1.6.12

Ο ζωδιακός κύκλος

                                     ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ . . . . . .

                                                                                     Χορός

Και ο χορός καλά κρατεί. . . . . . .


Στο ξέφωτο. . . .
Στην πλατεία . . . .
Στην αλάνα . . . .
Στο μεγαλύτερο δωμάτιο. . . .
Μουσική.
Όλοι είναι εκεί. Κάτι γιορτάζουν.......

Παρατηρώ τα δρώμενα.

Κάποιος κάνει την αρχή. Ψυχωμένος, ενθουσιώδης, κεφάτος, επίμονος. Περιστοιχίζεται γρήγορα. Ο πάγος σπάει. Ο χορός αρχίζει κι αυτός, μπροστά, "τον σέρνει".
(Κριός)

Ακολουθεί το "στιβαρό" χέρι, το γνωστό ή της στιγμής ταίρι του, Κρατά το μαντήλι, στηρίζει τον πρώτο, σφίγγεται, χαλαρώνει, τρέχει ή αργοσέρνεται ανάλογα με τα προστάγματα, τις εντολές, τις ανάγκες που προκύπτουν από τις κινήσεις του μπροστάρη.
(Ταύρος)

Έπονται κάποιοι που "κρατούν το ίσο". Οι μεγάλοι μιμητές, αντιγραφείς βημάτων αλλάζουν βηματισμούς ανάλογα με τη διάθεσή τους, συντονισμένοι πότε με τον πρώτο, πότε με τον παραστάτη και πότε με φαντάσματα που στριφογυρίζουν στο νου τους.
(Δίδυμοι)

Μικρές - μικρές παρέες σηκώνονται κι άλλοι, με ντροπαλά γέλια και χαμόγελα. Η μουσική και η οικειότητα ενθαρρύνουν την "αδεξιότητά τους". Γυρίζουν γύρω - γύρω, κουβεντιάζοντας, κουτσομπολεύοντας, γελώντας πνιχτά.
(Καρκίνος)

Στιγμές - στιγμές κάποιος πετιέται, κόβει τους δεσμούς του από την περιφέρεια, μπαίνει στο κέντρο του κύκλου και σειέται και λυγιέται κάνοντας το κομμάτι του. Όλοι προσηλώνονται σ' αυτόν, τον ενθαρρύνουν με κινήσεις, φωνές και σφυρίγματα.
(Λέων)

Δε λείπει κι εκείνος ο χορευτής που έχει αφήσει το σώμα του στα χέρια του "αυτόματου πιλότου" , και παρατηρεί τους υπόλοιπους. Μερικές φορές αναγνωρίζει πως ήρθε η στιγμή ν' αλλάξει ο πρώτος (κουράστηκε, εξάντλησε τις φιγούρες του και επαναλαμβάνεται μονότονα), με κείνον εκεί τον άλλο που βρίσκεται στο απόγειο του κεφιού. Αθόρυβα, σχεδόν αόρατα, διευκολύνει την αλλαγή.
(Παρθένος)

Σε μία προσπάθεια βελτίωσης των αποτελεσμάτων, την κεφαλή καταλαμβάνει κάποτε - κάποτε ένα ζευγάρι. Φιγουράρει ζευγαρωτά, άλλοτε κρατώντας τη σύνδεση με την "ουρά" κι άλλοτε αφήνοντάς την. Η παρέα παίρνει κουράγιο.
(Ζυγός) Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget