3.2.12

Τι φερνει ο Ποσειδωνας σε ολα τα ζωδια

Βαθειά αποροσμέτρητη αξία του ρεούμενου τούτου κόσμου: Από αυτόν πιάνεται ο Θεός και ανεβαίνει, από αυτόν θρέφεται ο Θεός και πληθαίνει (Καζαντζάκης).

από την Μπέλλα Κυδωνάκη


BELLA23
















Η διέλευση του Ποσειδώνα στους Ιχθύες στο ζώδιο που συγκυβερνάει μαζί με τον Δία ξεκινάει στις 4/2 /2012  και τελειώνει στις 26/1/2026. Ο Ποσειδώνας γενικά έχει κυριαρχία γύρω από το ασυνείδητο. Για αυτό πολλοί τον θεωρούν Άγγελο αλλά και Δαίμονα. Εδώ παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η χρήση αυτής της ενέργειας και πόσο είμαστε αποφασισμένοι να δούμε την αλήθεια κατά πρόσωπο. Η Ποσειδώνεια επιρροή είναι δύσκολο να προσδιορισθεί. Η δράση της είναι σκεπασμένη και κρυφή. Ο Ποσειδώνας δραστηριοποιεί την φαντασία, τις πνευματικές δυνάμεις είναι ο πλανήτης που φέρνει την έμπνευση, την πνευματική ορμή, την διαισθητική ικανότητα, τα μεγάλα καλλιτεχνικά ταλέντα όπως μουσική, χορό η ποίηση, αλλά και από την άλλη την ψευδαίσθηση, το ψέμα, την αδράνεια , την διάλυση , την απάτη , το χάος, το ξεγέλασμα γιατί το άτομο μπορεί να αποφεύγει την υλική πραγματικότητα και την πράξη για να ενωθεί με την ιδέα. Αυτή η στάση ζωής όχι μόνο δεν προκαλεί τους άλλους αλλά αντίθετα τους μαγνητίζει. Συνήθως τέτοια μαγνητικά άτομα μπορεί να είναι οι καλλιτέχνες, η κάποιοι πνευματικοί ηγέτες που ξεσηκώνουν τα πλήθη. Επίσης εκφράζει δραπέτευση σε όλους τους τύπους ακόμη και με φάρμακα, αλκοόλ και ναρκωτικά. Η θέση του στο ωροσκόπιο δείχνει τις πλάνες ( ψευδαισθήσεις) στις οποίες προσκολλάται το άτομο.

Αυτός ο τομέας αντιπροσωπεύει το σημείο που δεν έχει καθαρότητα δηλαδή πραγματική αντίληψη στην άποψη περί ζωής. Αλλά και εκεί που έχει την πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Ο Ποσειδώνας θεωρείτε ο πλανήτης που ξεκινάει η Εντροπεία . ( Η εντροπεία είναι ο φυσικός νόμος που οδηγεί το σύμπαν αργά αλλά σταθερά σε αποσύνθεση και διάλυση). Επειδή ο άνθρωπος είναι μέρος του σύμπαντος και συμμετέχει στις επιρροές του Ποσειδώνα είναι φυσικό να επηρεάζετε και αυτός από αυτόν τον πλανήτη ως προς το υλικό του μέρος ( δηλαδή το σώμα του). Ο άνθρωπος πάντως δεν είναι μόνο ύλη αλλά διαθέτει και ψυχή. Εκεί βλέπουμε ότι η επίδραση του Ποσειδώνα πάνω στην ψυχή του ανθρώπου μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα. Στην μυθολογία ο Ποσειδώνας ήταν ο Θεός που ταλαιπώρησε τον Οδυσσέα και τους συντρόφους του μέχρι να φτάσουν στην Ιθάκη βάζοντάς τους συνέχεια τρικλοποδιές και οδηγώντας τους σε λανθασμένες εκτιμήσεις. Μόνο με την βοήθεια της Θεάς Αθηνάς που αντιπροσωπεύει την «σοφία» μπόρεσαν τελικά και έφτασαν στην πολυπόθητη Ιθάκη.


Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες - Τι αντιπροσωπεύει


Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες αντιπροσωπεύει την έμπνευση, την πνευματική ανάπτυξη, τον μυστικισμό, την φιλανθρωπία, την συμπόνια των κατατρεγμένων ,την ποίηση, την μουσική ,τον χορό, τις ιατρικές ανακαλύψεις, τις νέες πολιτιστικές αντιλήψεις με επίκεντρο τον ανθρωπισμό. Όλα αυτά όμως για να βγουν στην επιφάνεια προϋποθέτουν την πνευματική καλλιέργεια του ανθρώπου.  Οι μεγάλες αλλαγές που συμβαίνουν γύρω μας από τα διάφορα συστήματα που καταρρέουν αποδεικνύουν ότι δεν είχαν επικεντρωθεί με αγάπη προς τον άνθρωπο αλλά από συμφέρον.  Η ανθρωπότητα χρειάζεται να εξελιχθεί και για να γίνει αυτό το μικρό «εγώ» οφείλει να μετατραπεί στο « εμείς». Για αυτό ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες θα βοηθήσει στα επόμενα χρόνια να γίνει μια ποιο δίκαιη κατανομή του πλούτου και των ανθρώπινων αξιών. Η ειρήνη θα είναι το ζητούμενο. Θα αναδειχθούν πολύ ιδεολόγοι και θα καλλιεργηθεί σε μεγάλο επίπεδο ο αλτρουισμός. Ο Χριστιανισμός σαν κοσμοθεωρία θα επανέλθει στο προσκήνιο αλλά θα διαλυθεί οριστικά το κομμάτι της εκκλησίας που εμπλέκετε με την εξουσία και το συμφέρον. Για να μείνει μόνο η καθαρή μορφή του Χριστιανισμού που είναι η γνώση του εαυτού και η αγάπη προς αλλήλους.


Η επιρροή του Ποσειδώνα σε κάθε ζώδιο


Ανάλογα προς τα που είστε προσανατολισμένοι απέναντι στη ζωή, δηλαδή ανα είστε μόνον στην υλική πραγματικότητα και στην αποφυγή των ευθυνών σας, θα έχετε σαν επακόλουθο την μη εύκολη αντίληψη του Ποσειδώνα στη ζωή και δεν θα λειτουργήσει υπέρ σας. Αντίθετα, αν είστε προσανατολισμένοι στις βαθύτερες αξίες της ζωής, τότε θα σας φέρει μεγάλα δώρα και την ένωση με το θεϊκό στοιχείο.


ΚΡΙΟΣ


Θα αποκτήσετε μεγαλύτερη ευαισθησία και θα συντονιστείτε περισσότερο με τον συναισθηματικό σας κόσμο και το υποσυνείδητο. Μπορεί να ξεκινήσετε να ασχολείστε με Γιόγκα η με ασκήσεις διαλογισμού για να ηρεμήσετε τον νου σας. Θα υπάρχει έντονη τάση να γαληνέψετε και να συγχωρήσετε τον εαυτόν σας αλλά και τους άλλους και κυρίως από αυτούς που έχετε πληγωθεί. Αν είσαστε πάνω σε επαγγελματικό ψάξιμο μπορεί να πάρετε απόφαση να ασχοληθείτε με επαγγέλματα που βοηθούν τους ανθρώπους. Πχ. γιατρός, νοσοκόμος, κοινωνικός λειτουργός κλπ. Θα υπάρχει επίδραση από φίλους και κυρίως από άτομα που έχουν καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα. Μπορεί να γίνετε μέλη μιας οργάνωσης , η συλλόγου η μιας ομάδας που θα έχει σαν αντικείμενο την βοήθεια του ανθρώπου. Εάν δεν λειτουργήσετε σωστά θα υποφέρετε από μοναξιά, αυπνίες , ψυχική αποδιοργάνωση, αντικοινωνικότητα, η ενας φίλος θα σας απογοητεύσει επειδή μπορεί εσείς να περιμένατε από αυτόν ερωτική συμπεριφορά.Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: