18.2.12

Τρεις ταινίες του Χόλυγουντ που εξυμνούν τον έρωτα με αστρολογικές πινελιές

Stars in the Stars - Χολυγουντιανοί απόλυτοι έρωτες


Stars in the Stars - Χολυγουντιανοί απόλυτοι έρωτες




Γράφει ο Karl Heinz Ottinger


Karl Heinz Ottinger





















Πως είναι ο απόλυτος έρωτας; 
Εκατό αν ρωτήσεις, μπορεί να πάρεις εκατό διαφορετικές απαντήσεις. Όμως υπάρχουν και τα κοινά πρότυπα που μας έχει περάσει (και) ο κινηματογράφος. Celluloid σχέσεις αλλά τόσο ζωντανές στην μνήμη και την καρδιά μας. Και επιδρώντας άκρως ...Ποσειδώνια μέσα στο μυαλό μας δημιούργησαν εντυπώσεις από τις οποίες ο καθένας κράτησε τις πιο οικείες στην ψυχοσύνθεση του.

Κάνοντας ένα γρήγορο flash-back θυμάμαι τρεις ταινίες που μου έκαναν «κάπως». Το «Love story» με την Ali MacGraw και τον Ryan o Neil, ο «Σωματοφύλακας» με την αείμνηστη πλέον Whitney Houston και τον Kevin Costner και ο «Τιτανικός» με την Kate Winslet και τον Leonardo Di Caprio. Φυσικά υπάρχουν πολλές ακόμη ταινίες και μάλιστα πρωτοκλασάτες όπως η Καζαμπλάνκα, ενώ είναι βέβαιο πως ο καθένας μας έχει μια ειδική θέση στην καρδιά του για κάποια άλλη ταινία.
Το θέμα όμως είναι ότι με μια «πρόχειρη» ματιά διαφαίνεται πως τίποτε δεν είναι τυχαίο, ούτε καν το ποιός έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Διότι τουλάχιστον στις συγκεκριμένες περιπτώσεις η σχέση ρόλου και ωροσκοπίου είναι μάλλον ...προφανής!


Love Story: Ένας πλούσιος και όμορφος νέος τελειόφοιτος του Harvard αγαπά μια νέα κοπέλα και την παντρεύεται, όμως εκείνη πάσχει από μια σπάνια ασθένεια.
Λεπτομέρεια: Ο Ryan O Neil, ως δυστυχής ερωτευμένος, κτυπημένος από την μοίρα, έχει την Αφροδίτη του σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα!
Στην συναστρία των δυο πρωταγωνιστών βλέπουμε το MC του Ryan σε σύνοδο με τον Δία της, ενώ ο Κρόνος του επάνω στον Ουρανό της Ali. Η διασημότητα, η ευεργεσία και ο πόνος αντάμα. Παράλληλα η Δήμητρα του Ryan O Neil είναι σε σύνοδο με τον Άρη της Ali στον 9ο οίκο αλλά και σε κύριες όψεις με τους Δεσμούς της Σελήνης (τρίγωνο με τον Νότιο Δεσμό και εξάγωνο με τον Βόρειο). Δηλαδή μαζική απήχηση!
Η Δήμητρα σχετίζεται με το τι βγάζω προς τα έξω και πως. Όμως, υπό το πρίσμα της Uranian, συνήθως δεν έχει να κάνει με πράγματα που είναι ιδιαίτερα ευχάριστα (η Θεά Δήμητρα ήταν αγέλαστη κατά την μυθολογία).
 LOVE_STORY

The Bodyguard: Εδώ τα πράγματα είναι απλά πιο πολυσύνθετα (;) αφού ο Κέβιν την είχε πατήσει με την όμορφη Whitney αλλά αυτή δεν ήθελε να χάσει το κελεπούρι τον άνδρα της. Η Σελήνη του Κέβιν στον Τοξότη (όπου ...πάω αγαπώ, ιδίως «ξένους») σε τετράγωνο με τον Ωροσκόπο και σε εξάγωνο με την Δήμητρα της Whitney έβγαζε προς τα έξω μια απίστευτη χημεία. Όμως η Δήμητρα της Whitney δεν καταλάβαινε και πολλά και ήθελε απλά μια επαγγελματική συνεργασία. Και με την συνδρομή των δύο «τετραγωνισμένων» Κρόνων (σε Σκορπιό και Υδροχόο, αντίστοιχα), το κοινό μαγεύτηκε αλλά μέχρι εκεί.Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: