλύτερο αφροδισιακό.
Untitled_4η συνεχεια εδω 


Χρόνια Πολλά στον Βαγγέλη Παπαθανασίου με αστροπινελιές του ωροσκοπίου του

από την Κατερίνα Σαλωνίκη

katerinanew1.jpg


















Σαν σήμερα στις 29 Μαρτίου 1943  γεννήθηκε  στο Βόλο ο συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου, που μας θυμίζει με την παρουσία του πως μπορεί να πτωχεύσαμε οικονομικά, αλλά πολιτισμικά είμαστε ακόμα πλούσιοι.
Γεννημένος καλλιτέχνης και μάλιστα αυτοδίδακτος, συνέθεσε το πρώτο έργο του σε ηλικία 4 ετών. Έπειτα σπούδασε κλασική μουσική, ζωγραφική και σκηνοθεσία, στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στην Αθήνα.

vaggelis2Την δεκαετία του 60’ δημιούργησε τους Formix αφήνοντας το ανεξίτηλο χρώμα του στην Ελληνική pop κουλτούρα. Το 1968 μετακομίζει στο Παρίσι όπου μαζί με τον Ντέμη Ρούσο και τον Λουκά Σιδερά δημιουργούν τους Aphrodite’s child για να σημαδέψει και τη Γαλλική κουλτούρα. Αποκορύφωμα το άλμπουμ «666» που κυκλοφόρησε το 1972, βασισμένο στην Αποκάλυψη του Ιωάννη.

Η θριαμβευτική του συνέχεια περιλαμβάνει συγκλονιστικές συνθέσεις αναρίθμητες διακρίσεις και πολλά τιμητικά βραβεία.
Το 1982 τιμήθηκε με Όσκαρ για το τραγούδι της ταινίας «Οι δρόμοι της φωτιάς».
Η NASA επιλέγει τη «Μυθωδία» του και το 2001 γίνεται η επίσημη μουσική για την αποστολή της με τίτλο «2001 Οδύσσεια στον Άρη».
Υπογράφει με τη μουσική του πασίγνωστες ταινίες, με πιο πρόσφατη το 2007 το αριστούργημα «Ελ Γκρέκο». Συνθέτης του ηχητικού σήματος των ειδήσεων της ΕΡΤ από το 1982, ενώ αξέχαστη θα μείνει η συνεργασία του με την Ειρήνη Παππά στους δίσκους Ωδές (1979) και Ραψωδίες (1986).
Η μουσική του απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις τάξεις, σε όλες τις ιδιοσυγκρασίες. Πάνω από 40 δισκογραφικές δουλειές κοσμούν τον πλανήτη με τη μελωδική τους πρωτοπορία μέσω της ηλεκτρονικής μουσικής.

Από τον Δεκέμβριο του 2010 άφησε το κέντρο και το σπίτι όπου ζούσε με τη σύντροφό του και καλλιτέχνιδα Λώρα Μεταξά (κόρη του επιχειρηματία του γνωστού brandy). Αποχωρίστηκε τη θέα της Ακρόπολης και μετακόμισε στη  Βουλιαγμένη σε ένα σπίτι «κάστρο» όπως το χαρακτηρίζουν οι γείτονες. Η ζωή τους εξακολουθεί να μοιράζεται μεταξύ Αθήνας, Πα­ρισιού και Νέας Υόρκης, αλλά τα τελευταία χρόνια μένουν περισσότερο στην Ελλάδα.

Ο αστεροειδής 6354 που βρίσκεται μεταξύ του Άρη και του Δία, έχει πάρει το όνομά του προς τιμήν του. Η επιστημονική έρευνα και η σχέση της με τις τέχνες είναι ο πυρήνας της φιλοσοφίας του ιδρύματος που φέρει το όνομά του καλλιτέχνη.

papathanasiou


Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου είναι ένας Κριός, που η έμφαση της προσωπικότητάς του αποκτά τεράστια δυναμική με τις όψεις του Ήλιου του με τους αργούς πλανήτες.
Ο Ήλιος σε σύνοδο με τον Ερμή, τετράγωνο με τον Δία, εξάγωνο με τον Κρόνο, αντίθεση με Ποσειδώνα, τρίγωνο με Πλούτωνα και πιθανόν τετράγωνο με τη Σελήνη, δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας πως πρόκειται για έναν ασυνήθιστα δημιουργικό, ηγετικό, καλλιτεχνικό, προοδευτικό και θεληματικό άνθρωπο.
Άλλωστε αν παρατηρήσει κανείς το αγέρωχο βλέμμα του, μπορεί να αισθανθεί πως η τόση δόξα και αναγνώριση, μπολιάστηκαν μέσα από ατέλειωτες μοναχικές και ιδιωτικές περιπλανήσεις.

Η Σελήνη στον Αιγόκερω τονίζει τη φιλόδοξη φύση του, που δεν σταματά να δημιουργεί μέσα από το τρίγωνο με την Αφροδίτη στον Ταύρο.
Η αντίθεση της επιδεικτικής και φιλόδοξης Σελήνης του με τον Δία σε συνάρτηση με το τετράγωνο του Ήλιου του με τον Δία, δημιούργησε αρκετές αντιδικίες στη μουσική του πορεία. Η πιο γνωστή ήταν η διαμάχη με τον Σταύρο Λογαρίδη που έφτασε ως τα δικαστήρια, για την έντονη ομοιότητα του ορχηστρικού του Λογαρίδη «Μενεξεδένια Πολιτεία» με το μεταγενέστερο δικό του «Chariots Of Fire».

Το ακριβέστατο εξάγωνο του Ερμή με τον Ουρανό σε σχέση πάντα με τις καθοριστικές όψεις του Ήλιου του, έδωσε τη μουσική του ιδιοφυία μέσα από τους ηλεκτρονικούς ήχους, τους οποίους εμπλουτίζει με πρωτοποριακές συνθέσεις και φρέσκιες ιδέες και τεχνικές.
Έτσι καθιερώθηκε σαν πρωτεργάτης του ηλεκτρονικού ήχου με Ουράνιες προεκτάσεις.
Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τη μουσική και την τέχνη γενικότερα σε σχέση με την προσωπική του καταξίωση μέσα από αυτές, χαρακτηρίζονται από μια αλληλουχία που τα αλυσιδωτά της κομμάτια φαίνεται αρχικά να αναιρούν το ένα το άλλο.Η συνέχεια εδω

27.3.12

Το ωροσκοπιο του πρωτου τσιγαρου


Ο Rodrigo de Jerez, ένας ναύτης από το πλήρωμα του Χριστόφορου Κολόμβου ήταν ο πρώτος που είδε ιθαγενείς να καπνίζουν και ένα μήνα μετά με την επιστροφή στην πατρίδα του υιοθέτησε τη συνήθεια αυτή. Η ισπανική Ιερά Εξέταση όμως θεώρησε ότι μόνο ο διάβολος μπορεί να ξεφυσά καπνούς και φυλάκισε το Jerez για 7 χρόνια.

Ο Ποσειδωνας στην μηδενικη μοιρα του Ζυγου, ειναι η αστρουπογραφη του τσιγαρου μαζι με την συνοδο Ηλιου-Αρη-Αφροδιτη  μας δειχνει γιατι καποιος καπνιζει....



Διαδικτυακό συνέδριο: Για να μας βλέπετε στα μάτια...



Διαδικτυακό συνέδριο: Για να μας βλέπετε στα μάτια...
Γράφει ο Γιάννης Ριζόπουλος

«Καρφωμένοι» στο pc!


Να λοιπόν που με την βοήθεια της τεχνολογίας μπορούμε να έρθουμε πιο κοντά και σε αυτήν την πρώτη εφαρμογή διαδικτυακών επαφών ανάμεσα στο κοινό και τους αστρολόγους, οι συντελεστές του astrology.gr ετοίμασαν για σας ένα ιδιαίτερο -και πιστεύουμε ενδιαφέρον- αστρολογικό μενού.
Κι εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε την -δωρεάν- συμμετοχή σας στέλνοντας mail με τα στοιχεία σας (όνομα, επώνυμο, email) και το θέμα ή τα θέματα που θέλετε να παρακολουθήσετε στο info@astrology.dpg.gr.

Την Τετάρτη στις 21:00 είναι ευκαιρία να μάθετε όλα όσα θα θέλετε να ξέρετε για τους ανάδρομους πλανήτες. Ο Ερμής και ο Άρης δίνουν την αφορμή αλλά σίγουρα δεν είναι δυνατόν να «κάνουμε χωριό» χωρίς την Αφροδίτη που θα μπει κι αυτή στο «κόλπο» της ανάδρομης κίνησης τον Μάιο.
Εισηγούνται η Μαίρη Γαλανού, η Στέλλα Κουρή, και η Κατερίνα Σαλωνίκη.


Την Πέμπτη στις 21:00 είναι η σειρά των πολιτικών εξελίξεων, που θα μπουν στο αστρολογικό μικροσκόπιο με την συνδρομή του Κώστα Κονδύλη, και του Θανάση Ματσώτα, ενώ ο Χρήστος Ρούσσης από την dream-team της Uranian θα «εξισώσει» τις μελλοντικές εξελίξεις με τον μοναδικό τρόπο της «Σχολής του Αμβούργου».


Και την Παρασκευή, ...σταθερά στις 21:00, το ενδιαφέρον εστιάζεται στις διελεύσεις και τις όψεις των αργών πλανητών μέσα στο 2012 και στο πως αυτές θα μας επηρεάσουν.
Η Βάσω Κόντη, ο Θανάσης Ματσώτας, και η «ειδική» σε θέματα 2012 Σμάρω Σωτηράκη θα είναι οι βασικοί ξεναγοί σε αυτό το διαφωτιστικό ταξίδι, στο οποίο θα παρουσιαστούν όλες οι πτυχές των ημερών που έρχονται.


Συντονιστής και αρωγός στις συζητήσεις θα είναι βέβαια και ο γράφων, με την πεποίθηση πως το συγκεκριμένο εγχείρημα, εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις, ανοίγει νέους ορίζοντες στην Αστρολογία.
Όσο για σας που θα συμμετάσχετε, θα έχετε σίγουρα την δυνατότητα να ...μην φαίνεστε, εφ’ όσον επιθυμείτε κάτι τέτοιο αλλά να μας κοιτάζετε στα μάτια καθώς θα μιλάμε.

Πραγματικά θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας και να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας!

26.3.12

Εβδομαδιαίες Προβλέψεις 25 - 31/3/2012, Ανάδρομος Ερμής & Τετράγωνο Ηλίου - Πλούτωνα


(Life & Death, Μαριάννα Κατσουλίδη)

Φαίνεται ότι ούτε αυτή την εβδομάδα θα βαρεθούμε αφού από προχθές το απόγευμα ο Ερμής, κινούμενος ανάδρομα, μπήκε στους Ιχθείς για να προκαλέσει ακόμη περισσότερη σύγχυση. Δεν μας έφταναν τα χουνέρια που μας έκανε από τον Κριό, τώρα πήγε στους Ιχθείς για να μας αναστατώσει πλήρως. Ωστόσο, η υπόθεση έχει και τα καλά της καθώς τώρα μας δίνεται μια απίθανη ευκαιρία να σκεφτούμε τί έχουμε αφήσει μισοτελειωμένο και να προσπαθήσουμε να το τελειώσουμε οριστικά και αμετάκλητα για να προχωρήσουμε ακάθεκτοι για νέες κατακτήσεις. Αν είναι απαραίτητο να προβούμε σε αναθεωρήσεις ή να κλείσουμε οριστικά υποθέσεις, δεν υπάρχει καλύτερη συνθήκη από τον ανάδρομο Ερμή στους Ιχθείς.
Αν θέλετε να διαβάσετε τι ακριβώς συμβαίνει σε περιόδους που ο Ερμής είναι ανάδρομος, πώς μας επηρεάζει και πώς μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε προς όφελός μας, πατήστε εδώ.

Όλη την εβδομάδα θα ισχύει το τετράγωνο του Ήλιου με τον Πλούτωνα, όψη που περικλύει πολλή ενέργεια αλλά εκφράζεται με μεγάλη ένταση. Η όψη αυτή "κεντρίζει" και πάλι την όψη διαπλοκής που υπάρχει στο ωροσκόπιο της Ελλάδας, το τετράγωνο του Δία από τον Αιγόκερω με τον Πλούτωνα από τον Κριό, τη στιγμή μάλιστα που αυτή η όψη δέχεται την ακριβή σύνοδο του διελαύνοντα Ουρανού πάνω στον Πλούτωνα. Κάτι καίγεται, πυρπολείται, φλέγεται και όσο δεν είναι ορατό, τόσο πιο έντονο εφέ θα κάνει αργότερα. Δεν θα ήταν υπερβολή αν παρομοίαζα την κατάσταση με ένα ηφαίστειο που συγκεντρώνει φλόγα, μάγμα απίστευτης δύναμης, το οποίο περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να ξεχυθεί και, βεβαίως, είναι πολύ πιθανό να αφήσει πίσω του συντρίμμια.

Με την παρουσία του Ήλιου στο σκηνικό της γενέθλιας όψης διαπλοκής του ωροσκοπίου της Ελλάδας, οι διαπλεκόμενοι θα προσπαθήσουν να μας δείξουν ένα πιο γκλαμουράτο πρόσωπο, πράγμα αναμενόμενο εν όψει εκλογών. Ωστόσο, μάλλον ξεχνούν ότι ο Θεός Ήλιος έφερνε τα πάντα στην επιφάνεια, τα φώτιζε με το ανέσπερο Φως του. Ας ελπίσουμε ότι όλοι μας θα είμαστε σε ετοιμότητα να δούμε αυτά που πρέπει να δούμε και να μην τυφλωθούμε και πάλι από τους ψεύτικους προβολείς των υποσχέσεων που θα μας ρίξουν ως δόλωμα για να τους χαρίσουμε την εξουσία που δεν αξίζουν...

Σε προσωπικό επίπεδο αυτή η όψη βγάζει στην επιφάνεια φόβους, τραυματικές εμπειρίες, ανασφάλειες, παράπονα, καταπιεσμένα συναισθήματα που πρέπει να διαχειριστούμε. Μπορεί κάτι τέτοιο να ακούγεται άσχημο αλλά, αν αντιμετωπίσουμε αυτού του είδους τα συναισθήματα, τότε θα λυτρωθούμε και τότε ο Πλούτωνας θα λειτουργήσει ως η Κοσμική Αρχή που θα επιφέρει την αναγέννησή μας...

Στο Astrology.gr είναι ήδη αναρτημένες οι αναλυτικές εβδομαδιαίες προβλέψεις μου για όλα τα ζώδια και πώς αυτά επηρεάζονται από τον ανάδρομο Ερμής στους Ιχθείς και από το τετράγωνο του Ήλιου με τον Πλούτωνα. Όσοι ξέρετε τον ωροσκόπο σας, διαβάστε τον για να έχετε μια πιο σαφή εικόνα. Πατήστε εδώ.

Σμάρω Σωτηράκη

Για να αποκτήσετε μία πληρέστερη εικόνα για τις πλανητικές επιδράσεις αυτών των ημερών, διαβάστε την ερμηνεία του Ουρανού στον Κριό και την ερμηνεία του Πλούτωνα στον Αιγόκερω.

25.3.12

Αστρολογικό αφιέρωμα στους ήρωες του 1821 και στην Ελληνική επανάσταση


Η Ελληνική επανάσταση αποτελεί τη μεγαλύτερη Εθνική μας περηφάνια και τη σημαντικότερη στιγμή της ιστορίας μας. Ένας πόλεμος που κράτησε 9 χρόνια και το αποτέλεσμά του οδήγησε στην ίδρυση του Ελληνικού κράτους, με τις ξένες δυνάμεις να αναγνωρίζουν την Ελλάδα σαν ανεξάρτητο κράτος, με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου στις 3/2/1830.
Η επανάσταση που με την διορθωμένη ημερομηνία άρχισε στις 4/4/1821, έγινε στο ηγετικό ζώδιο του Κριού που σηματοδοτεί και την έναρξη, με σύνοδο Ήλιου – Δία, γεγονός που δίνει ένα σημάδι επιτυχημένης έκβασης αλλά συνάμα και Ήλιου-Κρόνου. Η ακριβέστατη σύνοδος Ποσειδώνα – Ουρανού στον Αιγόκερω, είναι μια όψη κλειδί, αφού αντιπροσωπεύει τον ιδεαλισμό, την έμπνευση και την μεγάλη φιλοδοξία του σκοπού. Αυτή η εξάρτηση Ποσειδώνα – Ουρανού, σηματοδοτεί όλα τα ωροσκόπια των αγωνιστών και αντιπροσωπεύει την πρωταρχική αναγκαιότητα του σκοπού, κρύβοντας όμως και αρκετές αυταπάτες και απογοητεύσεις, οι οποίες ξεδιπλώθηκαν αφειδώς κατά τη διάρκεια της επανάστασης.
Επίσης, εκτός από τεράστια αποθέματα ψυχικού σθένους, υπήρξαν και πολλές συγκρούσεις, πολιτικές σκοπιμότητες, διχόνοιες κι ένας εμφύλιος σπαραγμός που κανείς δεν ξέρει τι τέλος θα είχε αν δεν ερχόταν ο Ιμπραήμ με τα φουσάτα του.
Όταν ο Παλαιών Πατρών Γερμανός  -ένας ακόμη ορμητικός Κριός- όρκισε σύμφωνα με την παράδοση τους επαναστάτες στην Πάτρα, όλα περιβάλλονταν από αγνές και λυτρωτικές προθέσεις αλλά αν δεν προέκυπτε ο έξωθεν κίνδυνος, ίσως σήμερα να μιλούσαμε για μια ακόμη αποτυχημένη -όσο και αυτοκαταστροφική- εξέγερση.
«Και εις το εξής να μάθωμεν γνώση, αν θέλωμεν να φκιάσωμεν χωριόν, να ζήσωμεν όλοι μαζί», είπε ο Στρατηγός Μακρυγιάννης σαν να είχε προβλέψει, τη διαχρονική ανικανότητα σύμπνοιας.
Ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης και ο «Τουρκοφάγος» Νικηταράς (Νικήτας Σταματελόπουλος) κήρυξαν την επανάσταση στην Καλαμάτα, ορίζοντας την αφετηρία του αγώνα στην επαναστατημένη Ελλάδα. Για τον δεύτερο δεν έχουν διασωθεί πληροφορίες ως προς το πότε ακριβώς γεννήθηκε αλλά ο Πετρόμπεης που συνολικά έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επανάσταση, ξέρουμε ότι ήταν Λέων με Άρη και Δία επίσης στο Λέοντα και τον Ουρανό στον Κριό, μια γνήσια ένδειξη ηρωικού μεγαλείου και αντιεξουσιαστικής διάθεσης.
Ο Πετρόμπεης είχε την τύχη και την ατυχία μαζί να ζει στη Μάνη, όπου οι έριδες των τοπικών προκρίτων τον κυνηγούσαν μια ζωή. Και τελικά παρ’ ότι ο ίδιος προσπαθούσε πάντα να παίξει έναν συμβιβαστικό ρόλο  η «κατάρα» της βεντέτας, σε συνδυασμό με τους κάκιστους χειρισμούς του Καποδίστρια προς το πρόσωπο του, είχαν σαν αποτέλεσμα την ακούσια εμπλοκή του στη δολοφονία του Κυβερνήτη.
Το τ-τετράγωνο ανάμεσα στον Πλούτωνα, τον αστρικό Ουρανό και την Δήμητρα στο Ζυγό ήταν από ότι φαίνεται η αιτία αυτής της κακοδαιμονίας.

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, από τις πιο  έντιμες μορφές του αγώνα και διαχρονικό σύμβολο της επανάστασης, ήταν μια βαθιά ευσεβής και συναρπαστική προσωπικότητα, συνδυασμένη με τη δυναμική του ζωδίου του Κριού.
Ο Γέρος του Μοριά , αντλούσε τις ιδέες και τα οράματά του από την αντίθεση του Άρη στους Ιχθείς με τον Ποσειδώνα -να πως ορίζεται ο κλεφτοπόλεμος- και την σοφία του από τις ουκ ολίγες όψεις του Ήλιου του στον Κριό με τον Κρόνο στον Καρκίνο (τετράγωνο), το Δία στον Τοξότη (τρίγωνο) αλλά και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω.
Με τα συμβατικά κριτήρια τόσο ο Άρης, όσο και ο Ουρανός του δεν μας δίνουν το επαναστατικό προφίλ που θα περιμέναμε (ουσιαστικά δεν κάνουν σημαντικές όψεις), ωστόσο η ίδιοσυναστρία των τροπικών και των αστρικών θέσεων είναι εξαιρετικά αποκαλυπτική: Ο αστρικός Άρης στον Υδροχόο σχηματίζει τετράγωνο με τον τροπικό Ουρανό, ενώ ο αστρικός Ουρανός «πέφτει» σχεδόν πάνω στον Ήλιο του Κριού σχηματίζοντας επιπλέον μια αντίθεση με τη Δήμητρα και ένα τετράγωνο με τον Πλούτωνα.
Η δυναμική Μπουμπουλίνα, μια πράγματι εκπληκτική γυναίκα, ήταν από μόνη της μια επανάσταση. Γεννήθηκε στις φυλακές της Κωνσταντινούπολης, όταν η μητέρα της είχε επισκεφθεί τον φυλακισμένο από τα Ορλωφικά πατέρα της. Παντρεύτηκε δύο φορές και την τεράστια περιουσία που κληρονόμησε ύστερα από το χαμό του δεύτερου συζύγου της την έριξε όλη στον αγώνα.
Αγωνίστρια όσο και διπλωμάτισσα  κατάφερε να είναι η μοναδική μυημένη γυναίκα στην Φιλική Εταιρεία, ενώ μετά τον θάνατο της η Ρωσία την τίμησε με τον βαθμό της Ναυάρχου. Μέχρι και στην μητέρα του Σουλτάνου είχε φτάσει, εντυπωσιάζοντας την και πετυχαίνοντας μια συμφωνία, επωφελή τελικά και για τις δύο. Η ίδια δεν θα είχε ενοχλήσεις στα πλοία της, ενώ όταν ήρθε η ώρα εκπλήρωσε τις δικές της υποσχέσεις σώζοντας τις γυναίκες στο χαρέμι της Τριπολιτσάς.
 
 
Η Σπετσιώτισσα ήταν Δίδυμος -διαόλου κάλτσα δηλαδή- είχε κι αυτή έναν Άρη στο Λέοντα σε όψεις με την Δήμητρα και το Δία (αντιθέσεις) αλλά και τον Ήλιο (εξάγωνο). Η διευκολυνόμενη αντίθεση ανάμεσα στα τέσσερα ουράνια σώματα την προίκισε με θάρρος, αγωνιστικότητα και άγνοια κινδύνου.
Το τετράγωνο της Αφροδίτης με Δία και Πλούτωνα, έδωσε στην παρουσία της τον ακατανίκητο μαγνητισμό, που έπειθε ακόμα και τον πιο στυγνό Αγά, βρίσκοντας τρόπο να εξαργυρώσει με την γενναιοδωρία της ανθρώπινες ζωές. Φυσικά οι ίδιες όψεις της στοίχισαν στην προσωπική της ζωή...
Και στη δική της περίπτωση το μεγάλο τρίγωνο Ποσειδώνα – Ουρανού – Πλούτωνα λειτούργησε με αφοσίωση και διαίσθηση προς τον σκοπό, ωστόσο, το τέλος της ήταν άδοξο και ίσως αντιπροσωπευτικό της βλακείας της φυλής. Σκοτώθηκε σε ένα καβγά που ξέσπασε για οικογενειακά θέματα όταν κάποιος άγνωστος την πυροβόλησε στο κεφάλι.
Δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν την παρουσίαση ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ένας ακόμη υπέρλαμπρος και αδικοχαμένος αγωνιστής. Υδροχόος,  χωρίς να είναι βέβαιη η χρονιά της γέννησης του (ή επικρατέστερη άποψη είναι το 1782) φαίνεται πως είχε τον Άρη στον Κριό σε σύνοδο με την Δήμητρα και μια πολύ χαρακτηριστική αντίθεση του Ουρανού στο τέλος των Διδύμων με τον Κρόνο και τον Δία στον Τοξότη.
Το τ-τετράγωνο που σχηματίζει ο αστρικός Άρης με τους τρεις αργούς πλανήτες είναι μάλλον ενδεικτικό του αγώνα που έδωσε αλλά και των δυσκολιών που αντιμετώπισε.
 Πολλές φορές οι ήρωες του '21 συγγένεψαν ή συμπεθέριασαν με χαρές και γάμους. Ο Πλαπούτας, πιστός σύντροφος του Κολοκοτρώνη -κι ένας ακόμη Δίδυμος- παντρεύτηκε την ανιψιά του Στεκούλα. Η κόρη της Μπουμπουλίνας Ελένη, το γιο του Κολοκοτρώνη Πάνο.
Ανθρώπινες και τρυφερές στιγμές μέσα στην αντάρα του αγώνα...
Όμως οι ήρωες εκτός από γενναία καρδιά κι αισθήματα, είχαν και ανθρώπινες αδυναμίες, που σε τόσο ακραίες συνθήκες αναδύθηκαν στο μέγιστο βαθμό.
Η πολυσχιδής προσωπικότητα του Οδυσσέα Ανδρούτσου, με το πολυμήχανο μυαλό σαν του ήρωα της Οδύσσειας, ήταν παράλληλα θηλυμανής και κατηγορήθηκε για χυδαίες συμπεριφορές. Η σύγκρουσή του με τον ωραίο αλλά και σθεναρό Αθανάσιο Διάκο, έφερε ως αποτέλεσμα την επιλογή διαφορετικής στρατηγικής, η οποία οδήγησε τον Διάκο στη μάχη της Αλαμάνας, να βρει τραγικό θάνατο κάτω από τη γνωστή σούβλα.
Οι ίντριγκες του Ιωάννη Κωλέτη -αγνώστων στοιχείων δυστυχώς- στέρησαν στην αριστοκράτισσα του Αιγαίου, την Μαντώ Μαυρογένους τον μεγάλο της έρωτα με τον Δημήτριο Υψηλάντη και την απογύμνωσαν ηθικά. Πέθανε φτωχή στην Πάρο παρέα με έναν ξεθωριασμένο τίτλο αντιστρατήγου, τα γαλλικά και τα ιταλικά της, έχοντας προσφέρει όλη την περιουσία της στον αγώνα, .
Το γιαταγάνι του Παπαφλέσσα που θέρισε τους Τούρκους στο Μανιάκι είναι μια ανάμνηση, που θυμίζει τη διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων, αφού όταν ο Ιμπραήμ εισέβαλε στην Πελοπόννησο, εκείνος ζητούσε απεγνωσμένα να ελευθερωθούν οι φυλακισμένοι πολεμιστές, αλλά δεν εισακούστηκε και αποδεκατίστηκε από τους Τούρκους.
Ο περίφημος ναύαρχος Μιαούλης Δίδυμος κι αυτός αλλά με ένστικτο θαλασσινού (ο Άρης, ο Κρόνος και η Δήμητρα στον Καρκίνο) στην σύγκρουση του με τον Καποδίστρια και στον αποκλεισμό της Ύδρας, ο εγωισμός και οι αυτοκαταστροφικές διαστάσεις του Πλούτωνα (στον Αιγόκερω σε αντίθεση με τους τρεις του Καρκίνου) οδήγησαν στην ανατίναξη της φρεγάτας «Ελλάς» και της κορβέτας «Ύδρα».
 
Μέσα σε όλα αυτά, η ανάμειξη των αγωνιστών στο Άγγλο – Ρωσικό παιχνίδι, αλλά και η ένταξη διαφόρων ξένων στην Φιλική Εταιρία, έπαιξαν αρνητικό ρόλο στην συνοχή των Ελλήνων. Ας μην ξεχνάμε πως πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενοχοποίηση του Κολοκοτρώνη διαδραμάτισε η αγγλική πρεσβεία.
Υπάρχουν εκατοντάδες άλλες παρουσίες οι οποίες συνέβαλαν στη διατήρηση του Ελληνικού Έθνους και είναι αδύνατο να απαριθμιστούν σε μία μόνο αναφορά, δεν μπορεί όμως να λείψει ο θεμελιωτής της νέας Ελληνικής φιλολογίας, που μας χάρισε τον απαράμιλλο Εθνικό μας Ύμνο, γνωστός σαν «Ύμνος στην Ελευθερία».
Ο Διονύσιος Σολωμός -Κριός κι αυτός- το 1823 μας έδωσε το αριστούργημά του, αποτέλεσμα του εξαγώνου Ποσειδώνα – Ουρανού και των όψεων του Ερμή με τους δύο αργούς πλανήτες (αντίθεση και τρίγωνο αντίστοιχα), που το στόλισαν με ιδιοφυείς λεκτικές διαστάσεις. Με το εξάγωνο Ήλιου – Πλούτωνα σφράγισε τη νοηματική διείσδυση, που διαπερνά ως το κόκαλο.
Ένα πολύτιμο δώρο, πάνω στο οποίο ξεγελάμε σήμερα, τον χαμένο μας πατριωτισμό.
Δημοσιευμένο στο  www.astrology.gr
Για το astrology.gr

Βραβείο L'Οreal - UNESCO σε πέντε πέντε ξεχωριστές γυναίκες


Πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα οι φετινές τιμώμενες με το Βραβείο L'Οreal - UNESCO άνοιξαν νέους επιστημονικούς ορίζοντες
Βραβεία επιστήμης για πέντε ξεχωριστές γυναίκες

24
εκτύπωση 
 
Είναι πέντε – μία από κάθε Ηπειρο –, είναι επιστήμονες και λαμβάνουν την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι μια μεγάλη τιμητική διάκριση. Η Jill Farrant από τη Νότια Αφρική, η Suzana Lopez από το Μεξικό, η Bonnie Bassler από τις ΗΠΑ, η Ingrid Scheffer από την Αυστραλία και η Frances Ashcroft από τη Βρετανία τιμώνται με το εφετινό Διεθνές Βραβείο L'Οreal - UNESCO των Επιστημών Ζωής. Γιατί; Επειδή με το έργο τους άνοιξαν νέους επιστημονικούς ορίζοντες και συνέβαλαν στο να γίνει καλύτερη η ζωή χιλιάδων ή και εκατομμυρίων συνανθρώπων μας.
Διεθνή Βραβεία L'Oreal - UNESCO
Τα τελευταία 14 χρόνια το Ιδρυμα της L'Oreal και η UNESCO συνεργάζονται για να προβάλουν και να υποστηρίξουν το έργο ξεχωριστών γυναικών επιστημόνων, οι οποίες συμβάλλουν στην πρόοδο των επιστημονικών γνώσεων και αποτελούν πρότυπα για τις μελλοντικές γενιές.
Τα Βραβεία L'Oreal - UNESCO που ξεκίνησαν το 1998 απονέμονται κάθε χρόνια σε πέντε γυναίκες, μία από κάθε γεωγραφική περιοχή της Γης (Αφρική και Αραβικές Χώρες, Ασία -Ειρηνικός, Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Βόρεια Αμερική), ως αναγνώριση της συνεισφοράς τους στην πρόοδο της επιστήμης. Επιστήμονες από όλο τον κόσμο καλούνται να υποβάλουν υποψηφιότητα και μια διεθνής κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες και της οποίας πρόεδρος είναι ένας επιστήμονας βραβευμένος με Νομπέλ, πραγματοποιεί την τελική επιλογή. Τα Βραβεία απονέμονται εκ περιτροπής στους κλάδους των Επιστημών Ζωής και των Φυσικών Επιστημών. «Για να επιβιώσει η ανθρωπότητα χρειαζόμαστε οπωσδήποτε όλες τις καλές ιδέες όλων των μυαλών, ανεξαρτήτως φύλου. Και αυτό ισχύει για όλους τους τομείς δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένης της επιστήμης» σημείωσε ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής για τα Βραβεία L'Oréal - UNESCO στις Επιστήμες Ζωής, βραβευμένος με το Νομπέλ Ιατρικής του 1999 καθηγητής Gunter Blobel μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των φετινών τιμωμένων επιστημόνων.

Κόντρα στις προκαταλήψεις
Αν ήθελε κανείς να αναζητήσει μια κοινή συνισταμένη μεταξύ των πέντε πολύ ξεχωριστών κυριών της επιστήμης, των οποίων η έρευνα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα βιολογικών επιστημών, το δίχως άλλο αυτή θα ήταν το πείσμα τους και η άρνησή τους να δεχθούν το «όχι» ως απάντηση. Ολες ανεξαιρέτως σε κάποια στιγμή της ζωής τους ήλθαν αντιμέτωπες με αυτό το «όχι», κάποιες φορές και λόγω του φύλου τους. Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε η Μεξικανή Susana López «το να είναι κανείς γυναίκα με καταγωγή από το Μεξικό σημαίνει να είναι διπλή μειονότητα στην επιστημονική κοινότητα».  Η «διπλή μειονότητα» πάντως δεν εμπόδισε την ίδια να ανακαλύψει ιατρικά όπλα που σώζουν εκατομμύρια παιδιά από τον θάνατο κάθε χρόνο.
Ομοίως η Αυστραλή Ingrid Scheffer δεν πτοήθηκε από τον καθηγητή που την απέτρεψε να μελετήσει τη γενετική της επιληψίας και σήμερα χιλιάδες ασθενείς τής οφείλουν ευγνωμοσύνη.
Η Νοτιοαφρικανή Jill Farrant δεν έγινε πιστευτή από τον πατέρα της όταν του έλεγε πως τα φυτά ανασταίνονται. Σήμερα είναι αυθεντία στα φυτά αυτά που αναμένεται ότι θα αποδειχθούν πολύ σημαντικά για τις καλλιέργειες σε συνθήκες πολύ έντονης ξηρασίας και να συμβάλουν στη σίτιση του ολοένα αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού.
Για είκοσι χρόνια η Αμερικανίδα Bonnie Bassler έλεγε ότι τα βακτήρια επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς να την πιστεύει κανείς. Σήμερα όλοι θέλουν να συνεργαστούν μαζί της.
Τέλος, η Βρετανή Frances Ashcroft δεν ακολούθησε την πεπατημένη στην έρευνα του διαβήτη και έδωσε ζωή σε ασθενείς που πάσχουν από τη νεογνική μορφή της νόσου.


Ingrid Scheffer
Ναι, υπάρχουν γονίδια επιληψίας

Καθηγήτρια Παιδιατρικής Νευρολογικής Ερευνας Florey Neuroscience Institutes, Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης

«Αυτός ο δρόμος δεν θα σε βγάλει πουθενά!». Με αυτή τη ρήση προσπάθησε βρετανός καθηγητής της και γιατρός μεγάλου παιδιατρικού νοσοκομείου του Λονδίνου να αποτρέψει την Ingrid Scheffer από το να προσπαθήσει να μελετήσει τη γενετική των επιληψιών. Η νεαρή τότε ειδικευόμενη στην Παιδιατρική δεν τον άκουσε και επιστρέφοντας στην Αυστραλία απ' όπου κατάγεται καταπιάστηκε με το δύσκολο αυτό έργο.
Δέκα χρόνια αργότερα ο καθηγητής της τής τηλεφώνησε για να τη συγχαρεί: η Scheffer είχε εντοπίσει το πρώτο γονίδιο του οποίου οι μεταλλάξεις οδηγούσαν στην εμφάνιση επιληψίας. Για την ακρίβεια οδηγούσαν στην εμφάνιση μιας σοβαρής μορφής επιληψίας η οποία αρχίζει να εκδηλώνεται από την ηλικία των 6 μηνών. Η συνειδητοποίηση ότι το γονίδιο αυτό κωδικοποιεί για μία αντλία νατρίου, αφενός μεν βοήθησε τους ερευνητές να κατανοήσουν τη φύση των επιληπτικών κρίσεων, αλλά και να αναζητήσουν και άλλα γονίδια που συμβάλλουν στην εμφάνιση διαφορετικών τύπων επιληψιών.
Το σημαντικό για την αυστραλή γιατρό είναι ότι μπόρεσε να βοηθήσει τους ασθενείς της και τις οικογένειές τους. Πράγματι, η λεπτομερής γνώση του δυσλειτουργικού γονιδίου που προκαλεί τη νόσο συνέβαλε στην κατάλληλη επιλογή θεραπείας για κάποιες μορφές της και έδωσε τη δυνατότητα γενετικού ελέγχου σε οικογένειες που έχουν πληγεί. Η Scheffer ξέρει κάτι για το πλήγμα μιας ασθένειας στην οικογένεια: όταν ήταν 18 χρόνων έχασε τον 20χρονο αδελφό της και το γεγονός αυτό την έχει κάνει να νιώθει «τις οικογένειες των ασθενών και αυτά που περνούν».




Suzana Lopez
Ναι, ο ροταϊός μπορεί να νικηθεί


Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Γενετικής και Μοριακής Φυσιολογίας Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας Εθνικό Πανεπιστήμιο του Μεξικού

Δεν ήταν και το πιο αναμενόμενο πράγμα στον κόσμο να γίνει επιστήμονας ένα κορίτσι από το γυμνάσιο θηλέων στο οποίο φοίτησε η τιμώμενη βιολόγος από το Μεξικό. Ομως εκείνη γοητευόταν πάντα από τη φύση και οι φωτισμένοι δάσκαλοί της της Χημείας και της Βιολογίας τη βοήθησαν να αντιληφθεί την κλίση της από νωρίς. Ευτυχώς, για εκατομμύρια παιδιά ανά τον κόσμο! Χάρη στις προσπάθειες της Suzana Lopez σήμερα υπάρχει ένα διαγνωστικό τεστ για τον ροταϊό που προκαλώντας έντονη διάρροια σκοτώνει 600.000 παιδιά κάθε χρόνο στις αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ καθιστά σοβαρά άρρωστα περί τα 2 εκατ. παιδιά. Επιπροσθέτως, με την εργασία της στην απομόνωση πολλών νέων στελεχών του ιού συνέβαλε στην ανάπτυξη του εμβολίου που υπάρχει σήμερα (και το οποίο είναι προϊόν συνεργασίας περισσότερων επιστημόνων).
«Πρόκειται για έναν πολύ δημοκρατικό ιό. Προσβάλλει όλα τα παιδιά από τη Φιλανδία ως την Αφρική» λέει η κυρία Lopez και εξηγεί: «Το πρόβλημα με τις αναπτυσσόμενες χώρες είναι ότι είναι δύσκολο να μεταφερθούν τα άρρωστα παιδιά, τα οποία αφυδατώνονται σε επικίνδυνο βαθμό, στον γιατρό ή στο νοσοκομείο εγκαίρως. Χωρίς ενυδάτωση τα παιδιά διατρέχουν θανάσιμο κίνδυνο». 
Tο μεγάλο όνειρο της μεξικανής καθηγήτριας είναι η ανάπτυξη εντός αντιικού φαρμάκου για τον ροταϊό, κάτι εξαιρετικά δύσκολο αφού καθώς λέει «οι ιοί αναπτύσσονται μέσα στα κύτταρά μας και ως εκ τούτου το ανοσοποιητικό σύστημά μας δεν μπορεί να τους επιτεθεί, όπως κάνει με τα βακτήρια, χωρίς ταυτόχρονα να πληγώσει και τα κύτταρα που τους φιλοξενούν». Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το γεγονός ότι παρά τις έντονες προσπάθειες, σήμερα διαθέτουμε αντιικά φάρμακα μόνο για τους ιούς της γρίπης, τον ερπητοϊό και τον ιό HIV. Κρίνοντας ωστόσο από την ως τώρα πορεία της, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα τα καταφέρει.



Jill Farrant
Nαι, τα φυτά ανασταίνονται!


Καθηγήτρια Μοριακής Φυσιολογίας Φυτών, Τμήμα Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας, Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική
«Το νεκρό φυτό πάνω στους βράχους ήταν ζωντανό, αλλά ο μπαμπάς δεν με πιστεύει». Αυτό έγραψε στο ημερολόγιό της η Jill Farrant όταν ήταν μόλις εννέα ετών. Μεγαλώνοντας στην οικογενειακή φάρμα, η τιμώμενη βιολόγος των φυτών είχε όλο τον καιρό να παρατηρεί τα φυτά και να καταγράφει τις παρατηρήσεις της. Ναι, υπάρχουν πράγματι φυτά στην Αφρική που ανασταίνονται. Αν τα κοιτάξει κάποιος την εποχή της ξηρασίας παίρνει όρκο ότι πρόκειται για κατάξερους πεθαμένους οργανισμούς. Με την πρώτη βροχή όμως, τα φυτά αυτά βλασταίνουν ξανά και μάλιστα πολύ γρήγορα. Πρόκειται για φυτά που η εξέλιξή τους στις ακραίες αφρικανικές συνθήκες τα προίκισε με την ικανότητα που κάνει τους βιολόγους να τα ονομάζουν «φυτά αναβίωσης» (resurrection plants).
Πώς τα καταφέρνουν όμως, σε μοριακό και φυσιολογικό επίπεδο, αυτά τα φυτά; Αυτό ήταν το ερώτημα που έθεσε στον εαυτό της η νοτιοαφρικανή καθηγήτρια, η επάνοδος της οποίας στη γενέτειρά της έπειτα από διεθνείς σπουδές συνέπεσε με την αποφυλάκιση του Νέλσον Μαντέλα. Το να πάρει μέρος στο χτίσιμο μιας νέας Νότιας Αφρικής ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα όταν δέχθηκε μία θέση στο Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν. «Ηξερα ότι μπορούσα να συμβάλω. Είναι σημαντικό να εκπαιδεύεις τους ανθρώπους για να μπορούν να λαμβάνουν εμπεριστατωμένες αποφάσεις. Γι' αυτό επέστρεψα».
Η συμβολή της κυρίας Farrant δεν περιορίζεται στα τεκταινόμενα στη Νότια Αφρική. Επειτα από σκληρή δουλειά, η δυναμική ερευνήτρια και οι συνεργάτες της ανακάλυψαν τα γονίδια που ενεργοποιούνται κατά τη «νεκρανάσταση» των φυτών και μελέτησαν την αξιοσημείωτη φυσιολογία τους. Σήμερα η Farrant θεωρείται παγκόσμια αυθεντία των φυτών που ανασταίνονται. Ωστόσο, δεν επαναπαύεται στις δάφνες της: επόμενος στόχος της, ή αν προτιμάτε όνειρο προς υλοποίηση, είναι η αξιοποίηση των όσων έφερε στο φως για τη δημιουργία καλλιεργήσιμων φυτών που θα αντέχουν στις σκληρές αφρικανικές συνθήκες. Οχι πως δεν γνωρίζει τις δυσκολίες του εγχειρήματος: «Αρχικά ήθελα να αντιληφθώ τι κάνουν αυτά τα φυτά, πώς το κάνουν, πώς μιλούν το ένα με το άλλο. Φυσικά και θα ήθελα να βρω μια λύση σε παγκόσμια προβλήματα όπως η εξασφάλιση τροφής για όλο τον κόσμο. Αλλά φτάνει κανείς εκεί σιγά-σιγά, βήμα-βήμα» δήλωσε με αφορμή το βραβείο της.
Πάντως η Jill Farrant εκτιμά ότι μέσα στην επόμενη πενταετία θα έχει δημιουργηθεί ένα νέο είδος καλαμποκιού που θα αντέχει στην ξηρασία και μάλιστα χωρίς εκπτώσεις στην παραγωγή του. Οσο για την ίδια, έχοντας έλθει πολύ κοντά με τον θάνατο πριν από τρία χρόνια και έχοντας επιβιώσει, θεωρεί ότι έχει αναστηθεί όπως και τα «φυτά της» και χαίρεται τη ζωή όπως ποτέ άλλοτε.





Bonnie Bassler
Ναι, τα βακτήρια συνομιλούν μεταξύ τους


Ερευνήτρια στο Ιατρικό Ινστιτούτο Howard Hughes Καθηγήτρια Μοριακής Βιολογίας Πανεπιστήμιο Princeton ΗΠΑ

Η επιστημονική σταδιοδρομία της Bonnie Bassler άρχισε κάπως τυχαία και ανορθόδοξα: όταν ανακάλυψε ότι η κτηνιατρική δεν την αντιπροσώπευε, σπούδασε βιολογία και όταν ως φοιτήτρια προσφέρθηκε να εργαστεί εθελοντικά σε ένα εργαστήριο δεν της δόθηκε το απαιτητικό ερευνητικό πρόγραμμα για τον καρκίνο αλλά ένα υποδεέστερο για βακτήρια. Τίποτε από αυτά δεν μπόρεσε όμως να κάμψει τον ενθουσιασμό της νεαρής φοιτήτριας που όπως λέει «ερωτεύτηκε αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα» και αφιερώθηκε σε αυτά.
Ωστόσο δεν συμμερίζονταν όλοι τον ίδιο ενθουσιασμό. Για την ακρίβεια, δεν συμμερίζονταν όλοι την άποψή της ότι τα βακτήρια επικοινωνούν μεταξύ τους και σχεδόν για 20 χρόνια τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (ο μεγαλύτερος φορέας χρηματοδότησης της έρευνας στις ΗΠΑ) απέρριπτε τις προτάσεις της για χρηματοδότηση. «Αυτή η δουλειά με την επικοινωνία των βακτηρίων ήταν περιθωριακή επιστήμη» λέει η Βassler και προσθέτει: «Για 400 χρόνια οι άνθρωποι θεωρούσαν ότι τα βακτήρια ήταν πρωτόγονοι ακοινώνητοι οργανισμοί που δρούσαν μόνο ατομικά και ξαφνικά μια νέα γυναίκα έρχεται και λέει ότι δρουν ως εξαιρετικά ενορχηστρωμένες και συγχρονισμένες ομάδες. Χρειάζεται χρόνος για να γίνει αυτό αποδεκτό».
Πράγματι, χρειάστηκε χρόνος και η Bassler είχε μόνο την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Princeton και τον δικό της ενθουσιασμό για να πορεύεται. Ως το 2002 όταν η επιστημονική κοινότητα φάνηκε να αντιλαμβάνεται το πόσο σημαντικά ήταν τα ευρήματά της και της απένειμε το Βραβείο του Ιδρύματος MacArthur.
Σήμερα, πλήθος άλλων ερευνητών εργάζεται πάνω στην ιδέα της Bassler. Και πιθανότατα από αυτή θα προκύψουν τα νέα όπλα μας ενάντια στις βακτηριακές λοιμώξεις.





Frances Ashcroft
Οχι πάντα ινσουλίνη στον διαβήτη


Καθηγήτρια Φυσιολογίας, Ανατομίας και Γενετικής, Πανεπιστήμιο Οξφόρδης, Ηνωμένο Βασίλειο

Φανταστείτε να πάσχετε από διαβήτη αλλά η νόσος να μην οφείλεται στην έλλειψη ινσουλίνης και εν τούτοις οι γιατροί σας να μη το γνωρίζουν αυτό και να σας χορηγούν επιπλέον ινσουλίνη. Αυτό πάθαιναν οι ασθενείς μιας σπάνιας μορφής κληρονομικού διαβήτη. Μέχρι που η Frances Ashcroft ανακάλυψε την πρωτεΐνη η οποία αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και της έκκρισης ινσουλίνης από το πάγκρεας. Η πρωτεΐνη αυτή είναι ένας δίαυλος ιόντων. Οταν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα αυξάνουν ο δίαυλος κλείνει και το κλείσιμο αυτό πυροδοτεί την έκκριση της ινσουλίνης. Υπάρχουν ωστόσο ασθενείς των οποίων ο δίαυλος ιόντων αδυνατεί να κλείσει και έτσι ενώ το πάγκρεάς τους λειτουργεί, δεν λαμβάνει το κατάλληλο σήμα για την έκκριση της ινσουλίνης. Η ανακάλυψη της Ashcroft είχε ως συνέπεια οι ασθενείς αυτοί, οι οποίοι αναπτύσσουν τη νόσο αμέσως μετά τη γέννησή τους, να λαμβάνουν πλέον ένα χάπι για να την αντιμετωπίσουν και να αποφεύγουν έτσι τις καθημερινές ενέσεις ινσουλίνης.
«Το να ανακαλύψεις κάτι, το να ξέρεις ότι είσαι ο άνθρωπος που βλέπει κάτι για πρώτη φορά, σου δίνει απίστευτη χαρά. Οταν σου συμβεί μία-δύο φορές εθίζεσαι σε αυτό για όλη τη ζωή σου» λέει η βρετανή επιστήμονας η οποία τώρα έχει θέσει στόχο την ανακάλυψη των λόγων για τους οποίους το 25% των ασθενών με νεογνικό διαβήτη εμφανίζει και νευρολογικές διαταραχές. ΤΟ ΒΗΜΑ

Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης μέσα απο τα ωροσκόπια τους

Επίσης, εκτός από τεράστια αποθέματα ψυχικού σθένους, υπήρξαν και πολλές συγκρούσεις

από την Κατερίνα Σαλωνίκη
και τον Γιάννη Ριζόπουλο

Η Ελληνική επανάσταση αποτελεί τη μεγαλύτερη Εθνική μας περηφάνια και τη σημαντικότερη στιγμή της ιστορίας μας. Ένας πόλεμος που κράτησε 9 χρόνια και το αποτέλεσμά του οδήγησε στην ίδρυση του Ελληνικού κράτους, με τις ξένες δυνάμεις να αναγνωρίζουν την Ελλάδα σαν ανεξάρτητο κράτος, με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου στις 3/2/1830.

Η επανάσταση που με την διορθωμένη ημερομηνία άρχισε στις 4/4/1821, έγινε στο ηγετικό ζώδιο του Κριού που σηματοδοτεί και την έναρξη, με σύνοδο Ήλιου – Δία, γεγονός που δίνει ένα σημάδι επιτυχημένης έκβασης αλλά συνάμα και Ήλιου-Κρόνου. Η ακριβέστατη σύνοδος Ποσειδώνα – Ουρανού στον Αιγόκερω, είναι μια όψη κλειδί, αφού αντιπροσωπεύει τον ιδεαλισμό, την έμπνευση και την μεγάλη φιλοδοξία του σκοπού. Αυτή η εξάρτηση Ποσειδώνα – Ουρανού, σηματοδοτεί όλα τα ωροσκόπια των αγωνιστών και αντιπροσωπεύει την πρωταρχική αναγκαιότητα του σκοπού, κρύβοντας όμως και αρκετές αυταπάτες και απογοητεύσεις, οι οποίες ξεδιπλώθηκαν αφειδώς κατά τη διάρκεια της επανάστασης.


Επίσης, εκτός από τεράστια αποθέματα ψυχικού σθένους, υπήρξαν και πολλές συγκρούσεις, πολιτικές σκοπιμότητες, διχόνοιες κι ένας εμφύλιος σπαραγμός που κανείς δεν ξέρει τι τέλος θα είχε αν δεν ερχόταν ο Ιμπραήμ με τα φουσάτα του.
Όταν ο Παλαιών Πατρών Γερμανός  -ένας ακόμη ορμητικός Κριός- όρκισε σύμφωνα με την παράδοση τους επαναστάτες στην Πάτρα, όλα περιβάλλονταν από αγνές και λυτρωτικές προθέσεις αλλά αν δεν προέκυπτε ο έξωθεν κίνδυνος, ίσως σήμερα να μιλούσαμε για μια ακόμη αποτυχημένη -όσο και αυτοκαταστροφική- εξέγερση.



«Και εις το εξής να μάθωμεν γνώση, αν θέλωμεν να φκιάσωμεν χωριόν, να ζήσωμεν όλοι μαζί», είπε ο Στρατηγός Μακρυγιάννης σαν να είχε προβλέψει, τη διαχρονική ανικανότητα σύμπνοιας.

Ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης και ο «Τουρκοφάγος» Νικηταράς (Νικήτας Σταματελόπουλος) κήρυξαν την επανάσταση στην Καλαμάτα, ορίζοντας την αφετηρία του αγώνα στην επαναστατημένη Ελλάδα. Για τον δεύτερο δεν έχουν διασωθεί πληροφορίες ως προς το πότε ακριβώς γεννήθηκε αλλά ο Πετρόμπεης που συνολικά έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επανάσταση, ξέρουμε ότι ήταν Λέων με Άρη και Δία επίσης στο Λέοντα και τον Ουρανό στον Κριό, μια γνήσια ένδειξη ηρωικού μεγαλείου και αντιεξουσιαστικής διάθεσης.
Ο Πετρόμπεης είχε την τύχη και την ατυχία μαζί να ζει στη Μάνη, όπου οι έριδες των τοπικών προκρίτων τον κυνηγούσαν μια ζωή. Και τελικά παρ’ ότι ο ίδιος προσπαθούσε πάντα να παίξει έναν συμβιβαστικό ρόλο  η «κατάρα» της βεντέτας, σε συνδυασμό με τους κάκιστους χειρισμούς του Καποδίστρια προς το πρόσωπο του, είχαν σαν αποτέλεσμα την ακούσια εμπλοκή του στη δολοφονία του Κυβερνήτη.
Το τ-τετράγωνο ανάμεσα στον Πλούτωνα, τον αστρικό Ουρανό και την Δήμητρα στο Ζυγό ήταν από ότι φαίνεται η αιτία αυτής της κακοδαιμονίας.
kolokotrwnis
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, από τις πιο  έντιμες μορφές του αγώνα και διαχρονικό σύμβολο της επανάστασης, ήταν μια βαθιά ευσεβής και συναρπαστική προσωπικότητα, συνδυασμένη με τη δυναμική του ζωδίου του Κριού.
Ο Γέρος του Μοριά , αντλούσε τις ιδέες και τα οράματά του από την αντίθεση του Άρη στους Ιχθείς με τον Ποσειδώνα -να πως ορίζεται ο κλεφτοπόλεμος- και την σοφία του από τις ουκ ολίγες όψεις του Ήλιου του στον Κριό με τον Κρόνο στον Καρκίνο (τετράγωνο), το Δία στον Τοξότη (τρίγωνο) αλλά και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω.Η συνέχεια εδω

To 1o Διαδικτυακό Συνέδριο του Astrology.gr είναι γεγονός!



To 1o Διαδικτυακό Συνέδριο του Astrology.gr είναι γεγονός!
Οι έμπειροι αστρολόγοι του Astrology.gr αναλύουν online όλα όσα μας απασχολούν αυτή την εποχή - Δηλώστε συμμετοχή δωρεάν!
Θα το έχετε παρατηρήσει: Τις μέρες αυτές διαπιστώνουμε ασυνεννοησία, τσακωμούς, λάθη, παρανοήσεις... Ποιος φταίει; Μα φυσικά ο ανάδρομος Ερμής!

Δεν είναι μύθος, μα ούτε και η μόνη πραγματικότητα, καθώς όσα… δεινά μας φέρνει η ανάδρομη πορεία ενός πλανήτη, άλλα τόσα καλά μπορεί να μας προσφέρει, αρκεί βέβαια να τα γνωρίζουμε και να τα εκμεταλλευτούμε σωστά...

Θέλετε να μάθετε τα μυστικά του ανάδρομου Ερμή;
Αναρωτιέστε για το τι λένε τα άστρα για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας;
Έχετε απορίες για το πώς μας επηρεάζουν Ουρανός  Ποσειδώνας  και Πλούτωνας;


Οι απαντήσεις θα δοθούν στο 1ο Διαδικτυακό Συνέδριο του Astrology.gr, που θα διοργανωθεί στις 28-29-30 Μαρτίου, από τις 21.00 έως τις 22.00 το βράδυ.

Η συμμετοχή στο 1ο Διαδικτυακό Συνέδριο του Astrology.gr είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Δηλώστε συμμετοχή* γράφοντας το όνομα, το επώνυμο και το email σας σε ένα μήνυμα που θα στείλετε στο info@astrology.dpg.gr.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Αν γνωρίζετε ήδη την υπηρεσία «Ραντεβού με τον Αστρολόγο σας», δηλώνοντας συμμετοχή στο 1o Διαδικτυακό Συνέδριο του Astrology.gr θα βρεθείτε σε ένα γνώριμο περιβάλλον!
Σας περιμένουμε!


* Για τη συμμετοχή στο συνέδριο χρειάζεστε υπολογιστή με ηχεία, μικρόφωνο, (προαιρετικά) κάμερα και πρόσβαση στο Internet. Αναλυτικές οδηγίες θα σας δοθούν σε σχετικό email.

Θεματολογία του 1ου Διαδικτυακού Συνεδρίου του Astrology.gr

Τετάρτη 28/3
21.00-22.00 μ.μ.

Ερμής και Άρης: Η επιρροή των ανάδρομων πλανητών

Πέμπτη 29/3
21.00-22.00 μ.μ.

Οι πολιτικές εξελίξεις υπό το φως των άστρων

Παρασκευή 30/3
21.00-22.00 μ.μ.

2012: Τι φέρνουν οι διελεύσεις των αργών πλανητών;


Χρονια Πολλα στην Αστρολογο Εβιτα Ζαχαριαδου

Για τις εορταζουσες του συλλογου ΠΑΜΕ ΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

24.3.12

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Η καταιγίδα του Μοριά με αστρολογικές πινελιές



Ο θεόδωρος Κολοκοτρώνης γεννήθηκε στις 3 Απριλίου του 1770 στο Ραμαβούνι της Μεσσηνίας. Ατόφιο, ζωηρό Κριάρι καθώς ήταν ενσωματώθηκε στους κλέφτες από τα 15 του χρόνια και έγινε καπετάνιος τους. Το πάθος του εναντίον του δυνάστη τον εξώθησε να λάβει μέρος στον ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1805, μιας και είχε εμπειρία σε θαλασσινές μάχες επειδή ήταν κουρσάρος. Το 1806 επέστρεψε στη Πελοπόννησο αλλά βγήκε διάταγμα δίωξής του από τους τούρκους. Τότε άρχισε η μεγάλη περιπέτειά του. Από χωριά σε πόλεις και από πόλεις σε χωριά ο Κολοκοτρώνης ξέφευγε από τη καταδίωξη των τούρκων. Τελικά μετά από πολλές δραματικές αποδράσεις, βρέθηκε στην ασφαλή και υπό Αγγλική κατοχή Ζάκυνθο όπου υπηρέτησε στον αγγλικό στρατό και -δικαίως- τιμήθηκε με τον βαθμό του ταγματάρχη.
Εννοείται ότι η Φιλική Εταιρεία θα ήταν πιο φτωχή χωρίς τον Κολοκοτρώνη γι αυτό και βρέθηκε στους κόλπους της το 1818. Ο αγώνας για την απελευθέρωση της πατρίδας του αρχίζει για να κορυφωθεί στην άλωση της Τριπολιτσάς, στα Δερβενάκια, στη καταστροφή του Δράμαλη και σε τόσες άλλες μάχες που ολόψυχα έδωσε ο Κολοκοτρώνης με τα πρωτοπαλλήκαρά του.
Δυστυχώς αυτός ο Άντρας έζησε να γνωρίσει τη φυλακή και μάλιστα από τους ελεύθερους έλληνες που εκείνος είχε ελευθερώσει. Τώρα κατά πόσο ήταν αληθινά ελεύθεροι αυτοί που φοβήθηκαν το παράστημα και τη λεβεντιά του Κολοκοτρώνη, είναι κάτι που το αφήνω στη κρίση σας, Η δική μου καρδιά λέει ότι η ελευθερία είναι μέσα μας. Μολονότι είχε καταδικαστεί σε θάνατο, του δόθηκε χάρη στην ενηλικίωση του Όθωνα, και τελικά ονομάστηκε στρατηγός και διορίστηκε ως Σύμβουλος Επικρατείας.
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ταξίδεψε στον ουρανό στις 4 Φεβρουαρίου του 1843.


(Έχω διορθώσει τις ημερομηνίες  γέννησης λόγω της διαφοράς του Ιουλιανού και Γρηγοριανού ημερολογίου αλλά λόγω της ιερότητας των προσώπων αναφέρω την ημερομηνία που οι ίδιοι γιόρταζαν τα γενέθλιά τους).

Ένα ατόφιο Κριάρι, μπροστάρης στον αγώνα και δυναμικός, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, λάτρευε την ιδέα του αγώνα καθώς ο Ήλιος του πραγματοποιεί ακριβέστατη όψη τριγώνου με τον Δία από τον Τοξότη! Ειλικρινής, ατρόμητος, μεγάλη καρδιά, γενναίος, πιστός στις πεποιθήσεις του, εξαιρετικά φανατικός, αυθόρμητος, αυθεντικός. Με το λαμπρό τρίγωνο ¨Ηλιου - Δία, ο Κολοκοτρώνης είχε έντονο το αίσθημα του δικαίου καθώς πίστευε στην ισότητα και στην ελευθερία του ατόμου.
Η σύνοδος του Ήλιο του με την Αφροδίτη στον Κριό και το τρίγωνό τους με τον Δία δείχνουν ότι για τον Κολοκοτρώνη ο αγώνας υπήρξε ο μεγάλος του έρωτας, ο σκοπός της ζωής του και ότι ήταν ιππότης με τις γυναίκες.
Το τετράγωνο του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω με τον ορμητικό Ήλιο του στον Κριό δηλώνει ότι ο Κολοκοτρώνης δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να σκοτώσει ή να σκοτωθεί.

Η Σελήνη του στον τοξότη εκφράζει την ανάγκη του για ανεξαρτησία και απεικονίζει μία ολόθερμη, ελεύθερη ψυχή, η οποία θα ηγείτο πολλών ανθρώπων καθώς ο φανατισμός του υπέρ της Μεγάλης Ιδέας ξυπνούσε πολλούς συνανθρώπους του - τα παλληκάρια του από τον λήθαργο του "έτσι τα βρήκαμε και τι να κάνουμε".
Είμαι σίγουρη ότι ο Κολοκοτρώνης ήταν μεγάλος χορατατζής, γελούσε με τη ψυχή του με αυτή τη τόσο καλόκαρδη Σελήνη του και έλεγε τα καλύτερα -και μάλλον σόκιν- ανέκδοτα από όλους τους κλέφτες και αρματωλούς της παρέας. Η γνώμη μου μάλιστα είναι ότι σε τόσο δύσκολες περιστάσεις που έζησαν αυτοί οι άνθρωποι, το μόνο που θα μπορούσε να ελαφρύνει τις ψυχές τους ήταν το χιούμορ που -ευτυχώς- ποτέ δεν έλλειψε από την Ελληνική κουλτούρα.

Η αντίθεση του Ποσειδώνα από τη Παρθένο με τον Άρη από τους Ιχθείς απεικονίζει τη κλέφτικη στατηγική του Κολοκοτρώνη, η οποία είναι παροιμιώδης στην ιστορία καθώς μπορούσε, δρώντας κλέφτικα, να νικάει εχθρούς που υπερείχαν κατά πολύ σε άτομα και όπλα και να ξεγελάει τους τούρκους, δίνοντας την εντύπωση ότι ο στράτος του ήταν πολυπληθής ενώ δεν ήταν.
Ο Άρης στους Ιχθείς ξέρει να κρύβεται και να αιφνιδιάζει όταν ο αντίπαλος "κοιμάται ήσυχος" ενώ η αντίθεσή του με τον Ποσειδώνα, εκτός από την ευαισθησία που προσδίδει, ενισχύει και τη πονηριά.

Το τρίγωνο του Ποσειδώνα με τον Ουρανό δείχνει έναν πατριώτη με επαναστατικό ιδεαλισμό ενώ το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ήλιο δηλώνει την κοινωνική αδικία που διαπράχτηκε εναντίον του εκ μέρος των πολιτικών της εποχής του καθώς αυτός ο μεγάλος Ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης βρέθηκε στη φυλακή. Μολονότι στη συνέχεια δικαιώθηκε, αυτή η πράξη βίας προς έναν μεγάλο Ήρωα, εκφράζει άριστα τη κοινωνική βία που συνεπάγεται το τετράγωνο Κρόνου - Ήλιου καθώς επίσης και την απώλεια του πατέρα του, ο οποίος σκοτώθηκε από τους τούρκους τη χρονιά που γεννήθηκε ο Κολοκοτρώνης.

Προσωπικά συνεχίζω να έχω φυλακισμένο τον Κολοκοτρώνη,,,, στη καρδιά μου και πιστεύω ότι κι εσείς μάλλον κάπου εκεί τον έχετε εγκλωβίσει. Πιστεύω όμως ότι αυτή η φυλακή του είναι αρεστή και αν μας κοιτάει από ψηλά, ίσως να μας χαμογελά!

Σμάρω Σωτηράκη

Νέα Σύγχρονη Αστρολογική Εγκυκλοπαίδεια - Ένατος Τόμος: Ωριαία & Επιλεκτική Αστρολογία


Η Νέα Σύγχρονη Αστρολογική εγκυκλοπαίδεια συνεχίζει την κυκλοφορία της με τον 9ο τόμο.

Μία από τις μεγαλύτερες εκδοτικές εταιρίες, η 4π Ειδικές Εκδόσεις Α.Ε. ετοίμασε 16 αστρολογικούς τόμους με προσεγμένη και ιδιαίτερη εικονογράφηση και κείμενα που ξεπερνούν κάθε άλλη αστρολογική προσέγγιση.
 
Σήμερα 23/3 κυκλοφορεί ο ένατος τόμος με τίτλο «Ωριαία και Επιλεκτική Αστρολογία» και ακολουθούν οι επόμενοι από την Παρασκευή 30/3, για τους οποίους μπορείτε να ενημερωθείτε μέσα από το ακόλουθο link:  http://www.astroacademy.gr/volumes.php

Η συγγραφή του όγδου τόμου έχει γίνει από τις αδελφές Εβίτα &Τίνα Ζαχαριάδου, οι οποίες έγραψαν την Ωριαία Αστρολογία και τον karl-Heinz Ottinger που έγραψε την Επιλεκτική. 
Η επιστημονική επιμέλεια του τόμου έχει γίνει από τα έμπειρα αστρολογικά χέρια της Σμάρως Σωτηράκη.

Τη συγγραφή των επόμενων τόμων έχουν αναλάβει οι  Σμάρω Σωτηράκη, Ελίνα Τσαβδάρη, Θανάσης Ματσώτας, Ματίνα Πάντζαλη, Κarl-Heinz Ottinger, Δημήτρης Κορωνάκης.
Υπεύθυνη έκδοσης είναι η Μάρα Καζάκου.

Μη χάσετε κανέναν τόμο που θα κοσμήσει τις γνώσεις και τη βιβλιοθήκη σας.

Όσοι έχετε χάσει κάποιους τόμους ή απλά θέλετε να έρχονται στο σπίτι σας (οπουδήποτε στην Ελλάδα ή στην Κύπρο) και να έχετε μία έκπτωση, τηλεφωνήστε στο 210-6070000 ή απευθυνθείτε εδώ 


Σμάρω Σωτηράκη 
 

23.3.12

Ελληνικες Παροιμιες σε αψογα Αγγλικα...

ΠΕΡΑΣΕ Η ΜΠΟΓΙΑ ΤΗΣ    HER PAINT HAS PASSED

ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ  HE MADE CROOKED EYES

ΤΟΥΣ  ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ  HE PUT EYEGLASSES ON THEM

ΠΙΑΝΕΙ ΠΟΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ HE CATCHES BIRDS IN THE AIR

ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ ΞΥΝΟ  IT CAME OUT SOUR FOR HIM

ΚΑΒΑΛΗΣΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ  HE MOUNTED THE BAMBOO

ΠΗΡΑΝ ΑΕΡΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥ HIS BRAINS TOOK AIRS

ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΚΑΛΤΣΑ HE/SHE IS DEVILS SOCKS

ΕΓΙΝΕ ΚΑΠΝΟΣ  HE BECAME SMOKE

ΕΙΝΑΙ ΞΥΛΟ ΑΠΕΛΕΚΗΤΟ HE/SHE IS AN UNHEWN PIECE OF WOOD


ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΕ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΟΡΑ HE LOADED THEM ON THE ROOSTED

ΤΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙ  SHE PUT HIS TWO FEET IN ONE SHOE

ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΦΩΤΑ  HE CHANGED HIS LIGHTS

ΜΟΥ ΕΠΡΙΞΕ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ  YOU MADE MY LIVER  SWELL

ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΑΤΙΝΙ  SHE MADE HIS LIFE A ROLLER SKATE

ΤΟΥ ΤΑ ΕΨΑΛΕ  HE SANG PSALMS TO HIM

ΤΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ  HE TOOK HIS FAITH OUT OF HIM

TOY ΕΨΗΣΕ ΤΟ ΨΑΡΙ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ SHE COOKED THE FISH ON HIS LIPS

ΕΓΙΝΑΝ ΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΒΑΡΙΑ  ΤΗΕΥ  BECAME YARN AND SKEINS

ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΓΥΑΛΙΑ-ΚΑΡΦΙΑ THEY MADE THEM GLASSES-NAILS

ΤΟΝ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ HE WROTE HIM  IN/ON HIS OLD SHOES

ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΑ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ  THEY WILL EAT THEIR MUSTACHES

ΤΟΒΑΛΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ  HE PUT IT IN/ON HIS FEET/LEGS

ΤΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ HE TOOK HIS AIR

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΠΑΝ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ  THEY DONT KHOW WHERE THE FOUR ARE GOING

ΒΑΛΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ PUT SOME WATER IN THE WINE


ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ HE TOOK THE BULL BY THE HORNS

ΕΧΟΥΝΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΕΣ  THEY HAVE BUSINESS  WITH POM-POMS

ΤΑ ΖΩΑ ΜΟΥ ΑΡΓΑ  MY ANIMALS ARE SLOW

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ-ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΥΔΙΑ  WHAT GOES MIEAW-MIEAW ON THE ROOF-TOP

ΓΛΕΝΤΙ ΤΡΙΚΟΥΒΕΡΤΟ THREE-BLANKET PARTY

ΜΠΗΚΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ THE  WATER GOT IN THE WATER DITCH

ΜΑΖΙ ΜΙΛΑΜΕ,ΧΩΡΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ TOGETHER WE TALK,SEPARATELY WE                                       UNDERSTAND


ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΚΑΛΟ  EVERY OBSTACLE FOR THE BEST

ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΕΙΛΙΑ  HE PROMISES RABBITS  WITH CLERIC:’S STOLE

ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ HE LOST THE COMPASS

ΑΥΤΟΣ ΑΓΡΟΝ ΗΓΟΡΑΣΕ HE WAS BUING A FARM/FIELD

TO ΦΥΣΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΥΩΝΕΙ  HE BLOWS ON IT BUT IT DOES NOT COOL OFF

ΒΑΛΕ ΜΥΑΛΟ PUT SOME BRAINS IN

ΧΤΙΖΕΙ ΠΑΛΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ HE IS BUILDING PALACES IN THE SAND

ΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΡΑ HE PROMISES THE SKY WITH ITS STARS

EΤΕΡΟΝ ΕΚΑΤΕΡΟΝ ONE THING ANOTHER THING

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΧΩΡΙΟ THEY DO NOT MAKE A VILLAGE

ΣΤΟ ΑΨΕ ΣΒΗΣΕ   AT THE ON-OFF

ΑΝ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΤΟ ΠΟΔΑΡΙ ΤΟΥ IF THE DEVIL BREAKS HIS LEG

ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ  AFTER THE HOLIDAYS

ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ CLIFF AHEAD AND RAVINE BEHIND

ΕΦΤΑΣΕ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ THE KNOT REACHED THE COMB

ΤΑ ΡΑΣΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ THE VESTMENTS DO NOT MAKE THE PRIEST

ΓΙΑ ΨΥΛΛΟΥ ΠΗΔΗΜΑ  FOR A FLEA’S JUMP

ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ  WHAT IS RUNNING

ΕΙΠΕ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑ THE DONKEY CALLED THE ROSTER BIGHEAD


ΣΤΗΝ ΒΡΑΣΗ ΚΟΛΑΕΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ THE IRON STICKS WHEN ITS HOT

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ GOOD MORNING FOR TOMORROW

ΤΡΑΒΑΕΙ ΚΟΥΠΙ  HE IS ROWING

ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ  ARE YOU WORKING ME

ΟΥΤΕ ΨΥΛΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΣΟΥ  NOT A FLEA IN YOUR BOSOM

ΜΟΥ ΣΗΚΩΘΗΚΕ Η ΤΡΙΧΑ  MY HAIR WAS RAISED

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ  WHO IS GOING TO GET THE SNAKE OUT OF THE HOLE

ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΣ  YOU TURNED ON OUR LIGHT

ΜΟΥΡΘΕ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΦΟΝΤΥΛΙ THE SKY HIT ME LIKE A SPINDLE

ΝΑ ΜΟΥ ΤΡΥΠΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΜΥΤΗ  MAKE A HOLE IN MY NOSE

ΜΕ ΕΒΓΑΛΕ ΑΣΠΡΟΠΡΟΣΩΠΟ  HE GOT ME OUT WHITEFACED

ΜΟΥ ΠΕΣΑΝΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ MY FACED DROPPED

ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΕΡΑ HE DOES NOT TAKE IT OUT THERE

ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ HE MADE A HOLE IN THE WATER

ΑΠΟ ΕΞΩ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΩΤΑ  FROM THE OUTSIDE AND MIXED UP

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ  WELL HE SUFFERED

ΕΓΙΝΕ ΤΥΦΛΑ ΣΤΟ ΜΕΘΥΣΙ  HE BECAME BLINDLY DRUNK

ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ HIS EAR DOES NOT SWEAT

ΕΒΓΑΛΕ ΓΛΩΣΣΑ HE/SHE STUCK HER TONGUE OUT

ΟΤΙ ΒΡΕΧΕΙ ΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ  WHATEVER IT RAINS,LET IT COME DOWN

ΔΑΓΚΩΣΕ ΤΗΝ ΛΑΜΑΡΙΝΑ HE BIT THE SHEET METAL

ΒΡΕΧΕΙ ΚΑΡΕΚΛΟΠΟΔΑΡΑ IT IS RAINING CHAIRLEGS

ΤΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΟΥΤΡΑ HE IS HOLDING  FACES

ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ  TAKE-GIVE

ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ HE KEEPS ON PLAYING HIS VIOLIN

ΚΥΛΙΣΕ Ο ΤΕΤΖΕΡΙΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ  THE POT ROLLED AND FOUND THE LID

ΤΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΑΗΔΟΝΙ HE PAID THE PRICE OF A NIGHTINGALE FOR A CUCKOO BIRD


ΜΠΗΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΚΑΙ ΑΛΕΣΤΕ  GO IN DOGS AND MAKE FLOUR

ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ HE PAID FOR IT WITH THE HAIR ON HIS HEAD

ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΝΥΦΗ  HE PAID THE BRIDE

ΕΙΝΑΙ ΑΝΩ ΠΟΤΑΜΩΝ  HE IS ABOVE/OVER RIVERS

ΕΦΑΓΕ Η ΜΥΓΑ ΣΙΔΕΡΟ ΚΑΟ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙ ΑΤΣΑΛΙ THE FLY ATE IRON AND THE MOSQUITO ATE STEEL

ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΙ ΚΑΣΤΑΝΑ ΗΕ DOESNOT GIVE CHESTNUTS AS GIFT

ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ HE TOOK HIM ON HIS NECK

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΞΕ-ΓΕΛΑΣΕ IT IS NOT PLAY-LAUGH

ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΘΑΛΑΣΣΑ HE MADE THEM SEA

ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΣΑΛΑΤΑ HE MADE THEM SALAD

TA EKANE MOYΣΚΕΜΑ HE MADE THEM DRIPPING WET

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΚΟΒΕΙ ΚΑΙ ΡΑΒΕΙ  HER TONGUE CUTS AND SEWS

ΕΧΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΔΕΚΑΤΕΣΣΑΡΑ  HAVE YOUR EYES FOURTEEN

ΕΞΩ ΚΟΥΚΛΑ-ΜΕΣΑ ΠΑΝΟΥΚΛΑ  OUTSIDE A DOLL-INDIDE THE PLAGUE

ΜΥΡΙΣΑ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΜΟΥ I SMELLED MY FINGERNAILS

ΝΑ ΓΛΥΦΕΙΣ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΣΟΥ TO LICK YOUR FINGERS

ΕΧΩ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ  I HAVE THE UPPER HAND

ΔΕΝ ΜΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ  HE/SHE DOES NOT FILL MY EYE

MOY EKOΨΕ ΤΗΝ ΧΟΛΗ  HE/SHE SNAPPED MY GALL BLADER

ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΒΥΣΙΝΟ  I CAN  DO WITHOUT THE CHERRY

ΚΟΥΝΙΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ  MOVE FROM YOUR SEAT

ΤΡΕΧΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΩ  I RUN AND CAN NOT GET THERE

ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ WHAT I HAVE AND DO NOT HAVE

ΔΕΝ ΧΑΛΑΩ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΜΟΥ I AM NOT SPOILING MY SUGARY