20.1.12

Η προοδευτική Σελήνη και οι όψεις της


Τι σημαίνουν οι όψεις που σχηματίζει η προοδευτική Σελήνη στο ωροσκόπιό σας
Η προοδευτική Σελήνη σε ένα χάρτη είναι από τα πιο σημαντικά εργαλεία πρόβλεψης. Είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσουμε ότι τίποτε δεν συμβαίνει στη ζωή ενός ατόμου χωρίς η προοδευτική Σελήνη να σχηματίζει κάποια όψη με πλανήτη ή με κάποιο σημαντικό σημείο όπως ο Ωροσκόπος ή το Μεσουράνημα. Μπορεί η ανοχή της όψης να είναι έως και 3ο αλλά το θέμα είναι ότι υπάρχει κάποια όψη. Στα άτομα που η Σελήνη είναι σημαντική στον γενέθλιο χάρτη τους (πχ Σελήνη στον Καρκίνο ή γωνιακή ή ακόμα και ο Ήλιος ή ο Ωροσκόπος στον Καρκίνο), η προοδευτική Σελήνη γίνεται ακόμα πιο σημαντική στην πρόβλεψη. Όπως και να έχει, η προοδευτική Σελήνη είναι ένα στοιχείο που πάντα πρέπει να εξετάζεται όταν θέλουμε να κάνουμε μια ακριβή πρόβλεψη.

Η Σελήνη είναι το ουράνιο σώμα που κυβερνάει τις συναισθηματικές ανάγκες μας, συνεπώς ο ρόλος της είναι να μας δείχνει σε τι κατάσταση είναι αυτές οι ανάγκες και κατά πόσο καλύπτονται από την ζωή μας τη δεδομένη στιγμή που εξετάζουμε. Η προοδευτική Σελήνη χρειάζεται περίπου είκοσι οχτώ χρόνια για να διανύσει τον ζωδιακό κύκλο, μένοντας περίπου δυόμισι χρόνια σε κάθε ζώδιο, φέρνοντας κάθε φορά ένα νέο επίπεδο ωρίμανσης. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει περίπου τον ίδιο χρονικό κύκλο με τον μεγάλο δάσκαλο του ζωδιακού, τον Κρόνο. Κάθε φορά λοιπόν που η προοδευτική Σελήνη αλλάζει ζώδιο ή οίκο μπαίνουμε σε μια νέα μικρή φάση της ζωής μας, αφού σχεδόν πάντα υπάρχουν κάποιες αλλαγές όταν η προοδευτική Σελήνη αλλάζει ζώδιο.

Όταν η προοδευτική Σελήνη σχηματίζει όψεις μέσα σε ένα χάρτη λειτουργεί σαν σκανδάλη που πυροδοτεί γεγονότα μικρά αλλά και μεγάλα. Έτσι λοιπόν όταν μελετάμε ένα χάρτη και κάνουμε πρόβλεψη είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάμε με μια ανοχή στις όψεις περίπου 1ο. Υπάρχουν βέβαια οι περιπτώσεις που δεν ισχύει αυτός ο κανόνας, ειδικά όταν η πρόβλεψη αφορά μια σχέση του ατόμου τον χάρτη του οποίου εξετάζουμε. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να υπάρχει ανοχή της όψης μέχρι και 3ο και στους δύο χάρτες. Ο λόγος για το παραπάνω είναι ότι όταν υπάρχει κάποιο γεγονός που περιλαμβάνει δύο άτομα πρέπει η Σελήνη του καθενός να κάνει όψη στον χάρτη του αλλά και στον χάρτη του δεύτερου ατόμου ώστε να δηλώνει ότι το γεγονός αυτό ή η σχέση είναι σημαντική, έστω και με 3ο ανοχή. Αν όμως κάνει όψεις μόνο στον ένα από τους δύο χάρτες σημαίνει ότι το άτομο αυτό είναι περαστικό από την ζωή μας και δεν πρόκειται να μείνει.

Αν από την άλλη η προοδευτική Σελήνη κάνει όψεις και στους δύο χάρτες αλλά οι όψεις αυτές είναι δύσκολες, αυτό δηλώνει ότι τα άτομα στην πορεία της σχέσης τους θα έχουν να λύσουν κάποια θέματα. Για παράδειγμα, όταν η προοδευτική Σελήνη του άντρα κάνει θετικές όψεις και στους δύο χάρτες αλλά η προοδευτική Σελήνη της γυναίκας κάνει έστω και μια δύσκολη όψη με κάποιον από τους δύο χάρτες και μας ρωτήσουν αν η σχέση αυτή θα διαρκέσει, η απάντηση είναι «ναι αλλά θα πρέπει να εργαστούν πάνω στη σχέση». Όταν εγώ συνάντησα τον σύζυγό μου, η προοδευτική Σελήνη μου στον Σκορπιό έκανε εξάγωνο με τον Δία μου στις 28ο Παρθένου και ταυτόχρονα τρίγωνο με τους δικούς του Δία/Ουρανό στις 28ο Ιχθύων. Η δική του προοδευτική Σελήνη στον Λέοντα έκανε τρίγωνο με την Αφροδίτη του (αυτή είναι μια από τις περιπτώσεις που δηλώνει ότι βρίσκεις την αληθινή αγάπη) και ταυτόχρονα τρίγωνο με τους δικούς μου Άρη / Αφροδίτη από τον Τοξότη. Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: