5.2.12

Οι Υδροχόοι της TV: Και η πίτα ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος

Όπου «πίτα» ίσον αμφισβήτηση και όπου «σκύλος» το πορτοφόλι...


από τον Γιάννη Ριζόπουλο



Οι Υδροχόοι θυμίζουν πολύ τον «Βενιαμίν» μιας πλούσιας οικογένειας που ενώ καρπώνεται όλα τα καλά θεωρεί ως αυτονόητο καθήκον του να βγάζει ...γλώσσα εναντίον του συστήματος που τον τρέφει.
Και όχι, δεν πρόκειται για αχαριστία αλλά για έμφυτη τάση που επιτελεί ένα ύψιστο κοινωνικό ρόλο: Βάζει τα θεμέλια για μια «αφ’ υψηλού» επανάσταση, εκπορευόμενη όχι από στέρηση αλλά από άποψη.


Τα ίδια περίπου συμβαίνουν και στην TV με τους Υδροχόους δημοσιογράφους ή παρουσιαστές.

Συνήθως συμμετέχουν στο μακρύ και επίπονο σήριαλ της τηλεοπτικής show biz, με την διαφορετικότητα να είναι το ...μεσαίο τους όνομα. Διαφορετικότητα plus αντιφάσεις, στο στυλ, το λόγο ή τον τρόπο σκέψης τους. Ευαγγελίζονται την ελευθερία αλλά αν πας να τους πάρεις την μπουκιά, την ξεχνάνε μονομιάς. Επιπλέον είναι σχεδόν βέβαιο πως στην προσωπική τους ζωή είναι από πολύ «δύσκολοι» έως ...ανυπόφοροι!


Ωστόσο υπάρχουν κάποιες ευδιάκριτες διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα.


Όσον αφορά τους άνδρες Υδροχόους ένα κοινό χαρακτηριστικό τους είναι το ότι μπορούν να πουλάνε ...τρέλα με εξαιρετική ευκολία.
Και βέβαια σε αυτό το στοιχείο οφείλουν συνήθως την επιτυχία τους, αφού είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκπέμψουν την ακτινοβολία τους, αυτήν που τους αναδεικνύει σε πρωταγωνιστές.
Κι αν έχουν και «άποψη» (που συνήθως έχουν), ποιός τους κρατάει! «Μπλα, μπλα, μπλα δημοκρατία, μπλα, μπλα, μπλα με εκλέξανε», όπως το αποτύπωσε εύστοχα ο «Νιόνιος» στους «Αχαρνής».


Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες ομόλογοι τους είναι σίγουρα πιο «κρατημένες» μπροστά στον τηλεοπτικό φακό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν κάνουν κι αυτές την ...δουλειά τους, ιδιαίτερα στο πρακτικό της σκέλος.
Και η δουλειά των Υδροχόων είναι το να εισηγούνται μεν «καινά δαιμόνια», όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, διακριτικά ή προβοκατόρικα, «φουσκώνοντας» όμως παράλληλα τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.


Ας τους δούμε όμως, έναν-έναν:



Papadakis1_h_633_451Ο Γιώργος Παπαδάκης, διαθέτει στο αστρολογικό του οπλοστάσιο έναν αστείρευτο δυναμισμό αλλά και πάθος, κατ’ ευθείαν βγαλμένα από την σύνοδο του Άρη του με τον Δία και την Αφροδίτη στους Ιχθύες. «Πονηρή» όσο να ‘ναι η όψη, αφού μπορεί να κρύβει πολλά και να εμφανίζει το άσπρο μαύρο μέσα σε χρόνο dt, πάντα με το Υδροχοϊκό άλλοθι της επιμελώς ατημέλητης ειλικρίνειας.
Από την άλλη πλευρά, η «επαγγελματική» Σελήνη στον Αιγόκερω αλλά και ο Ερμής στο ίδιο ζώδιο συντηρούν την φιλοδοξία του να είναι πάντα πρώτος και «φίρμα» με ότι καταπιάνεται, κι ας διατείνεται για το αντίθετο. Η πλειοψηφία των τηλεοπτικών Υδροχόων κοντράρει στα ίσια κάθε μορφή αυθεντίας, εκτός από τον ...εαυτό τους, που μονίμως παίρνει συγχωροχάρτι «λόγω καλής επαναστατικής διαγωγής»! Έτσι και ο Γιώργος Παπαδάκης. Ακλόνητος, χρόνια τώρα, με το ιδιαίτερο στυλάκι του έχει ...αραχνιάσει στον ΑΝΤ1, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ του συναδέλφου του και επίσης αμετανόητου Υδροχόου, του Τέρενς Κουΐκ.





kouik161
Ο Τέρενς πάλι –με τα ένσημα της μάχιμης δημοσιογραφίας να τον συνοδεύουν εσαεί, (έχει και τον Άρη στον Υδροχόο)  αλλά «παππούς» πλέον της TV, εξακολουθεί κι αυτός να είναι «γαντζωμένος» από το «κάμερα να ’ναι κι ότι να ’ναι» οδηγώντας μας αναπόφευκτα σε μια μάλλον μελαγχολική σύγκριση των περασμένων μεγαλείων μιας όχι και τόσο μακρινής εποχής με την κάπως ...επί τούτου σημερινή παρουσία του.
Τον θυμάμαι ακόμη πιτσιρικά να ξεχύνεται στο ρεπορτάζ «Τέρενς Κουΐκ-Σήμερα»!
A5
Μεριάστε Υδροχόοι, μπας και χωρέσει κάποιος νέος!









tremi1_494x320Αν πάλι φαντάζεστε ότι η σοβαρή εικόνα της Όλγας Τρέμη στο δελτίο ειδήσεων είναι και αντιπροσωπευτική του χαρακτήρα της, πλανάσθε πλάνην οικτράν! Κι αυτό βέβαια δεν ενέχει κάποια μομφή, τουναντίον ορίζει τα πλαίσια ενός εξαιρετικά εμπλουτισμένου προσωπικού δρόμου, μακριά από τα κλισέ της δημοσιογραφίας.

Πολύ απλά, η «Σιδηρά κυρία» του Mega εφαρμόζει το «τα σύκα, σύκα και η σκάφη, σκάφη».  Άλλο πράγμα η δημόσια εικόνα και άλλο η ιδιωτική ζωή. Γιατί βλέποντας κανείς τον γενέθλιο χάρτη της δεν μπορεί να μην θυμηθεί τον τίτλο της παλιάς ταινίας του Μίκλος Γιάντσο «Ιδιωτικά βίτσια, δημόσιες αρετές».

Και δεν είναι μόνον η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Άρη στους Ιχθύες που «μιλάει» για μια γυναίκα με αστείρευτο ερωτισμό και ένα «αμαρτωλό» πάθος για την ζωή. Μια ακόμη σύνοδος, αυτή της Σελήνης με τον Ουρανό στον Καρκίνο, προδίδει μια καθ’ όλα αντισυμβατική προσωπικότητα, που αν περνούσε από το χέρι της θα έκανε του κόσμου τις ...τρέλες. Και μια τέτοια κλίση μπορεί να γίνεται καθεστώς στην προσωπική της ζωή, εκεί όπου οι κάμερες αλλά και ο ισορροπιστής Κρόνος στον Ζυγό, δεν ...βλέπουν!
Γιατί χωρίς να γνωρίζουμε τον Ωροσκόπο της είναι φανερό πως ο εν λόγω κύριος είναι αυτός που κάνει κουμάντο ως προς την εξωτερική της εικόνα.H συνεχεια εδω


Δεν υπάρχουν σχόλια: