15.1.12

Η αστρολογική ανατομία ενός θρίλερ - Τα «Πουλιά» του Χίτσκοκ.Η αστρολογική ανατομία ενός θρίλερ - Τα «Πουλιά» του Χίτσκοκ.

Την επίθεση των πουλιών, ο Χίτσκοκ την εμπνεύστηκε από ένα πραγματικό γεγονός

Από τον Urania lab


Το 1963 ο Χίτσοκ παρουσιάζει την ταινία «Τα Πουλιά». Μια αλληγορία που τα πουλιά σε ρόλο εξολοθρευτή αγγέλου, εκδικούνται τον δυτικό άνθρωπο, για την οικολογική καταστροφή που προξενεί ο παράλογος αστικός πολιτισμός. Σημαντική σκηνή του έργου είναι η αθόρυβη συγκέντρωση των πουλιών στην παιδική χαρά, πριν την τελική τους επίθεση στους ανθρώπους. Σκηνοθετικά είναι η πιο περίπλοκη ταινία του Χίτσοκ από όσες γυρίζει μέχρι τότε. Η επίθεση των πουλιών στους ανθρώπους μέσα από ηλεκτρονικούς ήχους, δίνει μια υψηλή horror αισθητική πολύ πριν το είδος αποκτήσει την μεταμοντέρνα του ταυτότητα στην 7η Τέχνη. Το τελικό κάδρο που όλο τα πουλιά «την πέφτουν» στους ανθρώπους, είναι ένα μήνυμα ότι ο άνθρωπος πρέπει να είναι έτοιμος για την τελική πράξη του ανθρωπίνου δράματος.

birds_1961

Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στις 28 Μαρτίου του 1963 με τον Ποσειδώνα, τον πλανήτη της μυθοπλασίας και του κινηματογράφου να βρίσκεται στις 15 και 14΄ του Σκορπιού.
Ε και;... Θα πει κανείς...
Εδώ όμως αποκαλύπτεται η κοσμική μυστικιστική σύνδεση των πραγμάτων!

Την επίθεση των πουλιών, ο Χίτσκοκ την εμπνεύστηκε από ένα πραγματικό γεγονός που έγινε σε μία παραλία της Καλιφόρνιας στις 18 Αυγούστου του 1961, γύρω στις 8 το πρωί, όταν ετοιμοθάνατοι γλάροι  μπήκαν στα σπίτια των κατοίκων της πόλης Capitola.
Η παράξενη αυτή συμπεριφορά των γλάρων ήταν ένα μυστήριο. Όμως, ύστερα από πολλά χρόνια μία βιολόγος, μετά από ανάλυση των ευρημάτων στο στομάχι των γλάρων βρήκε ότι η αιτία για την παράξενη συμπεριφορά τους ήταν μια νευροτοξίνη που βρίσκεται σε ένα είδος φύκους, που κατανάλωσαν οι γλάροι και προκάλεσε την επιθετική συμπεριφορά τους. Η τοξίνη είναι το δομοϊκό οξύ, που προκαλεί εγκεφαλικές βλάβες, σύγχυση, επιληπτικά επεισόδια και τον θάνατο σε μεγάλες δόσεις. Σε βιοχημικό επίπεδο έχουμε μια υπερβολική αύξηση του ασβεστίου στους νευρώνες, με αποτέλεσμα την απενεργοποίηση τους.

Στο ωροσκόπιο του συμβάντος, είναι εύκολο να δει κανείς ότι η Σελήνη βρίσκεται στις 15 και 24 του Σκορπιού, εκεί δηλαδή που βρέθηκε ο Ποσειδώνας στην πρεμιέρα της ταινίας «Τα Πουλιά». Φαίνεται λοιπόν πως ο πλανήτης λειτούργησε ως μυθοπλάστης πάνω σε ένα κεντρικό αστρολογικό σημείο αναφοράς ενός πραγματικού γεγονότος!


Ας δούμε τώρα συνολικά την αστρολογική διάσταση του θέματος.

Κατ’ αρχάς, η σύνοδος του Ήλιου με τον Ουρανό στον 12ο οίκο, περιγράφει μια παράξενη και σπάνια κατάσταση, η οποία σχετίζεται με ένα θέμα υγείας. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο Ωροσκόπος στην Παρθένο, ένα ζώδιο που επιπλέον σχετίζεται άμεσα με τα μικρά ζώα.
Πολύ σημαντική είναι η παρουσία του Άρη στον 1ο οίκο (επιθετικότητα), ο οποίος μάλιστα κάνει σύνοδο ως αστρικός με τον τροπικό Πλούτωνα στον 12ο οίκο, στην Παρθένο (ένα θανάσιμο πρόβλημα υγείας). Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget