28.1.12

Οι Υδροχόοι στο πάλκο -Χημεία και τέρατα

-

Χημεία και τέρατα - Οι Υδροχόοι στο πάλκο

Αφιέρωμα στους Έλληνες Υδροχόους της μουσικής σκηνής
από τον Γιάννη Ριζόπουλο



Το «άστρο» τους λέει πως είναι γεννημένοι για να κάνουν την έκπληξη. Και σίγουρα διακρίνονται για την πρωτοτυπία τους –συχνά και την... αυθάδεια τους απέναντι στο «σύστημα»- αν όμως ψάξουμε να βρούμε άλλο κοινό στοιχείο μεταξύ τους, πέραν του ανήσυχου πνεύματος, μάλλον θα δυσκολευτούμε. Οι Υδροχόοι χαρακτηρίζονται από μια ξεχωριστή προσωπικότητα κι αυτό τους κάνει όλως διόλου διαφορετικούς.

Για τον Βασίλη Τσιτσάνη δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, εκτός ίσως από το ότι είχε πέντε πλανήτες στον Υδροχόο! Έκανε το ρεμπέτικο main stream, απελευθερώνοντας το από την «ρετσινιά» του κοινωνικού περιθωρίου.
¨Ενα πλήρες πορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο πρόσφατο άρθρο της κ Σαλωνίκη
http://www.astrology.gr/Celebrities/item/15901-Basilhs-Tsitsanhs-–-O-axechastos-magos-toy-mpoyzoykioy

Ο Γιώργος Ζαμπέτας έχοντας την Σελήνη στον Υδροχόο σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα, και την Δήμητρα σε τρίγωνο με τον Δία, άφησε εποχή για τις ...πλάκες του και δημιούργησε σχολή στο είδος του, εκμεταλλευόμενος και την «μαγκιά» ενός Άρη στον Κριό.
Το όνομα του συνδέθηκε άμεσα με το Αιγάλεω, που ο ίδιος ανακήρυξε σε «Σίτι»,κατά την διάρκεια μιας περιοδείας του στο Λονδίνο. Ο Ερμής του στον Αιγόκερω, τελειομανής και «επαγγελματίας» είχε επιπλέον το προσόν μιας τεχνικής αρτιότητας βασισμένης στις πάμπολλες κύριες όψεις του με τον Δία, τον Πλούτωνα, την Αφροδίτη, τον Κρόνο αλλά και τον Ουρανό. Αδίστακτος ...λογοπλάστης ο Γιώργος Ζαμπέτας κατέρριψε κάθε στιχουργική λογική, αντικαθιστώντας την με την δική του:
Και η βρόχα έπιπτε ράιτ θρου (Αποσπάσματα από έρωτες)

Ο Τζίμης Πανούσης, ο ...«Τζιμάκος» της ανατρεπτικής σάτιρας, αξιοποίησε στο έπακρο την ευφυΐα της Σελήνης και του Δία στους Διδύμους αλλά και την αιρετική στάση ενός Άρη στον Τοξότη. Προικισμένος κι αυτός με ένα τρίγωνο ανάμεσα στην Δήμητρα και τον Δία και... καταδιωκόμενος διαρκώς από τον επαναστατικό Ουρανό στον Νότιο Δεσμό της Σελήνης, έκανε το «περιθώριο» μόδα, ξεπερνώντας συχνά κάθε όριο.

Το βουνό της Αφροδίτης

Όμως γι' αυτή τη μαύρη τρύπα στο διάστημα
στο διάστημα ανάμεσα στα πόδια σου
δεν τραγουδάει κανένας
Γι' αυτό το άβατο βουνό της Αφροδίτης
που θέλει να 'σαι ορειβάτης να 'σαι δύτης
δεν τραγουδάει κανένας


Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες αστρολογικό του προφίλ, δοσμένο από την ιδιαίτερη πέννα της κ Σαλωνίκη.
http://www.astrology.gr/Celebrities/item/1418-Tzimhs-panoyshs
Η συνεχεια εδω 

Δεν υπάρχουν σχόλια: