21.1.12

Το παιδί Υδροχόος σε σχέση με το ζώδιο της μητέρας του
από την Χριστίνα Δημοπούλου

Xristina Foto
Ανεξάρτητα από το Ηλιακό ζώδιο, είναι απαραίτητο να ξέρετε και τη θέση της Σελήνης του παιδιού, αφού το ζώδιο που βρίσκεται δείχνει το τι έχει ανάγκη από την μητέρα του αλλά και το ποιά στοιχεία εισπράττει από την συμπεριφορά της.


Ερμηνεία της θέσης της Σελήνης στα 12 ζώδια

Στον Κριό, δυναμισμό, διαφορετικότητα, ανεξαρτησία, ανταγωνισμό

Στον Ταύρο, κτητικότητα, υλισμό, ασφάλεια, τροφοδοσία

Στους Διδύμους, καπατσοσύνη, αστάθεια, επικοινωνία

Στον Καρκίνο, έντονα συναισθήματα, προστασία, εξάρτηση

Στον Λέοντα, μοναδικότητα, στυλ, περηφάνια, δημιουργικότητα

Στην Παρθένο, πρακτικό πνεύμα, μετριοπάθεια, υγιεινή

Στο Ζυγό, διπλωματία, πολιτική, κοινωνικότητα, μέτρο

Στον Σκορπιό, έλεγχος, απολυτότητα, δύναμη, πάθοςΣτον Τοξότη, παιχνίδι, ελευθερία, φιλομάθεια

Στον Αιγόκερω, αυστηρότητα, πειθαρχία, αρχές, φαίνεσθαι

Στον Υδροχόο, ιδιαιτερότητα, αντιφάσεις, πνευματικότητα

Στους Ιχθύες, καλοσύνη, ασάφεια, απροσδιοριστία, φαντασία
1. Το παιδί Υδροχόος


Το μικρό σας Υδροχοάκι είναι εφευρετικό, ασυμβίβαστο και κοινωνικό. Με νου που τρέχει με απίστευτη ταχύτητα και βλέμμα στραμμένο στο μέλλον ανήκει στα παιδιά της Νέας Εποχής που είτε θα σας καταπλήξει με την ευφυΐα του (Τόμας Έντισον) είτε θα σας ξαφνιάσει με την εκκεντρική συμπεριφορά του (Paris Hilton).
Από την βρεφική, κιόλας, ηλικία φανερώνεται η ανεξάρτητη και ελεύθερη φύση του καθώς δεν δέχεται κανέναν περιορισμό, ούτε καν από τα ρούχα, τις πάνες ή τα στενά πλαίσια του καροτσιού ή της κούνιας. Ασυμβίβαστο και επαναστατικό δύσκολα δέχεται  κανόνες ή συμβατικές συνήθειες που σχετίζονται με την ανάπαυση, τη διατροφή και γενικότερα την αγωγή ενός μωρού.


Κάνει τα πάντα με ένα διαφορετικό, ιδιαίτερο τρόπο που του επιτρέπει να ξεχωρίσει και να αναδείξει χαρίσματα όπως η γρήγορη αντίληψη και η ιδιαίτερη δεξιοτεχνία στο λόγο και στη σκέψη. Ο νους  του είναι πρωτότυπος, πρωτοποριακός και δίνει την αίσθηση ότι ανήκει σε έναν εξελιγμένο, μελλοντικό κόσμο. Μάλιστα, συνήθως οι ασχολίες που το γοητεύουν είναι ασυνήθιστες, νεωτεριστικές και δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα διαπιστώνετε ότι το παιδί Υδροχόος πορεύεται πρώτο και κινείται με γεωμετρική πρόοδο με οτιδήποτε ασχοληθεί. Η σύγχρονη τεχνολογία και οι νέες επινοήσεις.  του επιτρέπούν να προχωρά πέρα από τα συνηθισμένα και να αξιοποιεί την αξιοσημείωτη εφευρετική του ικανότητα.
Δραστηριότητες που σχετίζονται με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρονικά παιχνίδια, ηλεκτρονικές συσκευές, συναρμολογούμενα (όπως παζλ, μοντελισμό κτλ) και γενικότερα νέες τεχνολογίες το ενθουσιάζουν. Επίσης, του αρέσουν συλλογικές δραστηριότητες, ομαδικά αθλητικά παιχνίδια και επισκέψεις σε βιβλιοθήκες ή χώρους που παρέχουν αφθονία πληροφοριών.


Αξιοσημείωτο στοιχείο της  προσωπικότητας του αποτελεί η κοινωνικότητα,  καθώς  του αρέσει να μιλά και να συνδιαλέγεται με τους άλλους από πολύ νωρίς. Αισθάνεται ωραία, ιδιαίτερα, όταν  συμμετέχει σε μια  παιδική ομάδα ή παρέα καθώς του παρέχεται η δυνατότητα να δημιουργεί φιλίες και να περνά χρόνο με πρόσωπα που το ενώνουν κοινά ενδιαφέροντα. Τις φιλικές του επαφές όπως και τις υπόλοιπες σχέσεις επιθυμεί να τις χαρακτηρίζει  αγάπη,  ελευθερία  και ειλικρίνεια. Του αρέσει λοιπόν η ευθύτητα  και η αλήθεια ενώ απεχθάνεται την προσποίηση, τις προκαταλήψείς και τις υποδείξεις.
Το ξεχωριστό παιδί Υδροχόος, όπως η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, βρίσκει τη δική του πραγματικότητα στις ιδέες και τις αξίες που ανάγονται στη φράση «όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά».


Ας δούμε τώρα γενικά, την σχέση του με τις δώδεκα μαμάδες του ζωδιακού κύκλου.


2. Οι μαμάδες
Μαμά Κριός


Η ανεξάρτητη και ηγετική σας φύση γοητεύει το παιδί Υδροχόος και εναρμονίζεται με την επιθυμία του για ελευθερία και αυτονομία. Επαναστατικό και ασυμβίβαστο δεν δέχεται τους κανόνες ή τις υποδείξεις εάν είναι με ύφος αυθεντία για αυτό είναι σημαντικό να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του.
 Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: