Για ακόμη μια φορά θα «δούμε» τον αγγελιοφόρο των Θεών ν’ αναδρομεί έστω και φαινομενικά. Ήδη η κίνησή του έχει επιβραδυνθεί προκειμένου να γυρίσει ανάδρομος. Στις 11 Μαρτίου θα παραμείνει στάσιμος για να οπισθοχωρήσει στις 12 Μαρτίου από την 6η μοίρα του Κριού. Κατά την ανάδρομη πορεία έως τις 3 Απριλίου θα φτάσει στην 24η μοίρα περίπου των Ιχθύων όπου και θα παραμείνει στάσιμος για να επανέλθει σε ορθή πορεία στις 4 Απριλίου. Κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του εκείνοι που θα νιώσουν περισσότερο έντονα την επιρροή του είναι οι γεννημένοι του 1ου δεκαημέρου των παρορμητικών (Κριοί/Καρκίνοι/Ζυγοί/Αιγόκεροι) και οι γεννημένοι του 3ου δεκαημέρου των μεταβλητών (Δίδυμοι/Παρθένοι/Τοξότες/Ιχθείς).

Κάθε φορά που γυρίζει ανάδρομος παρατηρούνται διάφορες καθυστερήσεις ή μπερδέματα που σχετίζονται με την επικοινωνία, τις μετακινήσεις, τις καθημερινές συναλλαγές και δοσοληψίες, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μεταφοράς και σ’ όλα τα γραπτά κείμενα (συμβόλαια, έγγραφα, διπλώματα κτλ.). Κύριο χαρακτηριστικό επίσης είναι η αλλαγή στον τρόπο που σκεφτόμαστε με αποτέλεσμα ν’ αλλάζουμε απόψεις τόσο εμείς όσο κι άλλοι. Έτσι, δεν ευνοούνται αποφάσεις που θ’ αλλάξουν καθοριστικά τη ζωή μας όπως είναι για παράδειγμα η αλλαγή επαγγελματικού προσανατολισμού, η τέλεση γάμου, ένας χωρισμός, νέες σημαντικές αγορές η πωλήσεις, εκτός κι αν πρόκειται για το παλιό σας αυτοκίνητο με την προϋπόθεση βεβαίως πως δεν θα αγοράσετε καινούριο ώσπου να ορθοδρομήσει. Καθυστερήσεις και προβλήματα σε τηλεφωνήματα, μηνύματα, τηλεγραφήματα, μετακινήσεις, δρόμους κι εθνικές οδούς, φωτεινούς σηματοδότες, υπολογιστές, φαξ κτλ. μηχανήματα γενικότερα είναι κάποια επιπλέον προβλήματα που δημιουργούνται.

Αποφύγετε συζητήσεις και λόγια που δεν παίρνονται πίσω εκτός κι αν πρόκειται για θέματα κι εκκρεμότητες που σχετίζονται με το παρελθόν ειδικά τις ημέρες που θα βρίσκεται στον Κριό και θα επαναλάβει τη σύνοδο με τον Ουρανό στις 18/19/20 Μαρτίου, μια σύνοδος που εκλύει περίσσια ενέργεια με απρόβλεπτες συνέπειες. «Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει» ειδικά όσων ανήκουν στο ζώδιο του Κριού γι αυτό προετοιμαστείτε όχι να δείξετε σύνεση που ούτως ή άλλως δεν θα μπορείτε, αλλά να πληρώσετε το τίμημα των λόγων και των έργων σας. Γενικότερα θα πρέπει να προσέχετε, όσοι οδηγείτε, όσοι χειρίζεστε αιχμηρά αντικείμενα, ώστε ν’ αποτρέψετε ενδεχόμενα ατυχήματα. Η ανάδρομη κίνησή του προσφέρεται για ν’ επανεξετάσετε ξεκινήματα τα οποία έχουν γίνει και δεν είχαν επιτυχή κατάληξη, με τί και ποιους έχετε θυμώσει, από ποιους και σε ποιες περιπτώσεις «χάσατε» γιατί φανήκατε υπέρμετρα εγωιστές ή παρορμητικοί, εν κατακλείδι……πού και πώς διοχετεύσατε λανθασμένα την ενέργεια σας.

Κατά την αναδρομή του στο ζώδιο των Ιχθύων αλλάζει το σκηνικό όχι προς το καλύτερο μιας και παραδοσιακά θα βρεθεί στο ζώδιο της αδυναμίας και πτώσης του. Πλήρες χάος κι αταξία στο μυαλό δεν αφήνουν χώρο για λογικές αποφάσεις, για την ακρίβεια αυξάνονται οι ασυνεννοησίες και τα μπερδέματα. Δεν θα είναι περίοδος που θα πρέπει να στηριχτείτε στη λογική αλλά στο ένστικτο και διαίσθησή σας. Τα μυστικά θάβονται ακόμη πιο βαθιά, σκέψεις και σχέδια δικά σας αλλά και των άλλων κρύβονται επιμελώς με αποτέλεσμα να μην ξεχωρίζει η αλήθεια απ’ το ψέμα. Οι συζητήσεις μειώνονται αισθητά για να δώσουν χώρο στην εσωστρέφεια κι απομόνωση. Κατάλληλη περίοδος για να επανεξετάσετε όνειρα και προσδοκίες, από ποιους και γιατί προδώθηκαν, για ενασχόληση με μεταφυσικά θέματα, για αποτύπωση φανταστικών σκέψεων στο χαρτί ή τις τέχνες, για καλλιτεχνία γενικότερα και φυσικά για εσωτερική ενδοσκόπηση.




Ας δούμε όμως αναλυτικότερα πως θα επηρεάσει η ανάδρομη πορεία του Ερμή τα 12 ζώδια.


Κριός

Η αναδρομή του Ερμή ξεκινά από το δικό σας ζώδιο για να ταράξει την ήδη ταραγμένη προσωπικότητά σας. Κρίση ταυτότητας; Το πιθανότερο είναι πως κάτι παρόμοιο θα συμβεί κι αν αφήσετε κατά μέρους τους εγωισμούς και τα ανόητα πείσματα θα ξεκαθαρίσετε πολλά άλυτα θέματα σας. Συζητήστε με ανθρώπους που έχετε πληγώσει ή σας έχουν πληγώσει κατά το παρελθόν, ξεκαθαρίστε το τοπίο κι αποφύγετε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Τα μυστικά σας παραμένουν μυστικά ενώ εντελώς διαισθητικά θα «πιάνετε στον αέρα» σκοτεινά κίνητρα εις βάρος σας.


Ταύρος

Ευνοϊκή περίοδος για όσους από εσάς επιθυμείτε να εισχωρήσετε στον εσωτερικό σας κόσμο. Ερχόμενοι σε επαφή με τα άγχη και τις φοβίες σας είναι πολύ πιθανό να μάθετε την προέλευσή τους. Προβλήματα υγείας για τα οποία είχατε αδιαφορήσει αυτές τις ημέρες έρχονται στο προσκήνιο για να τους δώσετε την αμέριστη προσοχή σας. Θα είστε αρκετά μυστικοπαθείς κι εσωστρεφείς, με τάσεις φυγής από την πραγματικότητα, κάνοντας όνειρα και σχέδια ενδεχομένως ανέφικτα. Ευνοούνται οι επαφές και συζητήσεις με φίλους από τα παλιά ενώ όνειρα και φιλοδοξίες που χάθηκαν κάπου κάποτε στη διαδρομή ζωντανεύουν στη μνήμη σας.


Δίδυμοι

Η ανάδρομη κίνηση του κυβερνήτη σας είναι αναμενόμενο να επηρεάσει εσάς περισσότερο από τους άλλους. Αρκετή ασυνεννοησία θα επικρατεί στον φιλικό σας περίγυρο. θα χρειαστεί να γίνετε περισσότερο δοτικοί με τους τωρινούς σας φίλους οι οποίοι ίσως νιώσουν παραμελημένοι εξαιτίας της ανάγκης σας να βρεθείτε με φίλους από το παρελθόν. Αποφύγετε αλλαγές στον επαγγελματικό σας χώρο, δεν είναι καλή περίοδος για υπογραφές ή συμφωνίες για τις οποίες δεν γνωρίζετε σημαντικές λεπτομέρειες. Κάποιοι από εσάς ενδέχεται να επιστρέψετε στην παλιά σας εργασία ή απλά να μελετήσετε μια τέτοια την πιθανότητα.


Καρκίνος

Καλή περίοδος για απολογισμό της πορείας σας στον επαγγελματικό στίβο χωρίς ωστόσο να πρέπει να λάβετε δράση αν κάποια πράγματα δεν σας ικανοποιούν. Αν έχετε προγραμματίσει κάποιο ταξίδι προετοιμαστείτε για καθυστερήσεις ή αναβολές. Παρόμοια κατάσταση θα επικρατήσει σε σχέση με νομικά ζητήματα, αναβολές σε δίκες κτλ. σπουδών, ή σεμιναρίων. Αυξημένη τάση για ενασχόληση με φιλοσοφικά και θρησκευτικά θέματα. Αποφύγετε μετακινήσεις και ταξίδια, αντίθετα μπορείτε να κάνετε έρευνα αγοράς για καλύτερες προσφορές τις οποίες μπορείτε να αξιοποιήσετε μελλοντικά.


Λέων

Προγραμματισμένα ταξίδια, επαφές με το εξωτερικό, εμπορικές συμφωνίες και συναλλαγές, μαθήματα κτλ. πλήττονται με τρόπο απρόβλεπτο κι εκνευριστικό. Ίσως γιατί θα πρέπει ν’ ασχοληθείτε περισσότερο με τον εμπλουτισμό των γνώσεων σας, ξεκινώντας όμως σπουδές ή μαθήματα τα οποία αναβάλλατε ή είχατε αφήσει ανολοκλήρωτα. Προβλήματα πιθανόν να παρουσιαστούν με ανθρώπους που διατηρείτε κοινά οικονομικά ενώ όσοι έχετε κληρονομικές ή φορολογικές εκκρεμότητες καλό είναι να τις διευθετήσετε. Σκέψεις σχετικά με τη ζωή και το θάνατο κατακλύζουν το μυαλό σας.


Παρθένος

Η έντονη μυστικοπάθεια από μέρους σας προβληματίζει το σύντροφο ο οποίος μη γνωρίζοντας την τάση σας για αναπόληση του παρελθόντος, νιώθει σύγχυση. Γενικότερα η περίοδος είναι ευνοϊκή για συζητήσεις που θα έπρεπε να έχουν γίνει ήδη κυρίως αν σχετίζονται με την ερωτική και σεξουαλική σας ζωή, μιας κι εκείνες τις ημέρες θα σκέφτεστε τα γεγονότα που έδωσαν στην σχέση σας την τωρινή της μορφή. Αποφύγετε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις που σχετίζονται με τις σχέσεις σας και προσπαθήστε να τακτοποιήσετε οικονομικές εκκρεμότητες δικές σας ή του συντρόφου.


Ζυγός

Σχετικά με την αισθηματική σας ζωή τα μυστικά δίνουν και παίρνουν. Σκέψεις και σχέδια δεν επιθυμείτε ν’ ανακοινωθούν στο σύντροφό σας ενώ δεν αποκλείεται διαισθητικά να καταλάβετε πως κι εκείνος κρύβει τα δικά του. Αποφύγετε να κλείσετε συμφωνίες με νέους συνεργάτες που δεν γνωρίζετε από πού κρατάει η σκούφια τους. Αναποδιές και προβλήματα θα βλέπετε καθημερινά να συμβαίνουν ακόμη και για τα πιο απλά πράγματα με αποτέλεσμα ν’ αγχώνεστε, να εκνευρίζεστε, όχι άδικα. Κάθε μέρα θα χαλάει και κάτι, είτε αυτή είναι η κουζίνα σας, είτε ο υπολογιστής σας και πάει λέγοντας..


Σκορπιός

Ατέλειωτες ουρές, προβλήματα με χαρτιά, πιστοποιητικά, διπλώματα κτλ. σε δημόσιες υπηρεσίες θα είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά των ημερών με τον ανάδρομο Ερμή. Ωστόσο δεν «κολλάτε» εκεί μιας και το ενδιαφέρον σας γρήγορα μεταπηδά στα ερωτικά ζητήματα στα οποία επικρατεί χάος. Έντονη τάση για «επιστροφές – καταστροφές» στην παλιά σας ερωτική σχέση. Μην σας κάνει εντύπωση, σκοπός είναι να επανεξετάσετε το δεσμό σας έστω κι αν πρόκειται να οργανώσετε καλύτερα την εκδίκησή σας.. Όσοι ελπίζετε σε μια επανασύνδεση αν μη τι άλλο, θα έχετε την ευκαιρία για περαιτέρω συζητήσεις.


Τοξότης

Όπως οι Σκορπιοί έτσι κι εσείς θα έχετε την ευκαιρία να εκπλαγείτε ευχάριστα ή δυσάρεστα (στο μέλλον θα φανεί) από επαφές και συναντήσεις με συντρόφους από το παρελθόν. Αποφύγετε σύναψη νέας ερωτικής σχέσης με ανθρώπους που δεν γνωρίζετε σημαντικές λεπτομέρειες για τη ζωή τους, το πιθανότερο είναι να μην υπάρξει διάρκεια Αλλαγές στην κατοικία, αγοραπωλησίες κτλ. δεν ευνοούνται παρά μόνο αν πρόκειται για παλιά κτίρια. Συζητήσετε με τους γονείς σας για καταστάσεις που σας προβλημάτισαν κατά το παρελθόν και σας επηρεάζουν αρνητικά έως σήμερα.


Αιγόκερως

Προσκολλημένοι στις πατροπαράδοτες αξίες αλλά και στις δομές που επιβάλλει η κοινωνία θα έχετε την ευκαιρία αναθεωρήσετε πολλές από τις απόψεις σας που σχετικά με την οικογένεια. Θέματα που σχετίζονται με ακίνητα θα σας απασχολήσουν έντονα ενώ γενικότερα θα έχετε την τάση ν’ αναμασάτε σαν τις κατσίκες το παρελθόν και όλα όσα σας πλήγωσαν. Αναμένονται προβλήματα στην επικοινωνία με τους άλλους, στο μεταφορικό μέσο που χρησιμοποιείτε, σε χαρτιά, έγγραφα κτλ. ενώ σε σχέση με τα αδέρφια, ίσως να μην είστε απόλυτα ειλικρινείς μεταξύ σας.

Υδροχόος

Αυτή την περίοδο θα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο το νευρικό σας σύστημα. Αθυροστομία, καθυστερήσεις, εντάσεις και διαμάχες στο δρόμο κάνουν επικίνδυνη την οδήγηση γι αυτό αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις ή αγορές αυτοκινήτων, τηλεφώνων, μηχανημάτων κτλ. Σε σχέση με τα οικονομικά, οι μισθοί δεν πρόκειται να αυγατίσουν αντίθετα να είστε ευχαριστημένοι αν πληρωθείτε. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δανείσετε χρήματα ή να δώσετε για επενδύσεις για τις οποίες δεν είστε καθόλου σίγουροι ότι θ’ αποδώσουν. Το πιθανότερο είναι αυτά τα χρήματα να σας επιστραφούν στο πολύ μακρινό μέλλον ή και καθόλου.


Ιχθείς

Ενδέχεται να δώσετε χρήματα για εκκρεμότητες που είχατε αφήσει κατά παλιότερο χρόνο ενώ θα υπάρχει μια τάση επαναπροσδιορισμού των αξιών σας. Πρακτικά δεν θα είστε σε θέση να πάρετε πρωτοβουλίες σε σχέση με τους άλλους, αντίθετα είναι προτιμότερο να σκεφτείτε δικές σας κινήσεις ή λάθη. Θα εστιάσετε κυρίως στον εαυτό σας και στις προσωπικές σας επιδιώξεις χωρίς αυτό απαραίτητα να είναι εγωιστικό, ωστόσο δεν θα είστε αντικειμενικοί με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζεστε και να προκαλείτε σύγχυση στο περιβάλλον σας.