11.3.12

Εννέα βήματα για μια «πράσινη» σεξουαλική ζωή



Συμβουλές για μια «αειφόρο» σεξουαλικότητα

Κάνετε ανακύκλωση, καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας, επιλέγετε το ποδήλατο αντί για το αυτοκίνητο και επενδύετε στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Παρόλα αυτά, έχετε μια «πράσινη» σεξουαλική ζωή; Ιδού εννέα τρόποι για μια «αειφόρο» σεξουαλικότητα (τους οποίους δεν είναι απαραίτητο να ασπαστείτε).

1. Βρείτε το «πράσινο» ταίρι σας στο διαδίκτυο: Ονειρεύεστε να σώσετε τον πλανήτη μαζί με τον κ. Οικολόγο ή την κα. Αειφορία; Βρείτε το πράσινο έτερον ήμισυ σε ιστοσελίδες όπως το ecodater.com και το greenfriends.com.

2. Φορέστε οικολογικά εσώρουχα: επιλέξτε εσώρουχα από «βιώσιμα» υλικά όπως το οργανικό βαμβάκι, το μπαμπού και το μετάξι από κάνναβη.

3. Αλλάξτε τα σεντόνια σας: δώστε μια οικολογική πινελιά στο κρεβάτι σας. Αντικαταστείστε το παραδοσιακό αιγυπτιακό βαμβάκι με οργανικό ή ακόμα και με σεντόνια από μπαμπού: είναι λίγο ακριβότερα αλλά διαρκούν περισσότερο και αποκτούν πιο μαλακή υφή με το χρόνο.

4. Μαγειρέψτε ένα δείπνο με αφροδισιακά υλικά και οργανικά προϊόντα: οι κόκκινες καυτερές πιπεριές τσίλι περιέχουν τη χημική ουσία καψαϊκίνη που αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και εξάπτει τις αισθήσεις. Αντίστοιχες επιδράσεις έχει και η οργανική σοκολάτα χάρη στην ουσία φενυλεθυλαμίνη.

5. Επιλέξτε το σωστό «λιπαντικό»: οι λιπαντικές ουσίες μπορούν να δώσουν νέες προοπτικές στη σεξουαλική σας ζωή στο βαθμό που επιλέγετε την κατάλληλη (χωρίς γλυκερίνη, βασισμένη στο νερό).

6. Το τρίπτυχο «Περιόρισε – Επαναχρησιμοποίησε – Ανακύκλωσε» δεν εφαρμόζεται στα προφυλακτικά: για να μην βουλώσετε τα υδραυλικά συστήματα του σπιτιού πετάξτε τα χρησιμοποιημένα προφυλακτικά στον κάδο απορριμμάτων και όχι στην τουαλέτα. Και πριν αγοράσετε βιοδιασπώμενα προφυλακτικά από δέρμα αρνιού σιγουρευτείτε ότι εσείς και ο/η σύντροφός σας είστε απόλυτα υγιείς, διότι ναι μεν παρέχουν αντισυλληπτική προστασία αλλά δεν προστατεύουν από Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα. Σημειώστε πως το αντισυλληπτικό χάπι κατηγορείται για αρνητικό αντίκτυπο στα θαλάσσια οικοσυστήματα όταν η ουσία του διαρρεύσει μέσω του δικτύου αποχέτευσης στον υδάτινο ορίζοντα.

7. Φτιάξτε την κατάλληλη ατμόσφαιρα: αν ανάψετε κεριά επιλέξτε οικολογικά από ελαιοκράμβη, κοκοφοίνικα, σόγια ή κερί μέλισσας.

8. Διασκεδάστε με ασφάλεια: τα περισσότερα σεξουαλικά παιχνίδια δεν είναι ελεγμένα και πολλά περιέχουν φθαλικές ενώσεις, χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την αύξηση της ευκαμψίας των πλαστικών και που «κατηγορούνται» για ορμονικές διαταραχές, αλλά και για αποβολές σε εγκυμοσύνες. Επιλέξτε παιχνίδια από γυαλί, μέταλλο, σιλικόνη ή σκληρό πλαστικό, από περιβαλλοντικά φιλικές εταιρείες.

9. Στη μπανιέρα δυό δυό: Εξοικονομήστε νερό μπαίνοντας μαζί στην μπανιέρα. Απλώς μετακινηθείτε προς το υπνοδωμάτιο όταν η κατάσταση «ανάψει» διότι αλλιώς θα το πληρώσετε ακριβά στον επόμενο λογαριασμό του νερού.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: