3.4.12

Κους κους με αστρολογικες πινελιες

Νέα, κουτσομπολιά, φήμες, μαγειρεμένα με... αστρολογική συνταγή: Woody Allen, Φίλιππος Πλιάτσικας και Ελεονώρα Ζουγανέλη, Βάνα Μπάρμπα


από την Κατερίνα Σαλωνίκη

katerinanew1.jpg

















Woody Allen - To Rome with love


to_rome_with_loveΟ ακούραστος δημιουργός που έχει συμπληρώσει τα 76 του χρόνια, ετοιμάζεται να κλείσει σκηνοθετικά το μάτι σε άλλη μία Ευρωπαϊκή πόλη, μετά την Βαρκελώνη, το Λονδίνο και το Παρίσι. Ήρθε λοιπόν η σειρά της μαγικής και αξεπέραστης Ρώμης και τα γυρίσματα προκαλούν γκριμάτσες θαυμασμού και έκπληξης στους Ιταλούς, που ξέρουν να απολαμβάνουν το χιούμορ και κάθε ανεπιτήδευτο στυλ.
Ο Woody Allen με τις ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν την προσωπικότητά του και το απύθμενο καλλιτεχνικό του ταλέντο, ξεδιπλώνει για άλλη μια φορά τις ιδιορρυθμίες του επηρεασμένος και από τον αγαπημένο του Φεντερίκο Φελίνι και την αξέχαστη κλασική «Dolce vita» του.
Πρωταγωνιστές σε όλη αυτή την ερωτική ρομαντική κωμωδία του με τίτλο «To Rome with love» είναι η εκρηκτική Penélope Cruz που γίνεται ακόμα πιο sexy μέσα από το ρόλο της πόρνης, ο αμίμητος Roberto Benigni που τρέχει με το εσώρουχο να ξεφύγει από τους παπαράτσι, ο πάντα γοητευτικός Alec Baldwin σε ρόλο αρχιτέκτονα και η διαχρονική Ornella Muti.
Ένας Τοξότης με ωροσκόπο Παρθένο και Σελήνη στον Υδροχόο, μπορεί να δημιουργήσει τα πιο ευφάνταστα και αντισυμβατικά πράγματα με αρτιότητα και λεπτομερή σαφήνεια. Ειδικά όταν ο κυβερνήτης του ωροσκόπου Ερμής που συγκυβερνά και το μεσουράνημα, βρίσκεται σε σύνοδο με τον Δία κυβερνήτη του ζωδίου του και σε σύνοδο με τον Ήλιο κυβερνήτη του 12ου οίκου και όλα αυτά σε τρίγωνο με Ουρανό! Το δαιμόνιο μυαλό του Woody Allen εμπλέκεται παντού, αναδύοντας όλες τις συγκινησιακές καταστάσεις από τα άδυτα του μυαλού και του συναισθήματος, σκηνοθετώντας τα με έναν πρωτοποριακό και ασυνήθιστο τρόπο που τον κάνει να ξεχωρίζει από τα κλισέ και τα συνηθισμένα μοτίβα. Κάνοντας τη δουλειά του με αφοσίωση και τελειομανία, φροντίζει να την μπολιάζει με οτιδήποτε μη συντηρητικό και παγιωμένο. Διατηρώντας πάντα σε περίοπτη θέση την περιφρονητική και προειδοποιητική ασπίδα της αντίθεσης Άρη – Πλούτωνα απαξιώνει συνεχώς όλες τις βραβεύσεις, απλά γιατί το κόκκινο στα δικά του μάτια, επιβραβεύεται μόνο από τα προκλητικά φουστάνια των πρωταγωνιστριών του. Εν αναμονή λοιπόν και αυτής της δημιουργίας του.
(1/12/1935 New York 10.55pm) 

 η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: