27.1.12

Η Αστρολογος Εβιτα Ζαχαριαδου απαντα στους αστρολογοκριτες της

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α! ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ «ΠΑΜΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ»

ΤΟ ΛΟΓΟΚΡΙΜΕΝΟ - ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΣ  ΚΕΙΜΕΝΟ
Το σκανδαλώδες κείμενο που ακολουθεί το είχα γράψει γιατί μου ζητήθηκε από φίλο να συμβάλλω συγγραφικά στην νέα του επιχειρηματική προσπάθεια που αφορά την έκδοση ενός νέου αστρολογικού περιοδικού.
Συγκεκριμένα, μου ζήτησε να κάνω έναν πλήρη απολογισμό του συνεδρίου, μέχρι 2.500 λέξεις, μέσα όμως από την προσωπική βιωματική μου εμπειρία, λόγω της συμμετοχής μου στα δρώμενα κι επειδή όπως είπε, έβλεπε ότι το συγκεκριμένο θέμα το αγαπώ, το πιστεύω και το στηρίζω.
Πού να φανταζόταν όμως ο φουκαράς τι θα του σερβίριζα. Έγινε έξαλλος όταν του το έστειλα, γιατί όχι μόνο είχα το θράσος να κάνω copy-paste, άρθρο του καλού μου φίλου και συναδέλφου Γιάννη Ριζόπουλου περνώντας το για δικό μου, όπως είπε, αλλά έκανα και αθέμιτη διαφήμιση, για την οποία αν ήθελα να την περάσω στο περιοδικό του, θα έπρεπε να πληρωθεί.
Αφού μου ζήτησε να κάνει παρεμβάσεις και αρνήθηκα, το κείμενό μου φυσικά δεν φιλοξενήθηκε στο περιοδικό του.
Τι κι αν, σοκαρισμένη τα δέοντα, προσπάθησα ν' αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας... επί ματαίω... ο τοίχος της αντίληψης του εν λόγω φίλου, ήταν πολύ καλά στοκαρισμένος, για να επιτρέψει στην δική μου αλήθεια να τον διαπεράσει!
Θα μου πείτε, γιατί το δημοσιοποιώ τώρα... από καιρό μου έχει ζητηθεί από φίλους και γνωστούς που ήξεραν, να δημοσιεύσω το λογοκριμένο μου κείμενο. Η λογική απάντηση είναι, γιατί δεν είχα τον χρόνο ν' ασχοληθώ. Η πραγματική ίσως είναι ότι για κάποιο άγνωστο λόγο (προς το παρόν) δεν ήταν η ώρα του. Ίσως να ευθύνεται και η αναδρομή του Άρη που ενεργοποιεί τον χάρτη μου να ξεκαθαρίσουν παλιοί λογαριασμοί στον τομέα "φίλων"...
Όπως και να 'χει, σας παραθέτω το λογοκριμένο και  σκανδαλώδες κείμενο. Απολαύστε το και δωρεάν!


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α! ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ «ΠΑΜΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ»
Από το ημερ/γιο της θείτσας της 90τζούς
 
Στις 12 και 13 Νοέμβρη 2011, στο πολιτιστικό κέντρο«Δαΐς»,  πραγματοποιήθηκε το 1ο  συνέδριο ελλήνων αστρολόγων, με τίτλο «Αστροσυλλογισμοί πριν το 2012», από τον 1ο ελληνικό αστρολογικό σύλλογο «ΠΑΜΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ».
Το συνέδριο απευθυνόταν σε αστρολόγους, ερασιτέχνες, σπουδαστές και γενικά όλους τους λάτρεις της Αστρολογίας, που κατέχουν τις βασικές της αρχές.
Ακολουθούν τα θέματα και οι εισηγητές τους:


Πάνελ αστρολόγων για ομαδική συζήτηση με θέμα:

Τεχνικές Συναστρίας /Οι σχέσεις στο μικροσκόπιο

Συμμετείχαν: Ματίνα Πάντζαλη, Σμάρω Σωτηράκη, Τίνα Ζαχαριάδου, Γιάννης Ριζόπουλος, Βάσια Κόντη.


Αστρολογία και Τέχνη

Η πολυδιάστατη θεώρηση του χάρτη ανοίγει δρόμους προς 4 βασικά επίπεδα: Το σωματικό, συναισθηματικό, διανοητικό και πνευματικό και η αστρολογία συναντά την τέχνη.

Από την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου και τον Γιώργος Βουζουλίδη.


Uranian

Ιστορική ανασκόπηση και παρουσίαση της πρακτικής της Uranian. Συναστρία. Frida Kahlo – Η υπεραναπλήρωση μέσω της Τέχνης. Αποτρόπαιες πράξεις και διάγνωση. Πολιτικά και Οικονομικά και επίσημη πρώτη δυο μαθηματικών σημείων με «ιδιαίτερες» πτυχές και δυνατότητες.

Από τους συνεργάτες του Karl-Heinz Ottinger: Κυριακή Χατζηκώστα, Χρήστος Ρούσσης, Λίλλυ Kατσίκα.


Χαιρετισμός επίτιμου μέλους, Γιώτας Καλογερά.


Το χρηματιστήριο και οι τελευταίες τάσεις
Ανάλυση της πτώσης του 2011. Στοιχεία πρόβλεψης χρηματιστηριακών τάσεων για επιτυχέστερες επενδύσεις.

Από τον Γιάννη Μπαρδόπουλο.


Εξελικτική Αστρολογία

Μία τεχνική που μελετά τους νόμους που διέπουν την ανθρώπινη φύση και προτείνει αφυπνιστικές μεθόδους που δεν υποχωρούν στην εσωτερική πείνα που προέρχεται από εξωτερικά ερεθίσματα.

Από την Βάσια Κόντη


Αστρολογία και Σύστημα Ανθρώπινου Σχεδιασμού

(Human Design System)

Μέσα από το ολιστικό ανθρώπινο σχέδιο, αποκαλύπτεται η αφύπνιση της συνείδησης στην μοναδικότητα της ζωής που ήρθε να ζήσει, όταν παραδώσει τον έλεγχο στη συνείδηση του σώματος

Από την Εβίτα Ζαχαριάδου


Χαιρετισμός και ομιλία του επίτιμου μέλους Κώστα Λεφάκη.


Πάνελ αστρολόγων για Ομαδική συζήτηση με θέμα: Ελλάδα:Ώρα Μηδέν

Συμμετείχαν: Κώστας Λεφάκης, Σμάρω Σωτηράκη, Δημήτρης Κορωνάκης, Θανάσης Ματσώτας, Γιάννης Ριζόπουλος, Γιώτα Καλογερά.


Ο Ελληνικός τρόπος: Σύνθεση τροπικού και αστρικού ζωδιακού

Μια επαναστατική αστρολογική τεχνική και φιλοσοφία. Θεωρία και παραδείγματα.

Γιάννης Ριζόπουλος


Ο μίτος της Αριάδνης

Μια ευχάριστη τεχνική, που φαντάζει σαν παιχνίδι και προσεγγίζει τον αστρολογικό χάρτη μέσω των χρωμάτων.

Ελίνα Βατικιώτη


Εντροπία και Ελεύθερη Βούληση

Μικρομετρική ερμηνεία και κατανόηση του ωροσκοπίου με βάση το νόημα της ύπαρξης του ατόμου και την εξελικτική του δυνατότητα. Αποσαφήνιση βασικών αστρολογικών εννοιών με γνώμονα τη δυνατότητα της απελευθέρωσης του ανθρώπου από το νόμο του «τυχαίου».

Θανάσης Ματσώτας


Γράμμα από τον Lilly στους μαθητές του

O William Lilly άφησε πίσω του σημαντική παρακαταθήκη στη γνώση της αστρολογίας κι ένα γράμμα προς το σπουδαστή της αστρολογίας. Τα δύο αποτελούν σπουδαία κληρονομιά σε όσους αγαπούν την εύχρηστη και χρήσιμη αστρολογία, αυτήν που όπως η αγάπη, δίνει χωρίς να κουράζεται.

Μαίρη Γαλανού


Σεισμοί

Πως γίνεται μια αστρολογική έρευνα με επιστημονικά κριτήρια

Από τον Δημήτρη Κορωνάκη


Δομοαξονική Ερμηνεία Όψεων

Κατηγοριοποίηση των όψεων, λέξεις – κλειδιά για κάθε ομάδα και εφαρμογή των λέξεων – κλειδιών στη φύση των πλανητών συν τη φύση του άξονα τον οποίο συγκροτούν αυτοί οι προς ερμηνεία πλανήτες.

Χρήστος Παΐζης


2012: Τέλος της Ανθρωπότητας ή μια Καινούρια Αρχή

Ανάπτυξη της σημασίας του δυτικού ωροσκοπίου, όπως το γνωρίζουμε σήμερα, αλλά και των λόγων για τους οποίους «μηδενίζει» το ημερολόγιο των Μάγιας.
Άραγε μιλάμε για το τέλος της ανθρωπότητας ή για μια Νέα Αρχή;

Σμάρω Σωτηράκη


Πάνελ αστρολόγων για ομαδική συζήτηση με θέμα: 2012:Αλήθειες και Ψέματα

Συμμετείχαν: Περικλής Καραμηνάς, Σμάρω Σωτηράκη, Χρήστος Παΐζης, Γιάννης Τζιτζίνιας (με ομιλία), Δημήτρης Κορωνάκης, Θανάσης Ματσώτας, Γιάννης Ριζόπουλος 
Πριν όμως περάσω στον απολογισμό του συνεδρίου, θεωρώ απαραίτητο να δοθεί ένα σύντομο ιστορικό του συλλόγου που το διοργάνωσε, ενώ μέτραγε μόλις λίγες εβδομάδες από την γέννησή του.
Όλοι το είχαμε ονειρευτεί, κάποιοι το είχαμε κιόλας προσπαθήσει και κάποιοι επιτέλους το πετύχαμε.
Ο λόγος, για την περίφημη ίδρυση Ελληνικού Αστρολογικού συλλόγου, που ναι, είναι πλέον πραγματικότητα. Το άλλοτε άπιαστο όνειρο υλοποιήθηκε, προς χαρά όλων, πλην ελαχίστων ίσως εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν κάθε κανόνα.
Όσοι και όπως κι αν είχαν αποπειραθεί να το επιτύχουν νωρίτερα, συνάντησαν ανυπέρβλητες δυσκολίες, για προφανείς ή λιγότερο προφανείς λόγους.
Το αστείο είναι πως τελικά η θέληση των ανθρώπων, μοιάζει να μετράει έως καθόλου, όταν οι συμπαντικές βουλές, δεν συναινούν.
Αυτή την φορά, που τ’ όνειρο έγινε πραγματικότητα, τα πάντα εξελίχθηκαν, κάπως μαγικά κι αστραπιαία και κυρίως, χωρίς την αρχική ανθρώπινη βούληση.
Ίσως όμως ο άνθρωπος απλά να πλανάται όταν νομίζει, ότι όταν θέλει κάτι, το εννοεί πραγματικά και είναι κι έτοιμος να το ζήσει.
Το Σύμπαν σοφότερο, μοιάζει να ευθυγραμμίζεται αυτόματα, με την πραγματική ουσία και ποιότητα, πέραν της θέλησης και της νόησης, επιτρέποντας στο κάθε τι να εκδηλώνεται σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές που φέρουν και την αυθεντική σφραγίδα του
Η ιδέα που επανεκκίνησε το θέμα του συλλόγου, ήταν μακράν από την δημιουργία συλλόγου, και ήρθε από έναν άνθρωπο που δεν είναι καν αστρολόγος.
Ο φίλος Κριός, Μιχάλης Ντζιβανάκης, επιχειρηματίας που αγαπά κι ερευνά την Αστρολογία, πήρε την πρωτοβουλία και προσκάλεσε κάποιους από εμάς τους Αστρολόγους και φίλους της Αστρολογίας, να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα προωθήσει την ανακήρυξη του 2012 ως έτος Αστρολογίας.
Στους περισσότερους άρεσε η ιδέα, γι αυτό και ορίσαμε επόμενες συναντήσεις, ώστε να δημιουργηθεί μια νομική μορφή της ομάδας που θα αναλάμβανε να το φέρει σε πέρας, με διάφορες αστρολογικού ενδιαφέροντος εκδηλώσεις και με διάρκεια λειτουργίας ενός έτους.
Όταν ρωτήθηκε ο Μιχάλης ως το ηγετικό πρόσωπο της κίνησης αυτής, από μένα και κάνα δυο άλλους, γιατί να μην το κάνουμε μέσα από την ίδρυση ενός αστρολογικού συλλόγου που τόσο όλοι λαχταράμε, ο Μιχάλης απάντησε απλά, ότι δεν τον αφορά αυτό και το δικό του όραμα δεν φιλοδοξεί κάτι περισσότερο, απ’ αυτό που μας πρότεινε.
Τα πράγματα όμως συμπαντικά, είχαν δρομολογηθεί διαφορετικά και το όραμα του Μιχάλη, μεταλλάχθηκε σε αυτό που από τις 6 Οκτωβρίου 2011, ονομάζεται Αστρολογικός Σύλλογος «Πάμε Αστρολογία», όπου κάτω από την ομπρέλα του, υλοποιείται και το όραμα του φίλου Μιχάλη για το 2012, με το συνέδριο σαν πρώτη δραστηριοποίηση του συλλόγου.
Όταν έφτασε η μέρα που ορίστηκε μέσα από ψηφοφορία, να υπογράψουμε για τον σύλλογο, το συμπαντικό ρολόι έδωσε αυτόν το χάρτη, όταν μόλις μπήκε η 20η υπογραφή και πριν τις υπόλοιπες που ακολούθησαν, ο δικηγόρος του συλλόγου αναφώνησε, « Μόλις γίνατε σύλλογος!».
Ιδού, τι αποφάσισε το σύμπαν ότι μας αντιπροσωπεύει, η γενεσιουργός αιτία, που μόλις μετά από κυοφορία 37 ημερών, απέκτησε τον 1ο της απόγονο, το 1ο ελληνικό αστρολογικό συνέδριο: 


Ιδού και ο πρωτότοκος απόγονος:
 
Ο Ήλιος του Σκορπιού (κυβ. του 5ου του Π.Α.), ενεργοποιούσε τον 7ο οίκο του Π.Α., φωτίζοντας και ζεσταίνοντας τις διαπροσωπικές του σχέσεις, σε αντιστάθμισμα της εξωτερικής χαμηλής θερμοκρασίας του διημέρου.
Στον χάρτη του συνεδρίου, ο σκορπίστικος Ήλιος που μεσουρανούσε, αλλά και το μεσουράνημα στον Σκορπιό, με τον κυβερνήτη του Πλούτωνα και χορηγό του Ήλιου, σε σύνοδο με τον ωροσκόπο, καταμαρτυρούν ένα δυνατό γεγονός που αναδεικνύεται, προϊόν μεγάλων ζυμώσεων και μετάλλαξης και με δυνατότητα βαθιάς μεταμορφωτικής επίδρασης στο εξωτερικό περιβάλλον επίσης.
Σημειωτέον ότι η αντισκιά του Ήλιου, είναι σε σύνοδο με την υδροχοϊκή Σελήνη του Π.Α., στον Υδροχόο, στον 10ο, η οποία συμμετέχει αποκλίνουσα σε Ταυ τετράγωνο με Δία/Άρη, και συγκλίνουσα σε μεγάλο τρίγωνο με την πολυαστρία του Ζυγού και τον ΒΔ. Όλο αυτό δηλώνει την ζεστή συλλογική προσπάθεια της ομάδας, που με ομοψυχία δούλεψε για να εκφραστεί αυτός ο συνεδριακός Ήλιος.
Προσωπικά μέχρι σήμερα, δεν είχα ποτέ πριν τη χαρά να συμμετέχω βιωματικά, στην ολοκλήρωση μιας ελληνικής συλλογικά οργανωμένης προσπάθειας, όπου η διαφορετικότητα είναι προτέρημα που αναδεικνύεται μέσα από ατομικές πρωτοβουλίες, που ενισχύουν τον κοινό στόχο και δεν αντιπαρατίθενται σε αυτόν.
Ο καθένας από μας, διέθεσε την ενέργεια και τον χρόνο του συμβάλλοντας με τον μοναδικό και πολύτιμο τρόπο του στο σύνολο, όχι μόνο αφιλοκερδώς, αλλά και με χρήματα από την τσέπη του για να στηρίξει την προσπάθεια αυτή. 
 
Με εντυπωσίασε κυρίαρχα το γεγονός, ότι ακόμα και η διάσταση απόψεων, που πάντα υπάρχει ανάμεσα σε πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους, όχι μόνο δεν στάθηκε εμπόδιο στις εξελίξεις της διοργάνωσης του συνεδρίου και της διεξαγωγής του, αλλά εμπλούτισε την όλη διαδικασία αλληλοσυμπληρωματικά με αποτέλεσμα την εξαιρετική συνεργασία.
Ζήσαμε το «η ισχύς εν τη ενώσει», σε όλο του το μεγαλείο! Αυτό από μόνο του, για μένα αποτελεί μεγάλο επίτευγμα και το μοναδικό ως σήμερα στον ελληνικό αστρολογικό χώρο, για το οποίο μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι και να ελπίζουμε ότι μαζί μας θα βρεθούν και πολλοί ακόμα.
Η πολύτιμη υποστήριξη και παρουσία των χορηγών μας επίσης, συνέβαλε καταλυτικά στην υλοποίηση και προβολή του γεγονότος και νοιώθω την ανάγκη να μνημονεύσω τους ανθρώπους που μας  εμπιστεύτηκαν και μας έδωσαν και πολλά δώρα, τα οποία κληρώθηκαν στους παρευρισκόμενους: ΜYASTRO.GR, ASTROLOGY.GR, ZOLOTAS, AZIMA NEW AGE STORE, STARDOME.
Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στην εξαιρετική συμβολή της διοργανωτικής εταιρείας που συνεργαστήκαμε την SMALL, που μας στήριξε και γραμματειακά και την εταιρεία SILENCE, που ήταν υπεύθυνη για τα προκαταρτικά βίντεο του συλλόγου, όλη την βιντεοσκόπηση του συνεδρίου και την ζωντανή διαδικτυακή προβολή του.
Ο ωροσκόπος του συνεδρίου Αιγόκερως, και στον 9ο οίκο του Π.Α., φανερώνει σοβαρότητα και οργάνωση, στην προσπάθεια να μεταδώσουμε την εμπειρία της γνώσης μας, παρ’ όλη την δεδομένη απειρία μας, σε αυτό το πρώτο διοργανωτικό εγχείρημα. Ο κυβερνήτης του Κρόνος στο ζώδιο έξαρσής του στον Ζυγό, σε τρίγωνο με Ποσειδώνα, επιδιώκει να ξεπεράσει εαυτόν και μάλλον τα κατάφερε να υλοποιήσει αυτό το όνειρο, εφ’ όσον εισπράξαμε θετικές κριτικές για την όλη διεξαγωγή.
Ωστόσο, ένας Κρόνος πάντα ασκεί και αυστηρή αυτοκριτική και αξιοποιεί την αποκτηθείσα εμπειρία για απαραίτητες βελτιώσεις στο έργο του.
Όπως βλέπουμε και στον χάρτη του Π.Α., ο Κρόνος κυβ. του 9ου και 10ου οίκου, βρίσκεται σε σύνοδο με την πολυαστρία του Ζυγού και την Αφροδίτη, κυβ. του ωροσκόπου, αλλά και τελικού χορηγού όλου του χάρτη, μέσα στον 6ο, όπου διαφαίνεται η γνώση και η αναζήτηση της καταξίωσης, να συνδέεται με διάθεση για δουλειά και παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, με σημασία στην λεπτομέρεια, την αισθητική και την αρμονική συνεργασία.
Ο ωροσκόπος του συνεδρίου σε τρίγωνο με τον ωροσκόπο και τον Δία του Π.Α., στον Ταύρο, δείχνει να καταφέρνει να εκφράσει ομαλά το πραγματικό πρόσωπό του με σήμα κατατεθέν την αξία της γνώσης που επιδιώκει να επεκτείνει, αλλά και την θετική συμβολή των αλλοδαπών προσκεκλημένων μέσω διαδικτύου, που μας τίμησαν με την παρουσία  και την φιλική τους υποστήριξη.
Το τελευταίο διακρίνεται και από την παρουσία του Κρόνου στον 9ο, του συνεδρίου και από τον Ερμή κυβερνήτη του 9ου, σε σύνοδο με την Αφροδίτη συγκυβερνήτη του 9ου και τον ΒΔ στον 11ο.
Cristopher Warnock (UK), Genoa Bliven (USA), Guy Matarasso (IL), Jerry Brignone (ARG), οι φίλοι του εξωτερικού, που βρέθηκαν στο πλευρό μας.
Με τις ίδιες ενδείξεις, μπορώ να πω διαφαίνεται και η ένθερμη εμφάνιση της γνωστής αστρολόγου και παλιάς δασκάλας για κάποιους από μας Γιώτας Καλογερά, που θέλησε να καμαρώσει και να στηρίξει τους παλιούς της μαθητές και το σύλλογο. Στην διάρκεια του συνεδρίου, ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του συλλόγου μας και συμμετείχε και σε ένα από τα πάνελ ομιλητών.
Αν προσθέσουμε και την παρουσία του Ουρανού στον 3ο, πέρα από τις ενδιαφέρουσες φιλικές αστρολογικές συζητήσεις, βλέπουμε και την διαδικτυακή μετάδοση του συνεδρίου, αλλά και το μετέπειτα τηλεοπτικό, αφιέρωμα με συνεντεύξεις μας, από το μέλος μας Άση Μπήλιου στην εκπομπή της στις 18/12 στον Alpha, παρ’ όλο που η ίδια τελικά δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.
Στις ευχάριστες επικοινωνιακές επάλξεις, βλέπουμε να συντονίζεται και η Σελήνη του συνεδρίου στον 5ο οίκο, ξεκινώντας από την 6η μοίρα των Διδύμων κατά την έναρξη και φτάνοντας μέχρι την 23η σε ιδιομοιρίας τρίγωνο με τον Κρόνο κατά την ολοκλήρωση του συνεδρίου.
Την δεύτερη μέρα μάλιστα με την συμμετοχή της Σελήνης, σχηματιζόταν στον ουρανό κι ο σπάνιος πλανητικός σχηματισμός το Άστρο του Δαβίδ, όπως μας επεσήμανε στην διαδικτυακή μας επικοινωνία ο φίλος αστρολόγος από το Ισραήλ, με ελληνικές καταβολές, Guy Matarasso. Σύμβολο ενοποίησης και πνευματικότητας, που τόσο έχουμε ανάγκη να χωρέσουμε στις συνειδήσεις μας και να εκφράσουμε στην πρακτική καθημερινότητα της ζωής μας.
Πέραν των ποικίλων ομιλιών κι επικοινωνιών στα πλαίσια του συνεδριακού προγράμματος,  επικρατούσε  εορταστική, κεφάτη ατμόσφαιρα, με χαρούμενα «τιτιβίσματα» στα διάφορα πηγαδάκια και διάθεση βιβλίων, στον περιβάλλοντα χώρο, όλα όσα ευφραίνουν δηλαδή, τη διδυμίσια Σελήνη του 5ου.
Εκδόσεις που παρευρέθησαν με βιβλία τους ήταν των: Περικλή Καραμηνά, Γαλανού-Ξένου και μάλιστα από τις εκδόσεις Ερεχθηίδα, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στο συνέδριο τα εξής 5 νέα βιβλία, μελών του συλλόγου μας.
Αστρολογία του 21ου Αιώνα του κ. Γιάννη Ριζόπουλου
Το Σταυροδρόμι της Αστρολογίας του κ. Γιάννη Ριζόπουλου
Μαθήματα Ερωτικής Αστρολογίας της κας Βασιλικής Κόντη
Αστρολογικές Αναμνήσεις στο Boudoir της κας Κατερίνας Σαλωνίκη
Ανθολογήματα της Witte Lehre Technik του κ. Karl-Heinz Ottinger
Χορηγός της Σελήνης, αλλά και του ΝΔ που αφορά. ότι μας συνδέει με το παρελθόν
και τις χρήσιμες εμπειρίες του, είναι ο Ερμής. Τον βρίσκουμε ν’ αποποιείται τους τίτλους του μέσα στον Τοξότη και με την Αφροδίτη σφιχταγκαλιασμένος, σπεύδει να συναντήσει το μέλλον στον ΒΔ. Η νόηση λοιπόν, μας χρησίμευσε να συλλέξουμε και να μεταδώσουμε πληροφορίες, μέσα από τις διαθέσιμες αισθήσεις μας, να τις αναλύσουμε αποκτώντας απαραίτητες εμπειρίες επικοινωνίας κι αυτοέκφρασης (5ος) και τώρα αφήνει πίσω παλιά ορθολογιστικά αναλυτικά κριτήρια κι ενώνει τα φτερά της μ’ αυτά του έρωτα, για την αλήθεια, την ελευθερία, την σύνθεση της γνώσης, την πίστη στην ζωή και την συλλογικότητα (11ος).
Εκεί θα περιμένει να συναντήσει την φιλοξενούμενή του Σελήνη από απέναντι, που με τη σειρά της, αφήνει πίσω προηγούμενες εντάσεις, εκπλήξεις και πειραματισμούς, φεύγοντας απ’ το τετράγωνο του Άρη και το εξάγωνο του Ουρανού, με την ευκαιρία να βρεθεί σ’ ένα παρόν που γεφυρώνει το μέλλον με το παρελθόν.
Εμπλουτισμένη με αυτές τις συναισθηματικές αποχρώσεις, θα συναντήσει και τον
Κρόνο, κυβ. του ωροσκόπου, στην τελευταία όψη τριγώνου, που κλείνει και την αυλαία του συνεδρίου.
Αν και η αυλαία του χάρτη μπορούμε να πούμε ότι κλείνει με την τελευταία όψη της Σελήνης πριν αλλάξει ζώδιο, που κάνει το τρίγωνο με Ποσειδώνα, και μάλλον είναι ο μετασυνεδριακός επίλογος κι η αίσθηση της απογείωσης που είχαμε όλοι οι παρευρισκόμενοι (ή έστω οι περισσότεροι) αργότερα, καθώς αναλογιζόμασταν πόσο σημαντικό ήταν αυτό που μόλις είχε υλοποιηθεί…
Κι αυτό εντέλει, αποτελεί και το μεγαλύτερο όφελος που αποκομίσθηκε μέσα απ΄  αυτό το γεγονός. Άλλωστε ο Ποσειδώνας στον 2ο οίκο υπόσχεται τέτοιες απολαβές και μάλιστα από την άνεση ενός μεγάλου τριγώνου.
Σ’ έναν επίλογο φυσικά, δεν θα μπορούσε να παραβλεφθεί κι ο 4ος οίκος του χάρτη.
Βλέπουμε πάλι μια ιδιόμορφη κατάσταση, παρόμοια με την προηγούμενη του Ερμή,  κυβ. ΝΔ, σε σύνοδο με ΒΔ. Εδώ βλέπουμε τον Δία κυβ. του ΒΔ, ανάδρομο στον Ταύρο. Ο κυβ. που οδηγεί στο μέλλον, πρέπει να ξαναπεράσει από το παρελθόν, για να το αναθεωρήσει, αλλά και να κρατήσει μαζί του ότι αξίζει να συντηρηθεί σε όλους τους χρόνους…
Ο Δίας αυτός συμμετέχει και σε μεγάλο τρίγωνο με Άρη, Πλούτωνα κι αν προσθέσουμε και το μεσουράνημα, γίνεται η κορυφή ενός χαρταετού, που όπως φαίνεται το μεταλλακτικό του πέταγμα θα έχει μεγάλη επίδραση και μετά τη λήξη αυτού του 1ου συνεδρίου.
Ανάλογα ιδιόμορφη, είναι και η κατάσταση του κυβ. του 4ου που είναι η Αφροδίτη, πλανήτης αγάπης, ενότητας και αρμονίας.
Ο κυβ. της αρχής και του τέλους, σε σύνοδο με τον κυβ. του παρελθόντος, σε σύνοδο με το μέλλον και σε αμοιβαία υποδοχή με τον κυβ. του μέλλοντος Δία, πλανήτη σύνθεσης, ανάπτυξης και καλής πίστης, σε μια επανάληψη, μέσα στην αρχή και το τέλος των πραγμάτων.
Τι θέλει να πει άραγε ο ποιητής??? Χμ, όλοι οι χρόνοι τελικά, συναντώνται στην συνείδηση που παρατηρεί τη ζωή, αναγνωρίζοντάς την γι αυτό που είναι, δηλαδή Θείο δώρο Αγάπης, που το γιορτάζουμε με την ευκαιρία τέτοιων γεγονότων!!!
Εβίτα Ζαχαριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: