10.5.12

ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΧΑΔΙΑ ΠΛΑΝΗΤΩΝ


Παραδοσιακά στην Αστρολογία, μιλάμε για πλανήτες ευεργέτες και πλανήτες κακεργέτες. Για ευμενείς πλανητικές γωνίες και οίκους και για δυσμενείς γωνίες και οίκους. Στην πραγματικότητα όμως κάθε τι, έχει τουλάχιστον δυο όψεις, για να μην πω μια ολόκληρη κλίμακα έκφρασης από μια άκρη, ως την αντίθετή της. Έτσι και συναντάμε ευχάριστες και δυσάρεστες καταστάσεις της δικαιοδοσίας του κάθε πλανήτη, μέσα από τα περάσματά τους, ή την ενεργοποίησή τους στον χάρτη μας. Ας δούμε λοιπόν μερικές από τις διαφορετικές εκφράσεις τους, ως χαστούκια και χάδια τους, σε καταστάσεις και ρόλους που παίζουμε, ή συναντάμε στην ζωή μας.
Ήλιος
Όσο τρυφερά μπορεί να χαϊδεύουν οι ακτίνες του ζεσταίνοντας, άλλο τόσο ανελέητα μπορούν να τσουρουφλίσουν μ’ εγκαύματα τρίτου βαθμού. Μέσα από τα χαστούκια του, χάνεις τη ζωτικότητά σου, την αλήθεια σου, την ταυτότητά σου κι άλλοτε η έπαρση, η αλαζονεία, o δεσποτισμός κι η μεγαλομανία, σου τσαλακώνουν το Εγώ.
Στην θέρμη των χαδιών του, που είναι η πηγή ζωτικής ενέργειας, δέχεσαι ή δίνεις γενναιόδωρα τη χαρά της ζωής, το μεγαλείο, την αναγνώριση, το κέφι, τη ζωντάνια, την επιτυχία.
Σελήνη
Πόσο πικρά είναι τα χαστούκια της, όταν αυτή δεν νοιάζεται παρά μονάχα για τον εαυτό της και γίνεται  εύθικτη, γκρινιάρα και στριφνή, με περσινά, ξινά σταφύλια που θυμάται και στη φυλάει γιατί δεν μάντεψες, ότι μπορεί να είχε πληγωθεί, ακόμα κι αν δεν στο ‘πε. Και δεν ξεφεύγεις από την πίκρα εύκολα, γιατί σ’ ακολουθεί διαρκώς και περισσότερο, κάθε φορά που θα χεις την ανάγκη των χαδιών της.
Τα χάδια τα δικά της όλοι τα ξέρουμε και τα ‘χουμε ανάγκη, είναι τα μητρικά, τα στοργικά, αυτά που σε φροντίζουν και σε νοιάζονται, σε τρέφουν και σε συντηρούν και σε ζεσταίνουν ακόμα κι όταν δεν τα χεις, αλλά μπορείς και τα θυμάσαι.Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: