27.8.12

Το ωροσκόπιο του Ο Νηλ Όλντεν Άρμστρονγκ

«Πέταξε» για πάντα ο Νηλ Άρμστρονγκ

  «Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα»
Γιάννης Ριζόπουλος         Γιάννης Ριζόπουλος
«Πέταξε» για πάντα ο Νηλ Άρμστρονγκ        
Η ιστορική φράση του την στιγμή που κατέβαινε από τη σεληνάκατο θα τον συνοδεύει πάντα, όπου κι αν βρίσκεται.
Ο Νηλ Όλντεν Άρμστρονγκ, ο πρώτος άνθρωπος που «πάτησε» στο φεγγάρι, έφυγε πλήρης ημερών σε ηλικία 82 ετών, ύστερα από μια εγχείριση μπάι πας στην οποία υπεβλήθη στις αρχές του μήνα.
armstrong
Ο Άρμστρονγκ γεννήθηκε στις 5/8/30 (ώρα 00:31) στη Γουαπακονέτα του Οχάιο.
Λέων με ωροσκόπο στους Διδύμους και Σελήνη στον Τοξότη, τιμήθηκε και δοξάστηκε εν ζωή, όσο λίγοι στον κόσμο.
Σε αυτό βέβαια έπαιξε ρόλο η σύνοδος της Δήμητρας με τον Ήλιο του στην ακμή του 4ου οίκου και το τετράγωνο της με τον αστρικό ωροσκόπο του. Μάλιστα στην αστρική της εκδοχή, η σύνοδος των δύο πλανητών πέφτει πάνω στον τροπικό Πλούτωνα στην ακμή του 3ου οίκου, υπονοώντας ότι η αναγνώριση θα μπορούσε να έχει σχέση με ένα εξερευνητικό ταξίδι στο άγνωστο.
Ο Άρης ήταν το «κλειδί»
Η σχέση του Άρμστρονγκ με τα ταξίδια και τις πτήσεις ξεκινάει βέβαια από τη γωνιακή Σελήνη του στον Τοξότη (η αστρική έχει αντίθεση με τον ωροσκόπο του) αλλά αυτός που έπαιξε καταλυτικό ρόλο ήταν ο Άρης στους Διδύμους στον 1ο οίκο, που στο ωροσκόπιο συμμετέχει σε ένα πυκνό δίκτυο σημαντικών όψεων.
Πάνω στον τροπικό Άρη «πέφτει» η αστρική αντίθεση Δία-Κρόνου, ενώ δεν μπορούν να μείνουν απαρατήρητα τα εξάγωνα του πλανήτη με τον Ήλιο αλλά και τον Ουρανό στον Κριό, που σύμφωνα με τα αστρο-ιστορικά δεδομένα, συνδέεται άμεσα με την κατάκτηση των αιθέρων.
Βέβαια με τόσες όψεις του Άρη με αργούς πλανήτες, η ...ζωή εκεί ψηλά δεν ήταν πάντα εύκολη.
Ο Άρμστρονγκ σπούδασε μηχανικός αεροσκαφών και πριν γίνει αστροναύτης, υπηρέτησε στην Κορέα, ενώ για ένα μεγάλο διάστημα εργάστηκε ως «δοκιμαστής» πτήσεων. Τόσο στον πόλεμο όσο και στα τεστ «έχασε» κάποια αεροσκάφη αλλά ο ίδιος δεν έπαθε τίποτα σπουδαίο.
Στο ωροσκόπιο του βέβαια, προκαλεί εντύπωση η ισχύς και η πολλαπλή εμπλοκή του γωνιακού Ποσειδώνα (ο τροπικός σε σύνοδο με τον Ερμή και ο αστρικός με τον Ήλιο και τη Δήμητρα).
Από όσο γνωρίζουμε ο Νηλ Άρμστρονγκ δεν είχε ποτέ του κάποια ιδιαίτερη σχέση με τις τέχνες. Μήπως όμως είχε με τις απάτες;
Αυτός ο τόσο ενεργός Ποσειδώνας δίνει τροφή σε όσους υποστηρίζουν πως, ο «Πρώτος Άνθρωπος» δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στο φεγγάρι και ότι όλα γυρίστηκαν σε στούντιο, ας μείνουμε όμως προς το παρόν σε άλλα σενάρια απάτης, πολύ πιο... δεμένα.
Ο Άρμστρονγκ σταμάτησε να μοιράζει αυτόγραφα, όταν διαπίστωσε ότι οι αποδέκτες τους τα μοσχοπουλούσαν αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Το αποκορύφωμα αυτής της Ποσειδώνιας σκανταλιάς ήρθε όταν ο επί σειρά ετών κουρέας του πούλησε έναντι 3000 δολαρίων μια τούφα από τα μαλλιά του, χωρίς βέβαια να τον ενημερώσει...
Με αφορμή όλα αυτά τα περιστατικά ο Άρμστρονγκ συνέστησε στη ΝΑΣΑ να είναι πιο προσεκτική με τη δημοσιοποίηση υλικού από την προσωπική ζωή των αστροναυτών.
Όσον αφορά τα αστρολογικά αίτια του θανάτου του, φαίνεται πως σε αυτήν την ευαίσθητη τελευταία φάση της ζωής του, ο γενέθλιος Άρης στον 1ο οίκο -ό ίδιος που τον «έσπρωξε» ψηλά- λειτούργησε σαν «αδύναμος κρίκος», αφού μετά την Σεληνιακή έκλειψη του Ιουνίου, που έγινε πάνω του, δέχθηκε τα «πυρά» του διελαύνοντα αστρικού Ουρανού (τετράγωνο) και του διελαύνοντα αστρικού Πλούτωνα (αντίθεση).

Δεν υπάρχουν σχόλια: