24.4.12

Αστρο-προβολή – Το νέο ένθετο στον Κυριακάτικο Τύπο της Κυριακής. Μια αστρολογική υπόδειξη.Διαβάσαμε το 1ο τεύχος του νέου αστρολογικού ένθετου με τίτλο ASTRO – προβολή, που κυκλοφόρησε την Κυριακή 22/4/2012 με τον Τύπο της Κυριακής.
Μας έκαναν πολύ θετική εντύπωση οι συνεντεύξεις των δύο αστρονόμων, του κυρίου Χρίστου Γούδη και του κυρίου Μάνου Δανέζη.
Είναι γνωστές οι θέσεις τους ενάντια στην αστρολογία, αλλά ο επιστημονικός τους λόγος συνδυασμένος  με χιούμορ, πρωτοτυπία και μετριοπάθεια και πάνω απ’ όλα με υπαρξιακή και φιλοσοφική αγωνία, έχει πάντα έντονο ενδιαφέρον, τουλάχιστον για εμάς. 
Ακόμη και αν διαφωνούμε με κάποια από τα λεγόμενά τους, ο διάλογος των αστρολόγων μαζί τους μόνο θετικός μπορεί να αποβεί στο σύνολό του.
Εξάλλου τα βιβλία του κυρίου Δανέζη κοσμούν τις βιβλιοθήκες μας, αποτελώντας πηγή γνώσης για εμάς.
Ωστόσο, για να είναι γόνιμοι τέτοιου είδους διάλογοι μέσα από ένα περιοδικό, θα πρέπει και οι αστρολόγοι να είναι καταρτισμένοι και να μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. 
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του ο κ. Γούδης «στους περισσότερους αστρολόγους δεν είναι καν γνωστή η σύνθεση ενός πλανητικού συστήματος»
Αυτό είναι μια άποψη που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και κατ’ επανάληψη έχουμε διατυπώσει μέσα από αυτό το  blog
Τα τελευταία μάλιστα χρόνια, με την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι περισσότεροι ενασχολούμενοι με την αστρολογία, έχουν χάσει κάθε επαφή με τον έναστρο ουρανό.
Για όσους ενδιαφέρεστε, μπορείτε να διαβάσετε το εξαιρετικό βιβλίο της ΣΜΑΡΩΣ ΣΩΤΗΡΑΚΗ
 
Αυτό γίνεται άμεσα φανερό και μέσα στο περιοδικό, που δυστυχώς φιλοξενεί άρθρο με τίτλο «Αστρολογία των Μάγια και το 2012» του Θωμά Γαζή, με εμφανέστατα αντιεπιστημονικά στοιχεία, που είναι τόσο εξόφθαλμα ακόμα και σε έναν αρχάριο σπουδαστή.
Κάτω από το κεφάλαιο με τίτλο: «Μια εκπληκτική ανακάλυψη» ο Θωμάς Γαζής αναλύει τη θέση της Αφροδίτης, του Ερμή και του Ήλιου κατά την αρχή και το τέλος του περίφημου ημερολογίου των Μάγια. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: