13.3.12

Το αστρολογικο προφιλ της Liza Minnelli

από τον Γιάννη Ριζόπουλο


Η Λάιζα Μινέλι, ηθοποιός και τραγουδίστρια κόρη της Τζούντι Γκάρλαντ και του σκηνοθέτη Βιτσέντε Μινέλι, γεννήθηκε στις 12/3/46 (ώρα 7:58) στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

Στο ωροσκόπιο της διακρίνονται όλα τα ...σημάδια μιας διασημότητας, αφού οι δείκτες που έχουν να κάνουν με την αναγνωρισιμότητα και τη διευρυμένη πρόσβαση στο κοινό είναι εξαιρετικά ενεργοί (η Δήμητρα στο 10ο οίκο σε τ-τετράγωνο με το Δία και τη Σελήνη). Η Μινέλι ανήκει στην κατηγορία των ελάχιστων καλλιτεχνών που κατόρθωσαν να κερδίσουν και τα τέσσερα βραβεία «πρώτης γραμμής» (Toni, Emmy, Grammy και ένα Oskar πρώτου γυναικείου ρόλου για τη συμμετοχή της στην ταινία Καμπαρέ το 1972).

liza_minnelli


Η Σελήνη στον Καρκίνο σε σύνοδο με τον Κρόνο, τον αστρικό Πλούτωνα και την ακμή του 4ου οίκου δείχνει εκτός των άλλων και τον καθοριστικό ρόλο της μητέρας της, που την έβαλε από νωρίς στο χώρο της σόου μπιζ.

Όμως ο πλανήτης που έπαιξε τον πρωταρχικό ρόλο στην καλλιτεχνική της προδιάθεση είναι ο Ποσειδώνας. Ο «άρχοντας των τεχνών» σχηματίζει κύριες όψεις με τον αστρικό Ωροσκόπο, τον Ερμή και την Αφροδίτη (αντιθέσεις) αλλά και την αστρική Δήμητρα (τετράγωνο) η οποία μεταφέροντας τη δυναμική της από τον οίκο της καριέρας και των κεντρικών επιλογών χρωματίστηκε από τις ιδιότητες του.

Από μια πιο συμβατική οπτική θα μπορούσε να πει κανείς ότι και ο πλούσιος 12ος οίκος συνδέεται με την καλλιτεχνική σταδιοδρομία της Μινέλι αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι σε συνδυασμό με τη σύνοδο Άρη-Κρόνου-Σελήνης, ο «φορτωμένος» 12ος οίκος ευθύνεται κυρίως για το πολύ πλούσιο ιστορικό της σε ατυχήματα, εγχειρήσεις και διάφορα προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η εξάρτηση από διάφορες «ουσίες» (ακόμη μια Σελήνη στον Καρκίνο, που δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τον κανόνα...) Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: