9.5.12

Το ωροσκοπιο του κ Μιχαλολιάκου

  Είναι ένας διπλός Υδροχόος (έχει και τον Ωροσκόπο του στο ζώδιο) με Σελήνη στον Ταύρο
Χρυσή Αυγή: Το αστρολογικό προφίλ του κ Μιχαλολιάκου        
Γράφει ο Karl-Heinz Ottinger
«Der Zweck heiligt die Mittel.»
Η φράση είναι από το βιβλίο του Νικολό Μακιαβέλι «Ο Ηγεμών» και σημαίνει το γνωστό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Πολλοί θεωρούν τον κ Μιχαλολιάκο τρελό, εγωπαθή, ναζιστή και νοσταλγό παρελθοντικών καταστάσεων. Ο ίδιος δηλώνει εθνικιστής, αντικαπιταλιστής και υποστηρικτής της αρχαιοελληνικής παράδοσης. Τι απ' όλα είναι;
Αστρολογικά έχει σημασία πως είναι ένας διπλός Υδροχόος (έχει και τον Ωροσκόπο του στο ζώδιο) με Σελήνη στον Ταύρο πράγμα που τον κάνει απόλυτο στα θέλω και στις πράξεις του.
Ακόμη, σύμφωνα με την κλασική αστρολογία, με την οποία σημειωτέον ασχολείται και ο ίδιος, έχει στο ωροσκόπιο του έναν χαρακτηριστικό «σταυρό» στα σταθερά με την συμμετοχή του Άρη στον Ταύρο, του Ουρανού στον Λέοντα, του Ποσειδώνα στον Σκορπιό και της Αφροδίτης στον Υδροχόο.
Η εμπλοκή του Άρη με τους δύο αργούς πλανήτες χαρακτηρίζει ακτιβιστές που πατάνε σε μια γερή ιδεολογική βάση, ένα είδος «σταυροφόρων» που εκστρατεύουν ενάντια στον «εχθρό» έχοντας ορκιστεί πίστη στα ιδεώδη τους. Ακόμη, ο άξονας των Δεσμών της Σελήνης σε Ταύρο (ο Νότιος) και Σκορπιό (ο Βόρειος) υποδηλώνει μια δογματική αφετηρία και μια μεταμορφωτική πορεία, μέσα πάντα από απόλυτα μεγέθη.
Η ευδιάκριτη υπεροχή των σταθερών ζωδίων στο ωροσκόπιο του είναι όπως είπαμε δηλωτική της επιμονής του, ενώ ο Κρόνος στον 10ο οίκο έρχεται να στηρίξει ακόμη περισσότερο την σκληρή, στρατιωτικού τύπου, στάση του. Ο δε Πλούτωνας στον Λέοντα και τον 7ο οίκο υπερθεματίζει σε σχέση με μια απόλυτη και προαποφασισμένη στάση απέναντι στους άλλους.
Διαβάζοντας κανείς τις θέσεις της Χρυσής Αυγής γύρω από την Οικονομία και το Μνημόνιο, μπορεί εύκολα να διαπιστώσει πως σε αρκετά σημεία δεν διαφέρουν και πολύ, ακόμη και από εκείνες μέρους της Αριστεράς (λογιστικός έλεγχος, εθνικοποίηση των τραπεζών κ.α). Σημασία έχει βέβαια ο τρόπος με τον οποίο προωθεί ή επιβάλλει κάποιος τις απόψεις του αλλά καλό είναι αυτό το στοιχείο να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους πολιτικούς αναλυτές.
Γεγονός είναι πως ο κ Μιχαλολιάκος δεν το έπαιξε ποτέ φιλικών διαθέσεων με το σύστημα, κυνήγησε ως σύγχρονος Ιαβέρης τους λαθρομετανάστες -ουσιαστικά προτείνει ένα είδος γκουλάγκ για την αντιμετώπιση του προβλήματος- επανέφερε τον αρχαιοελληνικό-δωρικό χαιρετισμό που αρκετές δεκαετίες πριν έτυχε να τον ξαναφέρει στην μόδα ο Χίτλερ, θιασώτης κι εκείνος -όπως και πολλοί Γερμανοί- της αρχαιοελληνικής κουλτούρας. Δηλώνει ...ευθαρσώς πως η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, υιοθετώντας την φράση του Α Παπανδρέου, δηλώνει επίσης αντισιωνιστής (όχι αντισημίτης) και προτείνει την καταδίκη και την δήμευση της περιουσίας, όλων όσων διασπάθισαν το Δημόσιο χρήμα.
MIXALOLIAKOS
Οι εξισώσεις
Ο τράνζιτ Vulcanus (6/5) = Δίας (SARC)= Σελήνη (natal) δεν υπήρχε περίπτωση να τον άφηνε εκτός βουλής.
Στον γενέθλιο χάρτη του (natal ή πιο σωστά radix) έχει:
MC=WI= Αφροδίτη/Kronos = Ποσειδώνας/Kronos= Ήλιος/Vulcanus:
Η στάση που κρατά κάποιος απέναντι στον κόσμο. Αυτό που αντιλαμβάνονται οι άλλοι. Ένα άτομο φιλεύσπλαχνο. Συμμετοχή σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Κερδίζοντας πράγματα. Δραστηριότητες γεμάτες γοητεία. Έχοντας λανθασμένη αντίληψη. Αδυναμία να πάρει σωστές αποφάσεις. Στις αποφάσεις υπάρχει μια υποκειμενικότητα και θολούρα. Ένα άτομο διοικητικά ανεπαρκές. Αυτός που δεν ξέρει και δεν μπορεί να κουμαντάρει μια κατάσταση. Μια φυσική ενέργεια. Η δύναμη. Άτομα που έχουν ψυχική μα κι σωματική δύναμη. Κάποιος που νοιώθει σίγουρος για την δύναμη που έχει.
Ερμηνεία: Βλέπουμε την στάση που κρατά απέναντι στον κόσμο. Είναι σίγουρος για την δύναμη που έχει και βρίσκεται με άτομα που έχουν ψυχική και σωματική δύναμη. Στις αποφάσεις του, αν και γοητεύουν κάποιους, υπάρχει μια υποκειμενικότητα και θολούρα. Υπάρχει αδυναμία στην λήψη σωστών αποφάσεων (ειδικά με την μάζα, την κοινή γνώμη), αφού είναι αδιάλλακτος.
Kronos = Κρόνος /Vulcanus = MC/Admetos = WI/Admetos =Βόρειος Δεσμός/Πλούτωνας :
Αδυναμία να εξαπατήσει. Για να είναι προσεκτικός. Για να είναι ύποπτος. Μεγάλα μέτρα προφύλαξης. Επίβλεψη του κράτους. Αρχομανία. Θέλω να ηγούμαι πάση θυσία. Μια αρχή- η εκκίνηση. Οι πρώτες επαφές.
MC/Άρης = Ερμής/Kronos = Wi/Άρης = ASC/Poseidon=Ήλιος/Ποσειδώνας: Η δράση και η εργασία μου ισούται με διατάγματα, διαταγές και μεγάλες ιδέες. Ο έχων θάρρος. Ο πνευματικός μέντορας κάποιων. Η απώλεια της πραγματικότητας και της αίσθησης του χρόνου.
Ερμηνεία: Θυμηθείτε το «Εγέρθητι». Όταν μπαίνει ο αρχηγός σηκωνόμαστε ως ένδειξη σεβασμού.
Το μέλλον
Καλώς ή κακώς η παρουσία του Ουρανού στον Κριό φέρνει αύξηση στα πατριωτικά και εθνικιστικά κινήματα, όπως αντίστοιχα και στα αριστερά κοινωνικά. Κι εκείνο που πρέπει να ευχόμαστε είναι να μην έρθουν σε ανοικτή σύρραξη οι δύο τάσεις.
Όσον αφορά τον αποκλεισμό από το δημόσιο βήμα που προτείνουν κάποιοι ως μέτρο αντιμετώπισης του κ Μιχαλολιάκου και της Χρυσής Αυγής, η γνώμη μου είναι πως το μόνο που θα επιτευχθεί με μια τέτοια αφοριστική τακτική είναι η περαιτέρω συσπείρωση των συνοδοιπόρων του και η αναπόφευκτη αύξηση των εξτρεμιστικών ενεργειών στα όρια -ή και πέρα από αυτά- της νομιμότητας. Στην Κοινωνική Ψυχολογία είναι γνωστό πως ότι περιθωριοποιείται ...εξαγριώνεται, αφού πέφτει κάθε γέφυρα επικοινωνίας. Ανάλογο θέμα είχε τεθεί και από αρκετούς διανοητές σε σχέση με την δράση των «αντιεξουσιαστών». Το πρόβλημα είναι πως τελικά τα κανάλια αλλά και το σύνολο του πολιτικού κόσμου, με την στάση τους αντί να του συρρικνώνουν τα ποσοστά, του τα αυξάνουν γιατί στην συνείδηση περνά πως είναι κάποιος που το σύστημα τον θέλει έξω.
Και τώρα που «ο κύβος ερίφθη» με δημοκρατική μάλιστα νομιμοποίηση, νομίζω πως ο κ Μιχαλολιάκος εκμεταλλευόμενος αυτό το στοιχείο μπορεί να αρχίσει τους εκλογικούς ...περιπάτους, τουλάχιστον ως προς την παρουσία του στο Κοινοβούλιο. Εάν μάλιστα κατορθώσει να βρει μια συνισταμένη ανάμεσα στα πιστεύω του και την οπωσδήποτε «αδόκιμη» εικόνα και συμπεριφορά του απέναντι στην κοινή γνώμη θα πάει ανέλπιστα καλά. Με προβληματίζει όμως ότι είναι αδιαπραγμάτευτος.
Ρεαλιστικά, μαζί με τον κ Τσίπρα και τον κ Καμμένο, συγκαταλέγεται στους νικητές των εκλογών και φαίνεται πως ...έπεται και συνέχεια.
Δεσμευόμαστε να ασχοληθούμε ενδελεχώς στο άμεσο μέλλον. Γιατί δικαίωμα στην αστρολογική ενημέρωση έχουν όλοι και προς πάσα κατεύθυνση.

1 σχόλιο:

Ανατολή είπε...

Εξαιρετικό,επειδή κρατήσατε ίσες αποστάσεις,εντελώς αντικειμενικός και καθόλου αφοριστικός!!
Με κέρδισε με πολλούς πόντους αυτό!!!