21.3.12

Η Εαρινή Ισημερία και η κοσμική τραμπάλα


Here you may find the passage in English.
Αντιμαχόμενες Φόρμες, Franz Marc


Ο Ήλιος μπαίνει στον Κριό και το αρχέγονο πυρ παίρνει την σκυτάλη μία φορά ακόμη και ωθεί τον τροχό της ζωής να κυλίσει για να διαγράψει έναν ακόμη κύκλο. Πέρα από τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο του Κριού, οι ενέργειες που αυτό αντιπροσωπεύει (όπως και κάθε άλλο ζώδιο) δεν αφήνουν τίποτα και κανέναν ανεπηρέαστο. Συχνά στην αστρολογία, ο ερχομός της Άνοιξης χρησιμοποιείται ως επιχείρημα για να σκιαγραφήσει αυτήν ακριβώς τη διαδικασία στο επίπεδο της Φύσης. Ωστόσο, σκεφτόμουν ότι όλες οι αστρολογικές κορώνες σχετικά, σε πρώτη ανάλυση φαίνονται να αφήνουν απ' έξω το μισό της ζωής επάνω στον πλανήτη, αφού ακριβώς την ίδια στιγμή, το νότιο ημισφαίριο βιώνει μία διαμετρικά αντίθετη κατάσταση: το Φθινόπωρο, το οποίο στο βόρειο ημισφαίριο, συγχρονίζεται με το ζώδιο του Ζυγού.


Σε αυτό το σημείο, για να βγάλει το φίδι από την τρύπα, επανεμφανίστηκε η ιδέα της δυαδικότητας σε ότι αφορά την ανθρώπινη ζωή και την ζωή γενικότερα, επάνω σε αυτόν τον πλανήτη. Η πίστη στην ολιστική φύση και την οικουμενικότητα της Αστρολογίας, δεν μου επέτρεψε να θεωρήσω το συμβάν αστρολογικό παράδοξο και την επόμενη ακριβώς στιγμή πρόβαλλε, τέλεια, η απεικόνιση αυτής της δυαδικότητας, οι ζωδιακοί άξονες. H λειτουργία της σύζευξης δύο ζωδίων σε έναν άξονα, αποσαφηνίζεται με εξαιρετικότατο τρόπο από την εκδήλωση της φύσης στον πλανήτη.


Κοινώς, μία κατάσταση ή μία φάση της ζωής μας ή ένα συμβάν ποτέ δεν μπορεί να διαπνέεται ή να βρίσκει την αντιστοιχία όλων των πτυχών του σε ένα και μοναδικό ζώδιο, χωρίς να εμπεριέχει σπέρματα των ενεργειών του αντίθετου ζωδίου. Το ζητούμενο της ζωής είναι η ισορροπία και η αρμονία και αυτή δεν βρίσκεται σε κανένα άκρο της κοσμικής τραμπάλας, αλλά ακριβώς στην στιγμή που είναι το κέντρο της.


Ταυτόχρονα με τις ανανεωτικές ενέργειες και τα ψήγματα άγριας χαράς γιατί είμαστε ζωντανοί που ξυπνάνε μέσα μας οι πρώτες ημέρες ανόθευτου ηλιακού φωτός, υπάρχει και το καταλάγιασμα μετά από μία ξέφρενη διαδρομή και η ανάγκη να κοιτάξουμε γύρω μας και να δούμε που μας έχει βγάλει ο δρόμος. Στο ζώδιο του Κριού, βρίσκουμε μέσα μας την δύναμη και τον ψυχικό πόρο για να ξεκινήσουμε «εκ νέου», με την απερισκεψία της αισιοδοξίας και του καυσίμου υψηλών οκτανίων που αρχίζει τώρα να διαχέεται μέσα στην ύπαρξή μας. Στο ζώδιο του Ζυγού, βρίσκουμε την υπενθύμιση ότι η ατομικότητά μας, δεν παύει να πρέπει να μπορεί να λειτουργήσει τον εαυτό της και της επιθυμίες της μέσα σε ένα πλαίσιο, παρέα με άλλους. Ειδάλλως, ακριβώς την στιγμή που θα σταματήσουμε τον καλπασμό μας, θα κοιτάξουμε γύρω μας και θα δούμε είτε τον εαυτό μας στην μέση του πουθενά, είτε ένα πλήθος να μας κοιτάει με σαστιμάρα, είτε ότι μόλις ανοίξαμε μία τρύπα στο φράγμα που οι υπόλοιποι έκτισαν με κόπο για να συγκρατεί το ποτάμι που θα παρασύρει κι εμάς. Το αν θα έχει λιακάδα ή θα βρέχει, δεν αποτελεί παρά τον καμβά πάνω στο οποίο ζωγραφίζουμε.


Πριν παραδοθούμε ψυχή και σώμα στις υπέροχες υποσχέσεις της Άνοιξης ή της άνοιξης κάθε κατάστασης, ας διαθέσουμε λίγα λεπτά για να δούμε τον εαυτό μας και τις επιθυμίες μας από ψηλά, ως μέρη ενός σχεδίου, του οποίου η συνθετότητα και η ομορφιά αυξάνονται, όσο αυξάνονται και τα άτομα που το συναπαρτίζουν και εμπλουτίζουν την γραμμή που τους αντιστοιχεί, με τα αραβουργήματα της δικής τους φλεγόμενης ατομικότητας. Ας έχουμε μία υπέροχη Άνοιξη! Πηγη εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: