20.5.12

Προβλήματα που Αντιμετωπίζουμε Όλοι Πέμπτος Οίκος



Το παρακάτω κείμενο είναι μετάφραση στα Ελληνικά από την σειρά άρθρων "Problems We All Face", του Dane Rudhyar. Το πρωτότυπο κείμενο μπορείτε να το βρείτε στο www.khaldea.com


Olive trees with yellow sun and sky, Vincent van Gogh



Το Αληθινό Μονοπάτι της Αυτοέκφρασής Σας
Dane Rudhyar 


Όταν ένας αστρολόγος που ακολουθεί την συνήθη πρακτική, κοιτά έναν γενέθλιο χάρτη, λέει ή γράφει στον πελάτη του: "Επειδή ο Ήλιος ή η Σελήνη βρίσκεται στο ένα ή το άλλο ζώδιο ή οίκο, επειδή αυτός κι εκείνος ο πλανήτης, σχηματίζουν τη μία ή την άλλη όψη, είστε αυτός ο τύπος ανθρώπου". Κάνοντας το αυτό, ο αστρολόγος διαβάζει στον χάρτη έναν αριθμό χαρακτηριστικών που απεικονίζουν τι είναι το άτομο.


 Σε αυτά τα άρθρα, υιοθετώ μία αρκετά διαφορετική προσέγγιση της εξέτασης του γενεθλίου χάρτη, επειδή επιθυμώ να σας βοηθήσω να βρείτε μέσω του γενεθλίου χάρτη σας τον καλύτερο τρόπο για να γίνετε αυτό για το οποίο προορίζεστε. Με άλλα λόγιο, υποθέτω ότι ο γενέθλιος χάρτης σας σαν σύνολο, λέει πως πρέπει να εξελιχτείτε ως άτομο κι ως εκ τούτου τον σκοπό της ύπαρξής σας στην γη. Ο χάρτης δεν περιγράφει αρχικά τι είστε, αλλά υποδεικνύει τη λύση στα βασικά σας προβλήματα. Δείχνει τι χρειάζεστε, λέγοντας δε «εσείς», εννοώ εδώ εσάς σαν ατομικό εαυτό, όχι σαν το συνονθύλευμα φυσικών και φυσιολογικών τάσεων που έχετε κληρονομήσει από προγόνους και κοινωνία. Εσείς, ως ατομικός εαυτός, προορίζεστε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις κληροδοτημένες τάσεις. Γεννιέστε σε συγκεκριμένη οικογένεια και έθνος, ενώ από την γέννησή σας υποβάλλεστε στον αντίκτυπο συγκεκριμένης κοινωνικής, θρησκευτικής και πολιτισμικής παράδοσης, γιατί αυτή η κληρονομία και το πρώιμο κοινωνικό περιβάλλον είναι απαραίτητα για να διαμορφώσετε ορισμένες ικανότητες ή δυνάμεις και να κατορθώσετε ορισμένα πράγματα. Η γέννηση σας σε συγκεκριμένο τόπο, χρόνο και οικογένεια έχει ένα σκοπό. Από την άποψη του αληθινού σας εαυτού, τίποτα στον κόσμο, υγείας, πλούτου, αγάπης και επιτυχίας συμπεριλαμβανομένων, δεν σημαίνει και πολλά, εκτός κι αν μπορείτε να πραγματοποιήσετε, να κατανοήσετε και να εργαστείτε συνειδητά γιατον παραπάνω σκοπό. Όλα αυτά τα πράγματα αποκτούν νόημα βάσει αυτού του σκοπού: δηλαδή, βάσει του ατομικού εαυτού σας.


Για αυτό το λόγο, ο γενέθλιος χάρτης σας θα έπρεπε να θεωρείται ένας γενικός τύπος που σας λέει τον καλύτερο τρόπο για να χρησιμοποιήσετε τις ενέργειες της ανθρώπινης φύσης που έχετε κληρονομήσει.


Αυτή την ανθρώπινη φύση την κληρονομήσατε την στιγμή της πρώτης πνοής, όταν αρχίσατε να επιβάλλεστε ως ανεξάρτητος εαυτός, ικανός να ελέγξει (πολύ λίγο αρχικά και σταδιακά ολοένα και περισσότερο) ένα ανθρώπινο σώμα και όλα όσα πηγαίνουν με αυτό.


Στη συνέχεια ανακαλύψατε, μέσω των συνεχών προσπαθειών σας να χρησιμοποιήσετε το σώμα σας και τα όργανά του και μέσω των αντιδράσεων του περιβάλλοντός σας στις πράξεις σας, περί τίνος επρόκειτο αυτή η ανθρώπινη φύση την οποία έπρεπε να θέσετε υπό έλεγχο. Αυτό οδήγησε σταδιακά, κατά τα χρόνια της παιδικής ηλικίας και της νεότητας, στην διαμόρφωση της προσωπικότητάς σας. Γίνατε ένα ξεχωριστό άτομο, με χαρακτηριστικές ιδιότητες και ικανότητες.


Στους περισσότερους ανθρώπους φαίνεται πολύ εύκολο να πουν, "Είμαι ο Πήτερ ή η Τζέιν", ή όποιο είναι το όνομά τους. Αν όμως ρωτήσετε τα μέλη μιας ομάδας σε ένα σχολείο ή μια συνάντηση, να σηκωθούν μπροστά σε όλους και να πουν απλά και με σιγουριά, «Είμαι ο Πήτερ», μπορεί να εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα. Πολλοί, είτε έφηβοι, είτε ενήλικες, όταν βρεθούν στο κέντρο της προσοχής, τραυλίζουν, αισθάνονται υπερβολική ντροπή, ψελλίζουν το όνομα τους, χαχανίζουν ή σου πετούν το όνομά τους λες και θέλουν να σε χτυπήσουν με αυτό.


Γνωρίζουν βέβαια πολύ καλά ότι είναι ο Πήτερ ή η Τζέιν, αλλά ειδικά αν βρεθούν προ εκπλήξεως και αντιμέτωποι με θεατές, τους γίνεται πάρα πολύ δύσκολο να κάνουν μία σαφή, κατηγορηματική, ορισμένη και κενή συναισθήματος δήλωση. Ο τρόπος που λένε «Είμαι ο Πήτερ ή η Τζέιν», ο τόνος της φωνής τους, ο τρόπος που κρατούν τα χέρια ή τα πόδια τους, η έκφραση των ματιών τους, θα αποκαλύψουν πάρα πολλά για τις ψυχολογικές ιδιομορφίες της προσωπικότητάς τους. η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: